Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

26.06.2024

Francija, Grasse – Madara Nogda

+18 attēli

Autors – Madara Nogda

Grasse pilsētiņa Fraņču Rivjerā

Skaista pilsēta, ko apciemot Francijas Rivjērā, lai dotos vairāk vidienē un ļautos franču smaržu valdzinājumam.

Grasse ir ne tikai vēsturiska un kultūras bagāta pilsēta, bet arī galvenais centrs smaržu industrijā. Pilsētas apkartnē audzē dažādus aromātiskos augus, kā piemēram jasmīnu, rozi, apelsīna ziedus un lavandu, kas ir svarīga izejviela smaržu ražošanā. Noteikti iesaku izmantot šo pieredzi un radīt savas smaržas, kas kalpos ne vien kā neaizmirstama atmiņa, bet arī vērtīgs suvenīrs, ko aizvest mājās.

Pilsētā atrodas arī varāki muzeji par smaržu vēsturi un ražonas procesu:

Starptautiskais smaržu muzejs (Musée International de la Parfumerie)

Pēc tam var doties pastaigā pa Vecpilsētas ieliņām, baudīt atmosfēru, kalnainos skatus, rozā lietussargu alejas virs galvām un izsmalcināto franču arhitektūru. Iesaku nobaudīt kafiju Café Fleur (pieejami alternatīvie pieni un atgādināja nedaudz Bali vibe). Ir vērts apmeklēt Grasse pavisam noteikti, veltot apskatei pusdienu ir pilnīgi pietiekoši!

Saint-Paul-de-Vence: ir viena no skaistākajām Francijas pilsētām, kurā esmu bijusi. Ne velti tā tiek dēvēta par mākslinieku un iedvesmas pilsētu. Tā es stundām klīdu pa ieliņām, ļāvos un baudīju.

Vien 14 min brauciena attālumā no Nicas atrodas burvigā Villefranche sur Mer pilsētiņa pašā Vidusjūras krastā. Vilciens (turp-atpakal) no Nicas: 4,20 eiro

Vairāk par maniem ceļojumiem skatieties Instagramā –  @madara_nogda 

Atstāj komentāru

Citi raksti