Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

Autors – LA Tomsoni

DUBAIJAS KRUĪZS – DOHA, KATARA.

Plānotie apskates objekti: Dohas vecais tirgus Souq Waqif, zelta īkšķis Golden thumb, debesskrāpji, Pearl sala un Dohas Venēcija, karogu laukums Dohas ostas teritorijā.

Paēduši brokastis bufetē, ap 9.30 dodamies ārā no kuģa. Dohas osta ļoti moderna- milzīgs akvārijs, tehnoloģiski risinājumi interesanti, gaismas efekti. Nepopulāra info, jo kuģis cenšas pārdot savas ekskursijas, bet izrādās no ostas iet BEZMAKSAS autobuss uz Dohas centru, tieši uz veco tirgu -Souq Waqif. Katras 30 min šis autobuss kursē no termināļa priekšas – zils autobuss, pilnībā bez maksas, bet jānoskaidro cikos iet atpakaļ pēdējais reiss uz kuģi, lai nenokavētu iekāpšanu. Pēdējā iekāpšana atpakaļ kuģī 17.00, jo 18.00 kuģis dodas tālāk, bet ja pareizi sapratām – tad autobusam pēdējais reiss atpakaļ ir 14.00.

Pēc apm. 15 min brauciena esam Dohas centrā. Vecais tirgus ir reāls ikdienas tirgus, ko izmanto arī paši vietējie. Tirgus strādā tikai līdz plkst. 12:00 dienā. Tas ir ļoti atmosfērīgs – Dohas smarža ir kaut kas starp vīraka, garšvielu u.c. smaržām. Tirgus ieliņas ir šauriņas, ēkas vecas un skaistas, pilsētā ēkas gaišos toņos, ļoti simpātiski tas viss izskatās. Izstaigājuši ieliņas un veikaliņus, atrodam vienu no populārākajiem apskates objektiem – Zelta īkšķi, kas “spraucas” ārā no bruģa. Izejam cauri arī zelta tirgum, kur iespējams nopirkt dažādus zelta izstrādājumus.

Aizejam līdz promenādei, kur paveras skati uz Dohas debesskrāpjiem. Tur mūs uzrunā taksists – gids, kas piedāvā eksursiju – izvizināt mūs pa populārākajiem Dohas apskates objektiem debesskrāpju rajonā – apm.1.5 h brauciens mums izmaksā 45 eur. Sākotnēji negribējām, bet beigās piekritām, jo tomēr tas ir krietni lētāk nekā visas ekskursijas, ko piedāvā kuģis utt. Indietis Bradips strādā par taksistu un vada ekskursijas Dohā. Viņš ir no Keralas, bet 12 gadus dzīvo Dohā, lai pelnītu naudu. Izvizina mūs pa populārākajām vietām Dohā, ļaujot katrā vietā safotografēties – Pērles sala ar Dohas Venēciju, skats uz pilsētu, skati uz debesskrāpjiem, Bradips pastāsta, kas ir kas un tad aizved mūs līdz karogu laukumam ostas teritorijā- tas ir laukums, kur izvietoti daudzu valstu karogi (nojaušam, ka to valstu kas piedalījās Kataras futbola čempionātā). Apm.20 min pastaiga pa ostu, ar skaistiem skatiem, jo ostā arī ir interesantas apskates vietas, un esam jau pie kuģa, vēl dažas bildes ar skaisto milzeni un ejam iekšā. Ap 14.40 esam jau uz kuģa.

Nomazgājamies, atpūšamies un izejam pastaigā pa 16.klāju, iedzeram kokteili un dodamies pārģērbties vakariņām. Vakariņojam atkal restorānā – šodien vidusjūras ēdieni, jūras produkti, zivis. Pēc vakariņām dodamies uz vakara šovu – šovakar atkal mūziķi ir vnk fantastiski, izbaudam. Zāle pilna. Pēc šova dodamies nedaudz uzkost picu un tad jau uz disco ’60, ’70 un ’80-to mūzikas ritmos, izdejojamies, izdziedamies, ballītes te super, atliek vienīgi baudīt!

Vairāk par mūsu ceļojumiem skaties  – https://www.facebook.com/tomsoniphotography

Atstāj komentāru

Citi raksti