Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

Kas jāzina par Honkongu?

Honkonga ir Ķīnas īpaši administratīvais reģions, kas atrodas valsts dienvidaustrumu krastā. Tā ir pazīstama ar savu iespaidīgo panorāmu, rosīgajām ielām un bagātīgo kultūras mantojumu. Honkonga bija Lielbritānijas kolonija līdz 1997. gadam, kad tā tika nodota atpakaļ Ķīnai saskaņā ar principu “viena valsts, divas sistēmas”, kas ļauj Honkongai 50 gadus saglabāt savas juridiskās un ekonomiskās sistēmas atsevišķi no kontinentālās Ķīnas. Pilsēta ir slavena ar savu dinamisko ēdienu piedāvājumu, daudzveidīgajām iepirkšanās iespējām un satriecošām dabas ainavām. Dažas no tās slavenākajām apskates vietām ir Viktorijas virsotne, Viktorijas osta, Tian Tan Buda un rosīgie ielu tirgi. Honkonga ir arī nozīmīgs finanšu centrs un starptautiskās tirdzniecības un tirdzniecības centrs, kas piesaista apmeklētājus no visas pasaules gan biznesa, gan atpūtas nolūkos.

Klimats un apģērbs: Hongkonga ir subtropu klimats, tāpēc gaidi karstus un mitrus laikapstākļus, it īpaši vasarā. Ieteicams vilkt vieglu, elpojošu apģērbu un ņemt līdzi lietusmēteļus, jo pastāv iespēja uz lietusgāzēm.

Valūta un maksāšana: Oficiālā valūta ir Honkongas dolārs (HKD). Vairumā vietējo uzņēmumu ir pieņemtas kredītkartes, bet ir vērts ņemt līdzi arī skaidru naudu, jo dažās vietās var būt grūtības ar kartēm.

Valoda: Oficiālās valodas ir ķīniešu (mandarīnu) un angļu valoda. Lielākā daļa cilvēku saprot angļu valodu, bet dažreiz var būt noderīgi zināt ķīniešu valodas vārdus un frāzes.

Pārvietošanās: Hongkongā ir ļoti labi sabiedriskie transporta pakalpojumi, tostarp metro, autobusi un prāmi. Iesaku iegādāties Octopus karti, kas ir ērta un izdevīga maksāšanas līdzeklis visos sabiedriskajos transporta līdzekļos.

Ēdināšana: Hongkongā ir plaša izvēle ēdināšanas vietu, no ielu ēdieniem līdz ekskluzīviem restorāniem. Izmēģini vietējo virtuvi, piemēram, dim sum vai cepto tofu.

Kultūras un reliģijas ievērošana: Ievērojiet vietējās kultūras un reliģiskās tradīcijas. Piemēram, apmeklējot templi, ievērojot klusuma un cieņas noteikumus.

Drošība: Hongkonga ir salīdzinoši droša vieta, bet joprojām ir svarīgi uzmanīties no kabatas zagļiem un uzraudzīt savas mantas sabiedriskās vietās.

Kur uzturēties?

Izvēle, kur palikt Honkongā, ir atkarīga no jūsu vēlmēm, budžeta un tā, ko vēlaties piedzīvot apmeklējuma laikā. Šeit ir dažas populāras vietas, kas jāņem vērā:

Centrālā vieta: šī ir Honkongas finanšu rajona sirds ar rosīgu atmosfēru un ērtu piekļuvi iepirkšanās vietām, ēdināšanai un naktsdzīvei. Izmitināšanas iespējas ir no luksusa viesnīcām līdz budžetam draudzīgām iespējām.

Tsim Sha Tsui (TST): Atrodas Kovlunā, TST ir populārs tūristu rajons, kas pazīstams ar iepirkšanos, izklaidi un brīnišķīgajiem Honkongas panorāmas skatiem. Jūs atradīsiet plašu viesnīcu klāstu, sākot no augstākās klases līdz vidējas klases, kā arī budžeta hosteļus.

Causeway Bay: vēl viens dinamisks iepirkšanās un izklaides rajons Honkongas salā, Causeway Bay piedāvā luksusa viesnīcu, modes preču un budžetam draudzīgu iespēju sajaukumu. Tā ir lieliska vieta ēdienu cienītājiem un modes cienītājiem.

Mong Kok: pazīstama ar saviem rosīgajiem ielu tirgiem, rosīgo ielu dzīvi un iepirkšanos par pieņemamu cenu, Mong Kok ir rosīga apkaime Kovlunā. Izmitināšanas iespējas šeit ietver budžeta viesu namus un vidējas klases viesnīcas.

Sheung Wan: šī modernā Honkongas salas apkaime piedāvā tradicionālu un modernu apskates vietu sajaukumu, tostarp antikvariātus, mākslas galerijas un stilīgas kafejnīcas. Jūs atradīsiet boutique viesnīcas un dzīvokļus ar apkalpošanu, kas atbilst dažādiem budžetiem.

Stenlijs: Ja vēlaties mierīgāku atmosfēru, apsveriet iespēju palikt Stenlijā Honkongas salas dienvidu krastā. Šī burvīgā piejūras pilsēta piedāvā skaistas pludmales, ēdināšanu krastmalā un butika stila viesnīcas.

Lantau sala: lai mierīgi atkāptos no pilsētas steigas un burzmas, apsveriet iespēju palikt Lantau salā. Jūs atradīsiet luksusa kūrortus, videi draudzīgas namiņas un budžeta naktsmītnes, kā arī ērtu piekļuvi tādām apskates vietām kā Honkongas Disnejlenda un Ngong Ping 360.

Šīs ir tikai dažas vietas, un Honkongā ir daudz citu apkaimju un apgabalu, ko izpētīt. Izvēloties apmešanās vietu, ņemiet vērā tādus faktorus kā tuvums apskates vietām, transporta iespējas un personīgās izvēles.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Honkonga piedāvā plašu aktivitāšu un apskates vietu pārpilnību, ko izpētīt, apmierinot plašu interešu loku. Šeit ir saraksts ar dažām Honkongas apskates vietām un aktivitātēm:

Viktorijas virsotne (Smaile): brauciet ar Peak tramvaju vai dodieties pārgājienā līdz Viktorijas virsotnei, lai baudītu panorāmas skatu uz Honkongas panorāmu un Viktorijas ostu. Apmeklējiet Sky Terrace 428, lai iegūtu labāko skatu punktu.

Viktorijas osta: izbaudiet nesteidzīgu pastaigu pa krastmalas promenādi un skatieties ikonisko Symphony of Lights šovu — ikvakara multimediju gaismas un skaņas ekstravaganci.

Tian Tan Buda (Lielais Buda): Apmeklējiet milzīgo bronzas Budas statuju, kas atrodas Lantau salā. To var sasniegt, izmantojot gaisa vagoniņu Ngong Ping 360, no kura paveras brīnišķīgs skats uz salu.

Honkongas Disnejlenda: izbaudiet Disneja burvību Honkongas Disnejlendas kūrortā, kurā ir tematiskas zemes, atrakcijas, izklaide un iemīļoti Disneja varoņi.

Ocean Park: izpētiet Honkongas galveno jūras tematisko parku, kurā tiek piedāvāti braucieni, dzīvnieku izstādes un dzīvās izrādes. Nepalaidiet garām braucienu ar trošu vagoniņu un milzu pandu dārzu.

Star Ferry: brauciet ar vēsturisko Star Ferry pāri Viktorijas ostai, redzot gleznainus skatus uz Honkongas panorāmu un ostu.

Sieviešu tirgus un Temple Street nakts tirgus: izpētiet šos rosīgos ielu tirgus Mong Kokā un Jordānijā, lai izdevīgi iepirktu, ielu ēdienu un vietējos suvenīrus.

Wong Tai Sin templis: apmeklējiet šo krāsaino taoistu templi, kas veltīts Lielajam nemirstīgajam Vongam. Tā ir populāra vieta vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem, kur lūgt par veiksmi un veselību.

Zvaigžņu avēnija: izrādiet cieņu Honkongas filmu industrijai šajā krastmalas promenādē, kurā ir slavenu filmu zvaigžņu roku nospiedumi, statujas un piemiņas lietas.

Honkongas vēstures un zinātnes muzejs: iegremdējieties Honkongas bagātajā vēsturē un kultūrā šajos informatīvajos muzejos, piedāvājot interaktīvus eksponātus un izstādes.

Ngong Ping 360: dodieties gleznainā vagoniņa braucienā uz Ngong Ping ciematu un izpētiet tādas apskates vietas kā Gudrības ceļš, Po Lin klosteri un Milzu Budu.

Tai O zvejnieku ciemats: atklājiet tradicionālās pāļu mājas un unikālo kultūru šajā burvīgajā zvejnieku ciematā Lantau salā. Dodieties ekskursijā ar laivu, lai apskatītu vietējo savvaļas dabu, tostarp rozā delfīnus.

Šie ir tikai daži svarīgākie objekti, un Honkongā ir vēl daudz ko redzēt un darīt. Neatkarīgi no tā, vai jūs interesē kultūra, daba, iepirkšanās vai ēdināšana, Honkongā ikvienam ir kaut kas, ko izbaudīt.

Ko nogaršot?

Honkonga ir paradīze pārtikas cienītājiem, kas piedāvā daudzveidīgu kulinārijas gardumu klāstu, ko ietekmējuši Kantonas, Ķīnas un starptautiskās virtuves ēdieni. Šeit ir daži ēdieni, kas jāizmēģina Honkongā un kulinārijas pieredze:

Dim Sum: izbaudiet būtisku Kantonas maltīti ar dažādiem kumosa lieluma ēdieniem, kas tiek pasniegti bambusa traukos vai uz maziem šķīvjiem. Nepalaidiet garām klasiku, piemēram, har gow (garneļu klimpas), siu mai (cūkgaļas klimpas) un char siu bao (bārbekjū cūkgaļas maizītes).

Cepta zoss: izbaudiet sulīgu zoss cepeti ar kraukšķīgu ādu un maigu gaļu, ko bieži pasniedz ar plūmju mērci vai hoisin mērci. Yung Kee restorāns centrālajā daļā ir slavens ar savu zoss cepeti.

Olu vafeles (Gai Dan Jai): izbaudiet šīs ikoniskās Honkongas ielas uzkodas, kas ir kraukšķīgas no ārpuses un pūkainas iekšpusē, ar tādu garšu kā oriģināla, šokolāde vai zaļā tēja.

Ananāsu maizīte (Bolo Bao): iegremdējiet zobus siltā, sviestainā ananāsu maizītē, kas pildīta ar auksta sviesta šķēli. Tā ir ideāla saldā un sāļā kombinācija.

Wonton Noodles (Wonton Mein): pagatavojiet gardu bļodu ar wonton nūdelēm ar plānām olu nūdelēm, kas pildītas ar garnelēm vai cūkgaļu, un pikantu buljonu.

Honkongas stila piena tēja (Nai Cha): Atsvaidzinieties ar tasi stipras, krēmīgas piena tējas — iemīļotu vietējo dzērienu, kas tiek pasniegts karsts vai auksts ar iztvaicētu vai iebiezinātu pienu.

Māla katla rīsi (Bo Zai Fan): izbaudiet sātīgu viena katla maltīti, kurā ietilpst rīsi, gaļa (piemēram, vista, ķīniešu desa vai konservēts cūkgaļas vēders) un dārzeņi, kas pagatavoti māla traukā, lai iegūtu garšīgu, aromātisku ēdienu.

Siu Mei (bārbekjū gaļa): nogaršojiet virkni Kantonas stila bārbekjū gaļas, tostarp char siu (bārbekjū gaļa), siu yuk (cepts cūkgaļas vēders) un cepta pīle, ko bieži pasniedz ar tvaicētiem rīsiem vai nūdelēm.

Zivju bumbiņas (Yu Dan): izmēģiniet šīs garšīgās zivju bumbiņas, kas izgatavotas no maltas zivju pastas, ko parasti pasniedz zupās, nūdeļu ēdienos vai uz iesmiem uz bambusa nūjiņām kā ielas uzkodu.

Ielu ēdieni: izpētiet pilsētas rosīgo ielu ēdienu ainu un baudiet vietējos iecienītākos ēdienus, piemēram, karija zivju bumbiņas, smirdīgo tofu, siu mai un cheung fun (rīsu nūdeļu maizītes).

Šie ir tikai daži no kulinārijas priekiem, kas jūs sagaida Honkongā. Noteikti izpētiet pilsētas daudzveidīgo ēdināšanas ainu, sākot no pieticīgiem ielu stendiem līdz restorāniem ar Michelin zvaigznēm, lai iegūtu patiesi neaizmirstamu gastronomisku pieredzi.

Kur iepirkties?

Honkonga ir pircēju paradīze, kas piedāvā visu, sākot no luksusa dizaineru veikaliem un beidzot ar rosīgiem ielu tirgiem. Šeit ir daži populārākie iepirkšanās galamērķi pilsētā:

Causeway Bay: pazīstama kā viena no pasaulē dārgākajām iepirkšanās ielām, Causeway Bay ir mājvieta luksusa tirdzniecības centriem, piemēram, Times Square, Lee Gardens un Hysan Place. Jūs atradīsiet plašu starptautisku un vietējo zīmolu klāstu, kā arī universālveikalus un specializētus veikalus.

Tsim Sha Tsui (TST): izpētiet Tsim Sha Tsui iepirkšanās meku, kur atradīsit tādus ikoniskus iepirkšanās centrus kā Harbor City, kas ir viens no lielākajiem Honkongas centriem, kurā ir simtiem veikalu, restorānu un izklaides iespēju. Nathan Road un Canton Road ir populāri arī mazumtirdzniecības piedāvājumu dēļ.

Centrālā: Centrālajā finanšu rajonā atrodas ne tikai debesskrāpji, bet arī izsmalcināti iepirkšanās centri, piemēram, Landmark, IFC Mall un The Landmark Alexandra, kas piedāvā luksusa zīmolus, dizaineru zīmolus un augstākās klases modes preču veikalus.

Mong Kok: Ienirstiet Mong Kok rosīgajos ielu tirgos, tostarp Ladies’ Market, Fa Yuen Street Market (Sneaker Street) un Temple Street nakts tirgū, kur varat kaulēties par apģērbu, aksesuāriem, elektroniku un suvenīriem.

Stenlija tirgus: izvairieties no pilsētas kņadas un apmeklējiet Stenlija tirgu Honkongas salas dienvidu krastā. Pārlūkojiet stendus, kuros pārdod apģērbu, aksesuārus, rokdarbus un suvenīrus, un izbaudiet krastmalas maltītes un gleznainus skatus.

Wan Chai: izpētiet Wan Chai eklektisko veikalu un tirgu klāstu, tostarp populāro Wan Chai elektronikas datoru centru, Tai Yuen ielas rotaļlietu un sīkrīku tirgu un Tai Yuen ielu (Rotaļlietu ielu) senlaicīgu kolekcionējamu priekšmetu iegādei.

Sheung Wan: atklājiet modernos modes preču veikalus, mākslas galerijas un antikvariātus Šeungvanā, kas pazīstama ar savu moderno atmosfēru un eklektisko iepirkšanās ainu. Holivudas ceļš un Upper Lascar Row (Kaķu iela) ir vietas, kuras noteikti jāapmeklē dēļ unikāliem atradumiem.

Kowloon City: izbaudiet Kowloon City vietējo garšu, kur jūs atradīsiet tradicionālo tirgu, specializētu veikalu un autentisku ēstuvju sajaukumu, kurā tiek pasniegtas dažādas virtuves, tostarp taju un vjetnamiešu virtuves.

Tirdzniecības vietas un atlaižu veikali: izdevīgu cenu meklētāji dodieties uz tādām tirdzniecības vietām kā Citygate Outlets Tung Chung vai Horizon Plaza pilsētā Ap Lei Chau, kur varat iegūt atlaides dizaineru zīmoliem un rūpnīcas preču tirdzniecības vietām.

Ielu tirgi: nepalaidiet garām pilsētas dinamisko ielu tirgu izpēti, tostarp Temple Street nakts tirgu, Sieviešu tirgu un Stenlija tirgu, lai par pieņemamu cenu iegādāties apģērbu, aksesuārus, elektroniku un suvenīrus.

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties iepirkties greznībā, meklēt izdevīgus darījumus vai pārlūkot eklektiskus modes preču veikalus, Honkonga piedāvā iepirkšanās pieredzi katrai gaumei un budžetam.

Transports no lidostas

Pateicoties dažādām transporta iespējām, no Honkongas Starptautiskās lidostas (HKG) nokļūt pilsētas centrā ir ērti un vienkārši. Šeit ir daži no visizplatītākajiem veidiem, kā ceļot no lidostas uz pilsētas centru:

Airport Express vilciens: Airport Express ir ātrākais veids, kā sasniegt pilsētas centru. Vilcieni atiet no lidostas ik pēc 10 līdz 12 minūtēm un apstājas tādās lielākajās stacijās kā Tsing Yi, Kowloon un Honkongas sala (centrālā). Brauciens uz centru ilgst aptuveni 24 minūtes. Jūs varat iegādāties Airport Express biļetes lidostā vai izmantot savu Octapus karti, lai samaksātu.

Publiskais autobuss: Honkongā ir visaptverošs autobusu tīkls, kas savieno lidostu ar dažādām pilsētas daļām. Starp lidostu un dažādiem galamērķiem, tostarp pilsētas centru, kursē vairāki autobusu maršruti. Meklējiet autobusu termināli, kas atrodas netālu no ielidošanas zāles, kur varat atrast informāciju par autobusu maršrutiem, grafikiem un cenām.

Taksometrs: Taksometri ir viegli pieejami lidostas taksometru stāvvietās, kas atrodas ārpus ierašanās zāles. Taksometru tarifi ir skaitīti, un tajos ir iekļauta papildu maksa par nodevām un bagāžu. Atkarībā no satiksmes apstākļiem, lai sasniegtu pilsētas centru ar taksometru, parasti tas aizņem apmēram 30 līdz 45 minūtes.

Airport shuttle bus: dažas Honkongas viesnīcas saviem viesiem piedāvā bezmaksas transporta pakalpojumus uz un no lidostas. Iepriekš sazinieties ar viesnīcu, lai uzzinātu, vai šis pakalpojums ir pieejams un kā organizēt transportu.

Privāts transfērs: ja vēlaties personalizētāku un bezrūpīgāku iespēju, varat iepriekš rezervēt privātu pārsūtīšanas pakalpojumu. Dažādi uzņēmumi piedāvā lidostas transfēra pakalpojumus, sākot no privātajām automašīnām līdz furgoniem un limuzīniem.

Automašīnas noma: lai gan ir iespējama automašīnas noma, tā nav visizplatītākā iespēja ceļot no lidostas uz pilsētas centru, jo Honkongā ir efektīva sabiedriskā transporta sistēma un ierobežota autostāvvietu pieejamība pilsētā. Hongkongā satiksme notiek, pa ceļa kreiso pusi.

Izvēlieties transporta iespēju, kas vislabāk atbilst jūsu vēlmēm, budžetam un grafikam, lai nodrošinātu vienmērīgu un ērtu braucienu no Honkongas Starptautiskās lidostas uz pilsētas centru.

Uzturēšanās izmaksas?

Honkongas apmeklējuma izmaksas var ievērojami atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā izmitināšana, ēdināšanas izvēle, transporta izvēle, izklaide un iepirkšanās paradumi. Šeit ir sniegts aptuvens dažu tipisku izdevumu sadalījums, ar kuriem jūs varētu saskarties, apmeklējot Honkongu:

Naktsmītnes:

Budžets: no 50 līdz 100 eiro par nakti hostelī vai budžeta viesnīcā
Vidējā klase: 100–200 eiro par nakti 3 vai 4 zvaigžņu viesnīcā
Luksusa: € 200+ par nakti 5 zvaigžņu viesnīcā vai luksusa naktsmītnē

Ēdiens un ēdināšana:

Ielu ēdieni un vietējās ēstuves: no 3 līdz 10 eiro par ēdienreizi
Vidējās klases restorāni: no 10 līdz 30 eiro par ēdienreizi
Augstākās klases ēdināšana: € 30+ par ēdienreizi

Transports:

Lidostas ātrvilciens: 10–15 eiro vienā virzienā
MTR (metro): no 1 līdz 2 eiro par braucienu atkarībā no attāluma
Autobuss: €1-€3 par braucienu atkarībā no attāluma
Taksometrs: sākuma cena ir aptuveni € 2,50, ar papildu maksu atkarībā no attāluma un laika

Atrakcijas un izklaide:

Ieejas maksa tādās apskates vietās kā Viktorijas virsotne, Okeāna parks un Ngong Ping 360 svārstās no 10 līdz 50 eiro atkarībā no atrakcijas.
Izklaides izdevumi, piemēram, naktsdzīve, šovi un pasākumi, ir ļoti atšķirīgi.

Iepirkšanās:

Budžeta iepirkšanās ielu tirgos: € 5–50 par suvenīriem, apģērbu un aksesuāriem
Vidēja līmeņa iepirkšanās tirdzniecības centros un modes preču veikalos: 50–200 eiro apģērbam, elektronikai un dāvanām
Luksusa iepirkšanās dizaineru zīmoliem: € 200+ augstākās klases modes, aksesuāru un luksusa preču iegādei

Dažādi:

Papildu izdevumi par SIM kartēm, piekļuvi internetam, dzeramnaudu un citiem neparedzētiem izdevumiem var atšķirties atkarībā no jūsu vēlmēm un vajadzībām.

Ir svarīgi ņemt vērā, ka šīs ir aptuvenas ceas un faktiskās izmaksas var atšķirties atkarībā no individuālajām vēlmēm, ceļojuma datumiem un valūtas maiņas kursiem. Turklāt cenas Honkongā var svārstīties, tāpēc pirms ceļojuma plānošanas ieteicams pārbaudīt pašreizējās cenas.

Atstāj komentāru

Citi raksti