Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

31.07.2024

Alikante, Spānija – Jūlija Rudakova

+14 attēli

Autors – Jūlija Rudakova

Lieliskā Alikante jeb mans pirmais solo ceļojums

Ļoti spontāni un ātri pieņemts lēmums, un tikpat ātri nopirktas avio biļetes, lai nebūtu iespējas pārdomāt. Alikantē pavadīju kopumā 6 dienas. Tas ir lielisks galamērķis gan solo, gan visādiem citādiem ceļotājiem. Ideāls variants pirmajam solo ceļojumam, jo viss atrodas relatīvi nelielā attālumā, satiksme saprotama, valūta tāda pati kā mums, un pārsvarā cilvēkiem ir pamatzināšanas angļu valodā.

Apmeklēšanas vērti objekti manā skatījumā bija:

Santa Barbara cietoksnis

Vecpilsētas rajons Santa Cruz

Alicante osta

Promenāde Explanada de Espana

Playa del Postiguet (pludmale pilsētā)

Mercado Central (centrāltirgus)

Parque El Palmeral

Patīkami pārsteidza cenas! Spānijā biju pirmo reizi, un pat super tūristiskā rajonā vakariņas ar vīna glāzi izmaksāja zem 15 eur. Protams, noteikti var atrast arī kādu dārgu iestādi, taču kopumā cenas visam ir lētākas nekā Latvijā, nemaz nerunājot par vietējo vīnu, kas izmaksā ~1,50 – 3 eur par pudeli.

Santa Cruz – vēsturisks Alicante rajons, kam raksturīgas šauras ieliņas ar apburoši gleznainiem, krāsainiem namiem. Santa Cruz ir viens no galvenajiem tūrisma objektiem Alikantē, pateicoties tā autentiskajai arhitektūrai, tāpēc izpētes nolūkos vislabāk tur doties agri no rīta. Ja dienas pirmajā pusē var izbaudīt Santa Cruz kultūrvēsturisko mantojumu, tad tuvāk vakaram pamazām sāk vērties vaļā nelieli restorāni un kokteiļu bāri, un cilvēki sāk rosīties uz naktsdzīvi, kas vakaros šeit ir ļoti iespaidīga! Tieši Santa Cruz rajonā notiek visforšākās ballītes, ar ļoti patīkamu atmosfēru – visapkārt priecīgi cilvēki, kas čalo savā starpā, smejas un svin dzīvi. Jau no pirmajām sekundēm pārņem tāds nereāls vieglums un bezrūpība. Viens no galvenajiem apskates objektiem Alikantē ir Santa Barbara cietoksnis. Ieeja cietoksnī ir bez maksas. Jārēķinās ar nelielu fizisku piepūli – aptuveni 30-40 minūšu stāvs kāpiens kalnā, taču pa ceļam ir daudz iespējas atpūsties. Kā arī pašā augšā ir jauks restorāniņš, ja ir vēlme sevi apbalvot par virsotnes sasniegšanu  No Santa Barbara cietokšņa paveras burvīgs panorāmas skats uz visu pilsētu. Ja ir plāns doties uz Alikanti, tad šo vietu noteikti iesaku nelaist garām. Ne tikai skats no augšas, bet arī pats cietoksnis ir iespaidīgs. Par ēdienu Alikantē es esmu sajūsmā, jo šī ir pirmā valsts, kur man patiešām garšoja pilnīgi viss, ko izmēģināju. Un cenas, kā jau minēju iepriekš, visnotaļ demokrātiskas. Tik daudz laivu/ jahtu kā Alikantes ostā es laikam vēl nebiju redzējusi. Ja nu vienīgi Venēcijā. Promenāde.

Explanada de Espana parasti ir pilna ar cilvēkiem, taču, pateicoties lietum, man izdevās to iemūžināt pilnīgi tukšu. Playa del Postiguet jeb Alikantes pludmale, atrodas tieši pilsētas centrā. Likās neierasti sauļoties pludmalē, kur blakus ir nevis mežs, bet šoseja  Kopumā solo ceļošana man ļoti patika, un es jutos daudz labāk un drošāk nekā es gaidīju. Vienīgais mīnus, ka nav neviens fotogrāfs – tad nu vismaz tapa kāds selfijs. Paldies par uzmanību un jaukus visiem ceļojumus!

 

Ikdienas gaitas Alikantē var apskatīt manā instagram: https://www.instagram.com/juhuulija/

Atstāj komentāru

Citi raksti