Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

20.05.2024

Maurīcijas ceļvedis – Travelmania.lv

+18 attēli

Kas jāzina par Maurīciju ?

Maurīcija ir skaista salu valsts, kas atrodas Indijas okeānā un ir pazīstama ar savām satriecošajām pludmalēm, bagātīgu kultūras daudzveidību un dinamisku virtuvi. Šeit ir dažas galvenās lietas, kuras jūs varētu vēlēties zināt par Maurīciju:

Ģeogrāfija: Maurīcija atrodas aptuveni 2000 kilometru (1200 jūdzes) no Āfrikas kontinenta dienvidaustrumu krasta. Tā ir daļa no Mascarene salām kopā ar Rodrigesu un Reinjonu. Sala ir vulkāniskas izcelsmes, un to ieskauj koraļļu rifi.

Kultūra: Maurīcijas kultūra ir dažādu ietekmju sajaukums, tostarp Indijas, Āfrikas, Ķīnas un Eiropas (īpaši franču un britu). Šī kultūras daudzveidība atspoguļojas salas valodā, virtuvē, festivālos un tradīcijās.

Valoda: Maurīcijas oficiālās valodas ir angļu, franču un Maurīcijas kreoliešu valoda. Angļu valodu parasti lieto valsts pārvaldē un uzņēmējdarbībā, savukārt franču valodu bieži lieto plašsaziņas līdzekļos un izglītībā. Maurīcijas kreoliešu valoda, kuras pamatā ir franču valoda, ir plaši izplatīta vietējo iedzīvotāju vidū.

Ekonomika: Maurīcijai ir salīdzinoši daudzveidīga ekonomika ar vidējiem ienākumiem. Tā ir pazīstama ar spēcīgajām tekstila, tūrisma un finanšu pakalpojumu nozarēm. Kopš neatkarības iegūšanas 1968. gadā valsts ir piedzīvojusi ievērojamu ekonomisko izaugsmi.

Tūrisms: tūrisms ir galvenā Maurīcijas nozare, kas piesaista apmeklētājus no visas pasaules ar savām krāšņajām pludmalēm, dzidrajiem tirkīza ūdeņiem un luksusa kūrortiem. Populāras aktivitātes ietver snorkelēšanu, niršanu ar akvalangu, pārgājienus un salas dabas skaistuma izpēti.

Savvaļas dzīvnieki: Maurīcija ir mājvieta vairākām unikālām floras un faunas sugām, no kurām daudzas nav sastopamas nekur citur uz Zemes. Tomēr sala ir saskārusies arī ar vides problēmām, tostarp biotopu zudumu un invazīvu sugu ieviešanu. Turpinās saglabāšanas pasākumi, lai aizsargātu Maurīcijas bioloģisko daudzveidību.

Vēsture: Maurīcijai ir aizraujoša vēsture, tostarp holandiešu, franču un britu kolonizācijas periodi. Salas iedzīvotāji ir cēlušies no Āfrikas vergiem, Indijas strādniekiem, ķīniešu migrantiem un Eiropas kolonistiem. 1968. gadā Maurīcija ieguva neatkarību no Lielbritānijas.

Valdība: Maurīcija ir parlamentāra demokrātija, kurā prezidents ir valsts vadītājs un premjerministrs kā valdības vadītājs. Nacionālā asambleja ir valsts likumdošanas institūcija, un vēlēšanas notiek reizi piecos gados.

Klimats: Maurīcijai ir tropisks klimats ar siltu temperatūru visu gadu. Vasaras mēneši, no novembra līdz aprīlim, ir karsti un mitri, dažkārt parādās cikloni. Ziemas mēneši no maija līdz oktobrim ir vēsāki un sausāki, tāpēc tas ir ideāls laiks, lai apmeklētu.

Šie ir tikai daži svarīgākie punkti no tā, ko jūs varētu vēlēties uzzināt par Maurīciju. Tas ir patiesi unikāls un aizraujošs galamērķis ar daudz ko piedāvāt apmeklētājiem.

Kur uzturēties?

Maurīcija piedāvā plašu izmitināšanas iespēju klāstu dažādās salas vietās, kas atbilst dažādām vēlmēm un budžetam. Šeit ir daži populāri apgabali, kur nakšņot Maurīcijā:

Grand Baie: atrodas salas ziemeļos, Grand Baie ir rosīgs tūristu centrs, kas pazīstams ar savu rosīgo naktsdzīvi, iepirkšanās iespējām un skaistajām pludmalēm. Tā piedāvā plašu izmitināšanas iespēju klāstu, sākot no luksusa kūrortiem līdz budžetam draudzīgiem viesu namiem.

Flic-en-Flac: Flic-en-Flac atrodas Maurīcijas rietumu krastā, un tā ir slavena ar savām garajām balto smilšu pludmalēm un kristāldzidrajiem ūdeņiem. Tā ir iecienīta vieta ūdens sporta veidiem, piemēram, snorkelēšanai, niršanai un delfīnu vērošanai. Šeit jūs atradīsiet luksusa viesnīcu, pludmales villas un budžetam draudzīgu naktsmītņu kombināciju.

Bel Ombre: Bel Ombre atrodas Maurīcijas dienvidu krastā, un tā ir pazīstama ar savām gleznainām ainavām, tostarp sulīgu zaļumu un brīnišķīgu piekrastes skatu. Tas ir klusāks rajons, salīdzinot ar dažiem tūristu iecienītākajiem reģioniem, tāpēc tas ir ideāli piemērots tiem, kas meklē mierīgāku atpūtu. Bel Ombre ir mājvieta vairākiem izsmalcinātiem kūrortiem un butika stila viesnīcām.

Trou aux Biches: Vēl viens populārs galamērķis Maurīcijas ziemeļos, Trou aux Biches ir slavens ar savu mierīgo, seklo lagūnu un pulverveida balto smilšu pludmalēm. Tā ir lieliska izvēle ģimenēm un pāriem, kas meklē relaksējošas pludmales brīvdienas. Izmitināšanas iespējas ir no luksusa kūrortiem līdz pašapkalpošanās dzīvokļiem.

Le Morne: Le Morne atrodas Maurīcijas dienvidrietumu galā, un tā ir pazīstama ar savu ikonisko UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto kalnu Le Morne Brabant un tās satriecošajām pludmalēm. Tā ir patvērums ūdens sporta entuziastiem, jo īpaši kaitsērfotājiem un vēja sērfotājiem. Jūs atradīsiet luksusa kūrortus un butika stila viesnīcas, no kurām paveras elpu aizraujošs skats uz kalnu un Indijas okeānu.

Portluisas: kā Maurīcijas galvaspilsēta Portluisa piedāvā atšķirīgu pieredzi salīdzinājumā ar pludmales kūrortiem. Tas ir dinamisks kultūras un ekonomikas centrs ar rosīgiem tirgiem, vēsturiskām vietām un daudzveidīgām ēdināšanas iespējām. Lai gan Portluisā ir mazāk naktsmītņu pie pludmales, pilsētas centrā atradīsit daudz viesnīcu un viesu namu.

Šīs ir tikai dažas no daudzajām vietām, kur palikt Maurīcijā, un katra no tām piedāvā savas unikālas atrakcijas un pieredzi. Atkarībā no jūsu vēlmēm un interesēm varat izvēlēties apgabalu, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām, lai nodrošinātu neaizmirstamu uzturēšanos salā.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Maurīcijā jūs atradīsiet daudz aktivitāšu un atrakciju, kas atbilst dažādām interesēm:

Pludmales un ūdens aktivitātes:

Atpūtieties senatnīgajās Trou aux Biches, Belle Mare, Le Morne un Blue Bay pludmalēs.
Izbaudiet ūdens sporta veidus, piemēram, snorkelēšanu, niršanu, kaitsērfingu, vindsērfingu, paraseilingu un airēšanu.
Izpētiet zemūdens pasauli jūras parkos, piemēram, Blue Bay Marine Park un Coin de Mire.
Dodieties kruīzā ar katamarānu vai laivu braucienā uz tuvējām salām, piemēram, Île aux Cerfs un Île aux Aigrettes.

Daba un savvaļas dzīvnieki:

Dodieties pārgājienā pa auglīgajām Black River Gorges nacionālā parka ainavām un atklājiet ūdenskritumus, piemēram, Chamarel Falls.
Apmeklējiet Casela dabas parkus, lai satiktos ar savvaļas dzīvniekiem, tostarp lauvām, zebrām un milzu bruņurupučiem.
Izpētiet Vallée de Ferney endēmisko floru un faunu un Maurīcijas savvaļas fondu.
Atklājiet unikālos Chamarel Seven Colored Earth un Trou aux Cerfs vulkāna ģeoloģiskos veidojumus.

Kultūras un vēstures vietas:

Pastaigājieties pa Portluisas ielām un apmeklējiet vēsturiskos orientierus, piemēram, Aapravasi Ghat un Fort Adelaidu.
Izpētiet UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto Le Morne kultūras ainavu un uzziniet par tās nozīmi Maurīcijas vēsturē.
Apmeklējiet L’Aventure du Sucre muzeju, lai uzzinātu par salas cukura rūpniecību un koloniālo vēsturi.
Izbaudiet dinamisko Maurīcijas kultūru tādos vietējos tirgos kā Portluisas Centrāltirgū un Flacq tirgū.

Piedzīvojumi un aktivitātes brīvā dabā:

Dodieties gleznainā helikopterā, lai baudītu elpu aizraujošus skatus uz salu.
Dodieties ar kvadraciklu vai ar zipline, izmantojot Casela dabas parku nelīdzeno reljefu.
Izbaudiet aizraušanos ar kanjoniem Tamarinas un Melnās upes aizas ūdenskritumos un upēs.
Spēlējiet golfu pasaules klases laukumos, piemēram, Heritage Golf Club un Tamarina Golf Estate.

Kulinārijas pieredze:

Izbaudiet Maurīcijas virtuvi vietējos restorānos, ielu pārtikas stendos un pludmales ēstuvēs.
Nogaršojiet ielu ēdienu iecienītākos ēdienus, piemēram, dholl puri, samosas un gateaux piment.
Izbaudiet tradicionālu Maurīcijas maltīti ruma spirta rūpnīcā, piemēram, Rhumerie de Chamarel vai St. Aubin.

Labsajūta un relaksācija:

Atpūtieties ar spa dienu luksusa kūrortos un labsajūtas rekolekcijās, piemēram, LUX* Belle Mare un Shanti Maurice.
Praktizējiet jogu un meditāciju pludmalē vai rāmā dabas vidē.
Dodieties nesteidzīgā velobraucienā pa gleznainiem piekrastes ceļiem un laukiem.

Maurīcija piedāvā daudzveidīgu pieredzes klāstu, sākot no aizraujošiem piedzīvojumiem līdz kultūras iegremdēšanai un atpūtai, nodrošinot, ka ikvienam ir kaut kas, ko izbaudīt apmeklējuma laikā.

Ko nogaršot?

Maurīcijas virtuve ir apburošs garšu sajaukums, ko ietekmē daudzveidīgie iedzīvotāji, tostarp Indijas, Ķīnas, Āfrikas un Eiropas ietekme. Šeit ir daži ēdieni un garšas, kas ir jāizmēģina Maurīcijā:

Dholl Puri: Šis ir populārs ielu ēdiens Maurīcijā, kas sastāv no plānas, neraudzētas maizes, kas pildīta ar dzelteniem šķeltiem zirņiem un tiek pasniegta ar kariju un čatniju.

Rougaille: tomātu mērce, ko parasti pasniedz ar rīsiem vai maizi, bieži vien kopā ar zivi, vistu vai tofu.

Gateau piment: Šīs ir pikantās lēcu plātnes, kas ir lieliski piemērotas uzkodām. Tie ir kraukšķīgi no ārpuses un mīksti no iekšpuses, ar pikantu piesitienu.

Astoņkāju salāti: Svaigi astoņkāji ir izplatīta sastāvdaļa Maurīcijas virtuvē. Astoņkāju salātos parasti ietilpst maigi astoņkāji, kas apkaisīti ar sīpoliem, tomātiem, čili un zaļumiem, kas aplieti ar laima sulu.

Jūras veltes: Maurīcija ar savu bagātīgo piekrasti piedāvā plašu svaigu jūras velšu ēdienu klāstu. Parasti tiek baudītas grilētas zivis, garneles, omāri un krabji.

Karijs: Indijas iedvesmotais karijs ir visuresošs Maurīcijā. Izmēģiniet tādus ēdienus kā vistas karijs, zivju karijs vai dārzeņu karijs, ko pasniedz ar rīsiem vai roti.

Mine Frites: tas ir Maurīcijas ķīniešu ceptas nūdeles, kas parasti tiek pasniegtas ar dažādu gaļu un dārzeņiem, garšvielām ar sojas mērci un garšvielām.

Alouda: Šis ir populārs Maurīcijas dzēriens, kas izgatavots no piena, bazilika sēklām, agara želejas un aromatizēta sīrupa, piemēram, vaniļas vai mandeļu. Tas ir atsvaidzinošs un lieliski piemērots karstām dienām.

Svaigi tropu augļi: Maurīcija lepojas ar virkni garšīgu augļu, piemēram, mango, ličī, ananāsi un kokosrieksti. Nepalaidiet garām iespēju izmēģināt šos svaigos un garšīgos gardumus.

Tamarinda čatnijs: pikants un salds čatnijs, kas izgatavots no tamarinda mīkstuma, cukura un garšvielām. To bieži pasniedz kā garšvielu kopā ar sāļiem ēdieniem.

Izpētot ielu pārtikas tirgus, vietējās ēstuves un augstākās klases restorānus, varēsiet izjust Maurīcijas bagātīgo kulināro mantojumu.

Kur iepirkties?

Maurīcija piedāvā daudzveidīgu iepirkšanās pieredzi, sākot no rosīgiem tirgiem līdz moderniem iepirkšanās centriem. Šeit ir dažas vietas, kur varat iepirkties Maurīcijā:

Portluisas tirgus: Portluisas centrālais tirgus ir dinamiska vieta, kur var atrast dažādas preces, tostarp svaigus produktus, garšvielas, tekstilizstrādājumus un suvenīrus. Nepalaidiet garām iespēju pārlūkot stendus, kuros tiek pārdoti vietējās amatniecības izstrādājumi, piemēram, ar rokām darināti grozi, koka skulptūras un izšūti tekstilizstrādājumi.

Caudan Waterfront: Caudan Waterfront atrodas Portluisā, un ir populārs iepirkšanās un izklaides komplekss ar skatu uz ostu. Šeit jūs atradīsiet dažādus vietējos modes preču veikalus, starptautiskus zīmolus, suvenīru veikalus, restorānus un kafejnīcas. Tā ir lieliska vieta, kur iegādāties apģērbu, aksesuārus, rotaslietas un dāvanas, vienlaikus baudot skaistus skatus uz krastmalu.

Grand Baie Bazaar: Grand Baie ir rosīga piekrastes pilsēta, kas pazīstama ar savu dzīvīgo atmosfēru un iepirkšanās iespējām. Grand Baie Bazaar ir obligāts galamērķis izdevīgu cenu meklētājiem, piedāvājot plašu produktu klāstu, piemēram, apģērbu, pludmales apģērbu, rokdarbus un suvenīrus. Šeit varat atrast arī vietējos mākslas darbus, garšvielas un tekstilizstrādājumus.

Flacq tirgus: ja meklējat autentisku Maurīcijas iepirkšanās pieredzi, dodieties uz Flacq tirgu, kas ir viens no lielākajiem āra tirgiem Maurīcijā. Šis tirgus ir atvērts trešdienās un svētdienās, un tas piesaista gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus ar savu rosīgo atmosfēru un daudzveidīgo produktu klāstu, tostarp svaigiem produktiem, garšvielām, apģērbu, aksesuāriem un sadzīves priekšmetiem.

Bagatelle Mall: Bagatelle Mall atrodas Mokā, un ir lielākais iepirkšanās centrs Maurīcijā, kas piedāvā modernu iepirkšanās pieredzi ar gaisa kondicionētāju. Šeit jūs atradīsiet plašu vietējo un starptautisko zīmolu klāstu, kā arī restorānus, kafejnīcas, kinoteātri un izklaides iespējas.

Phoenix Mall: Vēl viens populārs iepirkšanās galamērķis Maurīcijā ir Phoenix Mall, kas atrodas Fīniksas reģionā. Šajā tirdzniecības centrā ir dažādi veikali, kas pārdod modes, elektronikas, skaistumkopšanas preces un daudz ko citu. Tajā ir arī ēdināšanas un izklaides iespējas, padarot to par ērtu iepirkšanās un atpūtas vietu.

Šīs ir tikai dažas iespējas iepirkties Maurīcijā. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties pārlūkot vietējos tirgus vai izpētīt modernos iepirkšanās centrus, Maurīcijas apmeklējuma laikā jūs atradīsit daudz iespēju iegādāties suvenīrus, apģērbu, rokdarbus un daudz ko citu.

Transports no lidostas

Nokļūšana no lidostas līdz galamērķim Maurīcijā ir salīdzinoši vienkārša, un jums ir vairākas iespējas, no kurām izvēlēties:

Taksometrs: Taksometri ir viegli pieejami Sera Seewoosagur Ramgoolam starptautiskajā lidostā (MRU). Taksometru stāvvietas atrodas ārpus ierašanās termināļa. Pirms ceļojuma uzsākšanas noteikti vienojieties par braukšanas maksu ar vadītāju, un bieži vien ir noderīgi, ja maksāšanai ir pieejamas dažas Maurīcijas rūpijas.

Lidostas transfēra pakalpojumi: daudzas viesnīcas un kūrorti saviem viesiem piedāvā lidostas transfēra pakalpojumus. To var vienoties iepriekš, izmantojot savu izmitināšanas pakalpojumu sniedzēju. Parasti pārstāvis jūs sagaidīs lidostā un nogādās jūs uz viesnīcu ar privātu transportlīdzekli.

Automašīnu noma: ja dodaties uz ilgāku laiku uz šo salu, tad noteikti iesaku iznomāt transportlīdzekli, to varat iznomāt no kādas automašīnu nomas kompānijas, kas darbojas lidostā. Ieteicams rezervēt iepriekš, lai nodrošinātu pieejamību, jo īpaši tūrisma sezonas laikā.

Sabiedriskais autobuss: starp lidostu un dažādiem galamērķiem visā salā kursē sabiedriskie autobusi. Autobusu pieturas atrodas tieši pie lidostas termināļa. Lai gan šī iespēja ir visekonomiskākā, tā var nebūt ērtākā, it īpaši, ja jums ir daudz bagāžas vai nepārzināt vietējo autobusu maršrutus.

Lidostas shuttle pakalpojumi: daži privāti uzņēmumi piedāvā transporta pakalpojumus starp lidostu un populāriem tūrisma rajoniem. Šiem pakalpojumiem bieži ir nepieciešama iepriekšēja rezervācija, un tos var kopīgot ar citiem pasažieriem.

Neatkarīgi no tā, kuru iespēju izvēlaties, ir ieteicams iepriekš plānot un ņemt vērā tādus faktorus kā izmaksas, ērtības un jūsu naktsmītnes atrašanās vieta.

Uzturēšanās izmaksas?

Maurīcijas apmeklējuma kā tūristam izmaksas var ievērojami atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā jūsu ceļojuma vēlmes, uzturēšanās ilgums, izvēlētais izmitināšanas veids, ēdināšanas izvēle, aktivitātes un transporta iespējas. Šeit aptuvens aprēķins:

Nakšņošana: nakšņošanas izmaksas Maurīcijā svārstās no budžetam draudzīgiem viesu namiem un hosteļiem līdz luksusa kūrortiem un villām. Vidēji jūs varat maksāt no 30 līdz 500 eiro par nakti atkarībā no naktsmītnes veida un atrašanās vietas.

Ēdiens un ēdināšana: Ēdināšanas izdevumi var atšķirties atkarībā no tā, vai izvēlaties ēst vietējās ēstuvēs, ielu pārtikas stendos, vidējas klases restorānos vai augstākās klases ēdināšanas iestādēs. Vidēji vajadzētu pietikt ar aptuveni 15 līdz 50 eiro dienā pārtikai un pusdienām.

Transports: Transporta izmaksas Maurīcijā būs atkarīgas no tā, kā jūs izvēlaties pārvietoties pa salu. Taksometru cenas, automašīnu noma un sabiedriskā transporta izmaksas ir jāiekļauj jūsu budžetā. Vidēji, plānojot transportēšanai no 10 līdz 50 eiro dienā, būtu jāsedz jūsu vajadzības.

Aktivitātes un ekskursijas: Maurīcija piedāvā plašu aktivitāšu un ekskursiju klāstu, tostarp ūdens sporta veidus, salu ekskursijas, pārgājienus, spa procedūras un kultūras pieredzi. Aktivitāšu cenas var atšķirties, taču, plānojot budžetā aptuveni 20 līdz 100 eiro vienai aktivitātei, jums vajadzētu dot priekšstatu.

Dažādi izdevumi: neaizmirstiet paredzēt dažādus izdevumus, piemēram, suvenīrus, iepirkšanos, dzeramnaudu un visas papildu izmaksas, kas var rasties ceļojuma laikā.

Kopumā aptuvens aprēķins par Maurīcijas apmeklējuma izmaksām kā tūristam varētu būt no 70 līdz 200 eiro dienā atkarībā no jūsu vēlmēm un ceļojuma stila. Ņemiet vērā, ka šie ir aptuveni skaitļi un faktiskās izmaksas var atšķirties. Vienmēr ir lietderīgi izpētīt un atbilstoši plānot savu budžetu, pamatojoties uz jūsu konkrētajiem ceļojuma plāniem un vēlmēm. Ceļošana uz Maurīciju piedāvā perfektu relaksācijas, piedzīvojumu, kultūras un dabas skaistuma sajaukumu, padarot to par neaizmirstamu galamērķi ceļotājiem, kas meklē daudzveidīgu un bagātinošu pieredzi. Neatkarīgi no tā, vai meklējat piedzīvojumus, atpūtu vai kultūras iegremdēšanos, Maurīcija piedāvā kaut ko ikvienam.

Atstāj komentāru

Citi raksti