Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

23.04.2024

Dienvidkoreja, Seula – Vitāls Germans

+25 attēli

Autors – Vitāls Germans

Sakuras laiks Seulā

Ierodoties Korejas galvaspilsētā Seulā, esam patīkami pārsteigti, ka esam trāpījuši tieši uz sakuru ziedēšanas laiku. Tas te ir ne mazāks kults kā Japānā, lai gan citādi korejieši pret japāņiem izturas, maigi izsakoties, vēsi. Sakuras ir visur. Visvairāk, protams, parkos, taču arī uz ielām var sastapt īstu ziedu puteni. Parkos ir speciāli grafiki, kuros var redzēt cik daudz cilvēku kurā laikā ir paredzams, lai var ierasties tad, kad to ir mazāk, savukārt internetā atrodams pat ziedēšanas kalendārs. Bet, jā, šeit arī skulptūru ir vairāk. Viena no tām ir veltīta reperim Psy par Gangnam Style. Vēl Gangnam rajonā atrodams iespaidīgs grāmatu veikals. Bet vairāk gan nekā īpaši ievērības cienīga tur nav. (tempļu mīļotāji un turīgu cilvēku apgrozīšanās vietu fani gan man nepiekritīs)

Pilsētvide centrā ir moderni urbanistiska, izņemot īpaši saglabātos vēsturiskos Hutongus, taču tā ne tuvu nav tik agresīva un gājējiem nedraudzīga kā, piemēram, Dubajā vai Bangkokā. Patīkami pastaigāties ir gandrīz visur. Varbūt tāpēc ka Seulu pieskata tāds jauks radījums, kā šis – pilsētas oficiālais talismans Hečī.

Lotte Tower – augstākā māja Dienvidkorejā un sestā augstākā pasaulē – protams, ziedu ieskauta.

Pastaigu parks, kas iekārtots upes gultnē pilsētas centrā. Tas stiepjas gandrīz 11 km garumā. Šajā parkā pat notiek modes skates, koncerti uc pasākumi. Citā parkā var apmeklēt Korejas kara laika lidmašīnu Bet pamatā ļaudis tajos saista iespēja piknikot un priecāties par dabas skaistumu.

Paldies, ka ceļojat kopā ar mums. Par Seulu būs vēl

Atstāj komentāru

Citi raksti