Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

Autors – Santa Šmite

Dienvidindija

Pirms aizdevāmies izjust Indiju, priekšstats bija ļoti dažāds, bet zinājām, tā ir kontrastu pasaule. Noteikti savu lomu spēlēja arī vectēva stāsti, kā pirms vairāk kā 40 gadiem viņš devās sajust šo eksotisko un nepazīto valsti.

Divatā, pēc pašu plānotā maršruta, 21 dienas laikā, ar mugursomām vien (iečekojamā bagāža), laidāmies 3000km garā izziņas ceļā, no Mumbajas, līdz Čennai, pa ceļam piestājot Goa, Hampi, Maisuru, Koči, Allapejai, Munnar, Madurai, Pondičerijai, Mahabalipurai, Čennai un atgrieztos mūsu Indijas piedzīvojuma sākumā-Mumbajā.

Koučsērfings, nakts autobusi, vilcieni, tuktuki, mopēdi, viesnīcas un hosteļi, jauni draugi un fantastiski cilvēki. Šis viennozīmīgi bija krāsainākais, spilgtākais un emocijām bagātākais ceļojums līdz šim. No sajūsmas līdz izmisumam nebija tālu jāiet, apbrīnojot arhitektūru, kas iegrimst smoga mākonī, vai akmeņainos kalnus, kas pazūd atkritumu paliekās, jūrā, kurā veldzēt miesu, bet tai pat laikā izjust slāpes, jo ūdens lietojams ir tikai pudelēs.

Jā, Indija.

Sirsnīgi un atvērti cilvēki, tik tālu, ja no Tevis nevēlas kādu labumu (tirgoņi un šoferi), izpalīdzīgi un noteikti neatstās Tevi nelaimē, ja vien neesi konkurents autobusa sēdvietai. Krāsas. Garšas. Sajūtas. Viena diena ar nedēļas vērtiem stāstiem. Vai brauktu vēlreiz? Jā, nedomājot, tikai šoreiz uzzināt, ko glabā vēl neapskatītā Indijas daļa!

Atstāj komentāru

Citi raksti