Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

08.09.2024

Aktivitātes Kiprā, jeb ko darīt Kiprā? Paphos, Ayia Napa, Troodos – Travelmania.lv

+6 attēli

Kipra ir salu valsts, kas kultūras ziņā ir ļoti līdzīga Grieķijai, taču ir nedaudz karstāka, ar lielāku Turcijas ietekmi un paši grieķi uz Kipru brauc atpūsties, jo Kiprā ir foršākas ballītes, tīrākas pludmales un draudzīgākas cenas. Šīs pāris lietas vien jau ir gana uzrunājošas, lai arī mēs no ziemeļgala steigšus kravātu čemodānus un ar kabatai draudzīgo Ryanair tiešo reisu postos uz saulaino Kipru.

Kipra ir fantastisks galamērķis kūrortatpūtai, kas arī ir salas galvenais ceļotāju vilinājums – all inclusive vai bed and breakfastpiedāvājumi, ceļojumu kompāniju čarterreisi, pludmales un kruīzi, kafejnīcas, bāri un naktsdzīve tiktiešām ir Kipras atslēgvārdi. Taču vai tiešām viesnīcu un komercpludmaļu dzīve ir viss, ko šī sala var piedāvāt? Noteikti, ir kas vairāk, ko meklē piedzīvojumu tīkotāji, gardēži un avantūristi. Tad nu fokusējamies uz jautājumu – ko darīt Kiprā?

Kalni kā atelpa no karstuma

Lai kurā Kipras pilsētā jūs nebūtu, vidienē teju vienlīdz tuvu pieejami ir Toodos kalni. Kas šajos kalnos ir fantastisks – tas ir salīdzinoši vēsāks klimats, jo gaisa temperatūra atsķirsies par 5-10 grādiem pēc Celsija, tā ka ieteicams doties uz kalniem jau pēc pāris dienām, kas pavadītas piekrastē, jo tieši tad spēsiet visvairāk novērtēt kalnu dzestrumu. Troodos Olimpa kalns ir augstākā virsotne Kiprā, kas sasniegs 2000 metrus virs jūras līmeņa. Šis nav slavenais Grieķu Olimpa kalns, taču skaitās tāpat. Kalna virsotnē ir militarā bāze, kas gan aizliedz uzņemt fotogrāfijas vai lidot ar dronu, tomēr ļauj izstaigāt kalna virsotni, protams, nepārkāpjot militārā objekta robežas. Kad virsotne pievarēta, noteikti jānodegustē kāds Kipras vīns, jo tieši kalnu vidusdaļā, kur augstums virs jūras līmeņa svārstās no 500 līdz 1500 metriem, ir ideāls klimat, kur augt vīnogām. Ja vīna darītavā vēlaties tā kārtīgi padegustēt un īres auto vadīt vairs nebūs legāli, var izmantot tūri, kā piemēram šo –https://gyg.me/2AtHuMVA

Zilās lagūnas un atpūta uz kuģa

Neatņemama Kipras apskates sastāvdaļa noteikti ir kāds kruīzs. Zilās lagūnas, akmens klinšu robotie krasti un peldēšanās siltajā Vidusjūrā. Visur tiek reklamēta snorkelēšana, un it īpaši tiek uzsvērts, ka varot sastapt bruņurupučus, taču mūsu pieredzē zemūdens pasaule Kiprā noteikti nebija tas spilgtākais moments – labāk nelieciet lielas cerības ieraudzīt bruņurupučus un krāšņu zemūdens pasauli un izbaudiet ballīti uz kruīza kuģa, vai romantisku privāto tūri. Snorkelēt noteikti var, un pat vajag, jo ja paveiksies, būs forši.

Kruīza tūre no Ayia Napa – https://gyg.me/4MpBj57Y

Kruīza tūre no Paphos – https://gyg.me/3klfm9RS

Ēdiens un gastronomiskās izvirtības Kiprā

Kipra lutina ar labām cenām, it sevišķi, ja salīdzinam ar citiem Eiropas galamērķiem. Iespaidīgi ir arī porciju izmēri, un Kiprā, pat ja būsiet izvēlējušies all inclusive viesnīcu piedāvājumu, noteikti jāizbauda kāds vietējais restorāns, kur pasniedz tradicionālos ēdienus ar grillētām gaļām, Kipras sieriem un olīvām, kā arī fantastisko maizi. Augļi – vīnogas, citrusaugļi, aprikozes un vīģes ir Kipras dārgumi, ko noteikti jānobauda, esot tur sezonā. Kā arī vēl ineteresantākai pieredzei – ēdiena gatavošanas meistarklase – https://gyg.me/N833SMmy

Džipi, kartingi, kvadracikli, 4×4 un offroad pieredze Kiprā

Tuksnešaina, akmeņaina un savā ziņā arī mežonīgi neskarta ir Kipras daba, it sevišķi klinšainajos piekrastes reģionos, kur īsts piedzīvojums būs izbraukt ar kādu jaudīgu un interesantu braucamo. Protams, jārēķinās ar putekļiem un karstumu, un ja padomā ir īrēt braucamo, iesakām labāk izvēlēties standarta auto ar kondicionieri un jumtu, taču kādu dienu iztrakoties ar offroad džipiem vai kartingiem.

Džipu safari tūre no Ayia Napa –

https://gyg.me/QrSW3KWz

Atstāj komentāru

Citi raksti