Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

15.05.2024

Kambodža, Siem Reap un Ankor Wat ceļvedis – Travelmania.lv

+15 attēli

Kas jāzina par  Siem Reap un Ankorvatu?

Siem Reap ir burvīga pilsēta Kambodžas ziemeļrietumos, kas vislabāk pazīstama kā vārti uz Angkoras arheoloģisko parku, kurā atrodas slavenais Ankorvatas tempļu komplekss un citas senās khmeru drupas. Lūk, kas jums jāzina par Siem Reap un Angkor Wat:

Angkoras arheoloģiskais parks: šī UNESCO Pasaules mantojuma vieta ir viena no svarīgākajām arheoloģiskajām vietām Dienvidaustrumāzijā, kurā ir seni tempļi, drupas un ūdenskrātuves, kas datētas ar Khmeru impēriju (9.–15. gadsimts). Angkor Wat ir parka ikoniskākais templis, kas pazīstams ar savu satriecošo arhitektūru.

Angkor Wat: lielākais reliģiskais piemineklis pasaulē, Angkor Wat ir obligāta apskates vieta Siem Reap. Tā celta 12. gadsimtā, un tā ir veltīta hinduistu dievam Višnu un ir slavena ar savu varenību un skaistumu. Noteikti izpētiet tempļa kompleksu dažādos dienas laikos, lai redzētu mainīgo gaismu un ēnas.

Citi tempļi: papildus Angkor Wat ir arī daudzi citi tempļi un drupas, ko izpētīt Angkoras arheoloģiskajā parkā, tostarp Bayon templis ar ikoniskām akmens sejām, Ta Prohm templis ar savītajām koku saknēm un Banteay Srei templis, kas pazīstams ar savu sarežģīto. rozā smilšakmens kokgriezumu.

Transports: pārvietoties pa Siem Reap un Angkor arheoloģisko parku ir viegli un par pieņemamu cenu. Tuk-tuki un taksometri ir viegli pieejami nomai, un daudzas viesnīcas piedāvā transporta pakalpojumus. Varat arī iznomāt velosipēdus vai motociklus, lai izpētītu tempļus sev piemērotā tempā.

Biļetes: Lai iekļūtu Angkoras arheoloģiskajā parkā, jums būs jāiegādājas ieejas karte. Kartes ir pieejamas uz vienu dienu, trīs dienām vai septiņām dienām, ļaujot apmeklēt tempļus vairākas reizes uzturēšanās laikā. Turiet caurlaidi līdzi, jo tā tiks pārbaudīta pie katra tempļa ieejas.

Gidi: apsveriet iespēju nolīgt licencētu ceļvedi, lai uzlabotu savu pieredzi un uzzinātu vairāk par tempļu vēsturi un nozīmi. Ceļveži var sniegt vērtīgu ieskatu un palīdzēt orientēties plašajā tempļu kompleksā.

Laikapstākļi: Siem Reap ir tropisks klimats ar karstiem un mitriem laikapstākļiem visu gadu. Sausā sezona (no novembra līdz aprīlim) ir vispopulārākais apmeklējuma laiks ar saulainām dienām un vēsāku temperatūru. Slapjā sezonā (no maija līdz oktobrim) ir spēcīgas lietusgāzes, taču tas var būt arī labs laiks, lai apmeklētu, jo tempļi ir mazāk pārpildīti.

Cieņpilns apģērbs: Apmeklējot tempļus, ģērbieties pieticīgi un cieņpilni, nosedzot plecus un ceļus. Pirms ieiešanas tempļa ēkās novelciet kurpes un ievērojiet vietējās paražas un tradīcijas.

Vietējā kultūra: veltiet laiku, lai izpētītu dinamisko Siem Reap kultūru ārpus tempļiem. Apmeklējiet vietējos tirgus, nobaudiet khmeru virtuves ēdienus un izbaudiet tradicionālās deju izrādes un kultūras šovus.

Paturot prātā šos galvenos punktus, jūs varat maksimāli izmantot savu laiku Siem Reap un iespaidīgo Angkor Wat tempļu kompleksu.

Kur uzturēties?

Siem Reap piedāvā plašu izmitināšanas iespēju klāstu katram budžetam un vēlmēm, sākot no luksusa kūrortiem līdz budžetam draudzīgiem viesu namiem. Šeit ir daži populāri apgabali, kas jāņem vērā, izvēloties nakšņošanas vietu Siem Reap pilsētā:

Pilsētas centrs: Siem Reap pilsētas centrs ir ērta atrašanās vieta ar ērtu piekļuvi restorāniem, veikaliem un naktsdzīves iespējām. Šeit jūs atradīsiet dažādas izmitināšanas iespējas, sākot no boutique viesnīcām līdz vidējas klases viesu namiem. Pub Street un Old Market rajons ir iecienītas vietas pilsētas centrā.

Netālu no Angkor Wat: Ja vēlaties atrasties netālu no Angkoras arheoloģiskā parka, apsveriet iespēju apmesties viesnīcā vai kūrortā netālu no Angkor Wat. No dažiem īpašumiem paveras brīnišķīgs skats uz tempļiem, un saullēkta un saulrieta laikā jums būs viegli piekļūt seno drupu izpētei.

Wat Bo Road: Šī zona, kas atrodas nelielā attālumā no pilsētas centra, piedāvā klusāku atmosfēru, vienlaikus atrodoties pastaigas attālumā no restorāniem un apskates objektiem. Jūs atradīsiet dažādu dizaina viesnīcu un viesu namu sajaukumu, kas atrodas starp auglīgiem dārziem un dzīvojamiem rajoniem.

Taphul Village: Taphul Village ir populāra vieta ceļotājiem ar zemu cenu, piedāvājot viesu namus par pieņemamām cenām un hosteļus ar pamata ērtībām. Tā atrodas pastaigas attālumā no pilsētas centra un nodrošina ērtu piekļuvi restorāniem, tirgiem un transporta pakalpojumiem.

Balloon Ride: Angkor Wat Balons ir piesiets hēlija balons, kas pacēlās aptuveni 120 metru (394 pēdu) augstumā, nodrošinot panorāmas skatu uz UNESCO Pasaules mantojuma vietu no augšas. Tas darbojās katru dienu no saullēkta līdz saulrietam, ja laika apstākļi to atļauj, un katrs brauciens ilga aptuveni 10 līdz 15 minūtes.

Sok San Road: Sok San Road ir rosīga iela, kurā rindojas budžeta naktsmītnes, bāri un restorāni, kas apkalpo ceļotājus ar mugursomu un budžeta klases ceļotājiem. Tas ir dinamisks rajons ar nepiespiestu atmosfēru, kas ir lieliski piemērots tiem, kas vēlas socializēties un satikt citus ceļotājus.

Upes krasts: gar Siem Reap upi atrodas dažādas viesnīcas un kūrorti, kas piedāvā mierīgu vidi un gleznainus skatus. Šī zona ir nedaudz attālināta no pilsētas centra, taču tā nodrošina mierīgu patvērumu ar vieglu piekļuvi tādām apskates vietām kā Vecais tirgus un krogu iela.

Chong Kneas Floating Village: lai iegūtu unikālu pieredzi, apsveriet iespēju apmesties peldošā viesu namā vai piemājas namā Chong Kneas Floating Village. Jums būs iespēja iegremdēties vietējā kultūrā un redzēt uz ūdens dzīvojošās kopienas ikdienas dzīvi.

Izvēloties nakšņošanas vietu Siem Reap, ņemiet vērā tādus faktorus kā tuvums apskates vietām, budžets, vēlamās ērtības un kopējā atmosfēra, ko meklējat. Pateicoties daudzveidīgajām izmitināšanas iespējām, jūs noteikti atradīsit ideālu nakšņošanas vietu Siem Reap, lai apmeklētu brīnišķīgo Angkor Wat tempļu kompleksu.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Siem Reap piedāvā dažādas aktivitātes, ne tikai seno Angkoras tempļu izpēti. Šeit ir dažas populāras lietas, ko darīt Siem Reap:

Apmeklējiet Angkor Wat: Protams, Siem Reap galvenā aktivitāte ir Angkoras arheoloģiskā parka lielisko tempļu izpēte. Pavadiet dienu vai vairāk, atklājot tādus ikoniskus tempļus kā Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm un Banteay Srei.

Saullēkts un saulriets Angkorā: izbaudiet elpu aizraujošus saullēkta un saulrieta skatus pār tempļiem. Ankorvata ir iecienīta vieta saullēktam, savukārt Pnombahena un Prerupa ir lieliska vieta saulrietam.

Riteņbraukšana: nomājiet velosipēdu un izpētiet Siem Reap apkārtnes laukus. Brauciet pa lauku ciematiem, rīsu laukiem un gleznainām ainavām, kā arī apmeklējiet vietējos tirgus un tempļus.

Kambodžas kulinārijas nodarbība: gatavošanas nodarbībā iemācieties gatavot tradicionālos Kambodžas ēdienus. Apmeklējiet vietējo tirgu, lai iegādātos svaigas sastāvdaļas, pēc tam izbaudiet praktiskās gatavošanas nodarbības un pēc tam izbaudiet savus darbus.

Peldošā ciema tūre: dodieties tūrē ar laivu uz kādu no Tonle Sap ezera peldošajiem ciematiem, piemēram, Kompong Phluk vai Chong Kneas. Izpētiet stiebru mājas, peldošos tirgus un peldošās skolas un uzziniet par vietējo kopienu ikdienas dzīvi.

Amatnieku Angkoras darbnīca: apmeklējiet Angkoras amatnieku darbnīcu, lai redzētu, kā amatnieki strādā, veidojot tradicionālos Kambodžas rokdarbus, tostarp kokgriezumus, akmens grebumus, zīda aušanu un gleznošanu. Izstāžu zālē varat arī iegādāties unikālus suvenīrus.

Phare, Kambodžas cirks: Apmeklējiet Phare, Kambodžas cirka, laikmetīgā cirka trupas, kas demonstrē Kambodžas kultūru, izmantojot akrobātiku, teātri, mūziku un deju, izrādi.

Kambodžas kultūras ciems: izpētiet Kambodžas kultūras ciematu — brīvdabas muzeju, kas demonstrē valsts bagātīgo kultūras mantojumu ar tradicionālo ciematu kopijām, izrādēm un izstādēm.

Atpūta un labsajūta: palutiniet sevi ar spa dienu un izbaudiet tradicionālās khmeru masāžas un spa procedūras, lai atpūstos un atjaunotos pēc izpētē pavadītas dienas.

Krogu iela un nakts tirgus: izbaudiet Siem Reap rosīgo naktsdzīvi krogu ielā, kur atradīsiet dažādus bārus, restorānus un ielu pārtikas stendus. Pārlūkojiet tuvējo nakts tirgu, lai atrastu suvenīrus, rokdarbus un vietējās uzkodas.

Šīs ir tikai dažas no daudzajām aktivitātēm, kuras varat baudīt Siem Reap. Neatkarīgi no tā, vai jūs interesē vēsture, kultūra, piedzīvojumi vai atpūta, Siem Reap ir kaut kas, ko baudīt ikvienam.

Ko nogaršot?

Siem Reap piedāvā gardu Kambodžas virtuves ēdienu klāstu, kas ietver garšu, garšvielu un sastāvdaļu sajaukumu, kas atspoguļo valsts bagātīgo kulinārijas mantojumu. Šeit ir daži noteikti ēdieni un vietējie ēdieni, ko nobaudīt Siem Reap:

Amoks: šajā tradicionālajā Kambodžas ēdienā ir iekļauta zivs, vistas gaļa vai tofu, kas pagatavota karija uz kokosriekstu piena bāzes ar citronzāli, laima lapām un galangalu, pēc tam tvaicēta banānu lapās. Tas ir krēmīgs, smaržīgs un aromātizēts..

Khmeru sarkanais karijs (Samlor Korkor): Līdzīgi Taizemes sarkanajam karijam, bet ar savu unikālo pieskaņu, khmeru sarkanais karijs ir pikants un aromātisks karijs, kas pagatavots no gaļas vai zivīm, kokosriekstu piena, dārzeņiem un khmeru garšvielām.

Lok Lak: populārs khmeru ēdiens, kas pagatavots no marinētas liellopa gaļas vai vistas, apcep ar ķiplokiem, sīpoliem, papriku un tomātiem un pasniedz ar mērci, kas pagatavota no laima sulas, melnajiem pipariem un sāls.

Fish Amok: Klasiskā amok ēdiena variants. Zivju amoks ietver saldūdens zivis, piemēram, tilapiju vai samsu, kas pagatavots kokosriekstu piena karī un tvaicēts banānu lapās. Tas ir garšīgs un baudāms ēdiens, kas Siem Reap ir jāizmēģina.

Khmeru nūdeles (Num Banh Chok): Kambodžas brokastu pamatprodukts, khmeru nūdeles sastāv no plānām rīsu nūdelēm, kas papildinātas ar zivju bāzes karija mērci, kas pagatavota no citronzāles, kurkuma un kafīra laima lapām, un tiek pasniegta ar svaigiem dārzeņiem un garšaugiem.

Bai Sach Chrouk: vienkāršs, bet garšīgs Kambodžas brokastu ēdiens, bai sach chrouk sastāv no plānās šķēlēs grilētas cūkgaļas, kas tiek pasniegta virs rīsiem, bieži vien kopā ar marinētiem dārzeņiem, ceptu olu un buljona pusi.

Cepti kukaiņi: piedzīvojumu meklētājiem izmēģiniet ceptus kukaiņus, ko Siem Reap’s Night Market pārdod ielu pārdevēji. Parasti tiek piedāvāti cepti kriketi, sienāži un zīdtārpiņi, kas pasniekti ar sāli un garšvielām kā kraukšķīgas uzkodas.

Svaigu augļu kokteiļi: atdzesējiet ar atsvaidzinošu augļu kokteili, kas izgatavots no vietējiem tropu augļiem, piemēram, mango, ananāsiem, arbūziem un pūķa augļiem. Jūs atradīsiet augļu kokteiļu stendus visā Siem Reap, piedāvājot dažādas garšas, no kurām izvēlēties.

Kambodžas BBQ (Sankyaang): pulcējieties pie grila un pagatavojiet gaļu, jūras veltes un dārzeņus Kambodžas grila restorānā. Iemērciet grilētos ēdienus pikantajās mērcēs un izbaudiet šo maltīšu pieredzi.

Kambodžas ielu ēdieni: izpētiet dinamisko ielu pārtikas ainu Siem Reap un nogaršojiet vietējos iecienītākos ēdienus, piemēram, grilētus iesmus, nūdeļu zupas, pavasara rullīšus un ceptas uzkodas, ko pārdod tirgos un pārtikas stendos visā pilsētā.

Šie ir tikai daži no daudzajiem gardajiem ēdieniem un garšām, kas gaida Siem Reap pilsētā. Nepalaidiet garām iespēju savas vizītes laikā izpētīt Kambodžas virtuvi un nogaršot autentiskās reģiona garšas.

Kur iepirkties?

Siem Reap piedāvā dažādas iepirkšanās iespējas, sākot no rosīgiem tirgiem līdz modes preču veikaliem un mākslas galerijām. Šeit ir daži populāri iepirkšanās galamērķi Siem Reap:

 

Vecais tirgus (Phsar Chas): Vecais tirgus atrodas Siem Reap centrā, un tas ir rosīgs tirgus, kurā pārdod visu, sākot no svaigiem produktiem un vietējām uzkodām līdz apģērbam, suvenīriem un rokdarbiem. Izpētiet šaurās ejas un kaulējieties ar pārdevējiem, lai iegūtu labākos piedāvājumus.

Angkoras nakts tirgus: šajā brīvdabas tirgū ir virknes stendu, kuros pārdod rokdarbus, mākslas darbus, apģērbu, aksesuārus un suvenīrus, ko izstrādājuši vietējie amatnieki. Izbaudiet dzīvo mūziku, kultūras priekšnesumus un ielu ēdienu, pārlūkojot stendus.

Artisans Angkor: Apmeklējiet Angkoras amatnieku darbnīcu un izstāžu zāli, lai iegādātos augstas kvalitātes Kambodžas rokdarbus, tostarp zīda šalles, tekstilizstrādājumus, kokgriezumus, akmens skulptūras, lakas un sudraba izstrādājumus. Ieņēmumi atbalsta vietējos amatniekus un tradicionālo amatniecību.

Made in Cambodia Market: Made in Cambodia Market notiek Kings Road Angkor, un tajā tiek demonstrēti vietēji ražoti izstrādājumi un rokdarbi, tostarp apģērbi, aksesuāri, rotaslietas, mājas dekori un gardēžu pārtikas preces. Iepazīstieties ar amatniekiem un uzziniet par viņu amatniecību.

Psar Leu tirgus: Psar Leu tirgus atrodas ārpus pilsētas centra, un tas ir plašs vietējais tirgus, kas piedāvā plašu preču klāstu, tostarp svaigus produktus, jūras veltes, apģērbu, sadzīves priekšmetus un elektroniku. Tā ir lieliska vieta, kur izbaudīt autentisku Kambodžas ikdienas dzīvi.

Boutique veikali: izpētiet ielas ap krogu ielu un Old Market rajonu, lai atrastu modes preču veikalus, kuros pārdod unikālus apģērbus, aksesuārus, rotaslietas un mājas dekoru priekšmetus, ko izgatavojuši vietējie dizaineri un amatnieki.

Mākslas galerijas: Siem Reap ir mājvieta vairākām mākslas galerijām, kas demonstrē Kambodžas laikmetīgo mākslu un fotogrāfiju. Apmeklējiet tādas galerijas kā Theam’s House, McDermott Gallery un Lotus Gallery, lai apbrīnotu un iegādātos oriģinālos mākslas darbus.

Kambodžas zīda fermas: dodieties ekskursijā pa zīda fermu, piemēram, Angkor Silk Farm vai Artisans Angkor Silk Farm, lai uzzinātu par tradicionālo zīda ražošanas procesu un iegādātos zīda šalles, tekstilizstrādājumus un citus uz vietas izgatavotus zīda izstrādājumus.

Kambodžas tirgi un ielu pārdevēji: pastaigājieties pa Siem Reap ielām un izpētiet vietējos tirgus un ielu tirgotājus, kas pārdod dažādas preces, tostarp apģērbu, aksesuārus, rokdarbus, suvenīrus un ielu pārtiku.

Tirdzniecības centri: Lai gan Siem Reap ir vairāk pazīstams ar saviem tirgiem un modes preču veikaliem, pilsētā ir daži iepirkšanās centri, piemēram, Lucky Mall un Angkor Trade Centre, kur var atrast dažādus vietējos un starptautiskos zīmolus.

Neatkarīgi no tā, vai meklējat suvenīrus, rokdarbus, apģērbu vai unikālas dāvanas, Siem Reap piedāvā daudz iepirkšanās iespēju, ko izpētīt un izbaudīt apmeklējuma laikā.

Transports no lidostas

Lai nokļūtu no Siem Reap International Airport (REP) uz Siem Reap pilsētas centru, jums ir vairākas transporta iespējas. Tālāk ir sniegts aptuvens katras opcijas cenu aprēķins eiro:

Taksometrs: brauciens ar taksometru no lidostas uz Siem Reap pilsētas centru parasti maksā no 6 līdz 10 eiro atkarībā no jūsu precīzā galamērķa un tā, vai izvēlaties parastu taksometru vai taksometru, kas rezervēts, izmantojot viesnīcu vai lidostas taksometru punktu.

Tuk-tuk: Tuk-tuk ir populārs un pieņemams pārvietošanās veids Siem Reap. Cena par braucienu ar tuk-tuk no lidostas līdz pilsētas centram parasti ir no 4 līdz 8 eiro atkarībā no jūsu pārrunu prasmēm un attāluma līdz galamērķim.

Privāts transfērs: ja vēlaties ērtāku un bezrūpīgāku iespēju, varat iepriekš noorganizēt privātu transfēru, izmantojot savu viesnīcu vai transporta pakalpojumu. Cenas privātiem transfēriem no lidostas uz Siem Reap pilsētas centru atšķiras atkarībā no transportlīdzekļa veida un izvēlētā uzņēmuma, taču parasti tās sākas no aptuveni 10 līdz 20 eiro.

Shared shuttle: dažas viesnīcas un transporta uzņēmumi piedāvā kopīgus transporta pakalpojumus no lidostas uz Siem Reap pilsētas centru. Cenas koplietojamiem maršruta autobusiem parasti ir zemākas nekā privātiem transfēriem, un atkarībā no pakalpojumu sniedzēja var svārstīties no 2 līdz 5 eiro vienai personai.

Sabiedriskais autobuss: no Siem Reap starptautiskās lidostas uz pilsētas centru nav tieša sabiedriskā autobusa pakalpojuma. Tomēr jūs varat doties ar sabiedrisko autobusu no lidostas uz Siem Reap pilsētu, kas atrodas aptuveni 7 kilometru attālumā no pilsētas centra. Cena par braucienu ar sabiedrisko autobusu ir ļoti pieņemama, parasti mazāka par 1 eiro.

Šīs cenas ir aptuvenas un var atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā diennakts laiks, satiksmes apstākļi un jūsu sarunu prasmes. Pirms ceļojuma uzsākšanas vienmēr ir ieteicams saskaņot braukšanas maksu ar šoferi vai transporta pakalpojumu sniedzēju.

Uzturēšanās izmaksas?

Siem Reap apmeklējuma izmaksas var ievērojami atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā izmitināšana, ēdināšanas izvēle, transporta izvēle, aktivitātes un iepirkšanās paradumi. Šeit ir sniegts aptuvens dažu tipisku izdevumu sadalījums, ar kuriem jūs varētu saskarties, apmeklējot Siem Reap:

Naktsmītnes:

Budžets: no 10 līdz 30 eiro par nakti hostelī vai budžeta klases viesu namā
Vidējā kategorija: 30–100 eiro par nakti 3 vai 4 zvaigžņu viesnīcā
Luksusa: € 100+ par nakti 5 zvaigžņu viesnīcā vai luksusa kūrortā

Ēdiens un ēdināšana:

Ielu ēdieni un vietējās ēstuves: no 2 līdz 5 eiro par ēdienreizi
Vidējās klases restorāni: no 5 līdz 15 eiro par ēdienreizi
Augstākās klases ēdināšana: € 15+ par ēdienreizi

Transports:

Tuk-tuk: no 1 līdz 5 eiro par braucienu atkarībā no attāluma
Taksometrs: no 4 līdz 10 eiro par braucienu no lidostas uz pilsētas centru
Velosipēdu noma: €2-€5 dienā
Privāto automašīnu noma vai ekskursijas gida pavadībā: € 20–50+ atkarībā no ilguma un galamērķiem

Ieejas maksas:

Angkoras arheoloģiskais parks: 37 eiro par vienas dienas biļeti, 62 eiro par trīs dienu biļeti, 72 eiro par septiņu dienu biļeti
Citas atrakcijas un aktivitātes: cenas mainās atkarībā no atrakcijas, sākot no dažiem eiro līdz desmitiem eiro vienai personai

Iepirkšanās:

Suvenīri, rokdarbi un apģērbs: €1-€20+ atkarībā no preces un kvalitātes
Mākslas darbi, tekstilizstrādājumi un zīda izstrādājumi: 10–100 eiro+ atkarībā no izstrādājuma un meistarības

Izklaide un aktivitātes:

Tradicionālās dejas izrādes: €5-€20 par biļeti
Ēdienu gatavošanas nodarbības: €10-€30 vienai personai
Spa procedūras un masāžas: €5-€30+ atkarībā no procedūras un ilguma

Dažādi:

SIM karte un datu plāns: € 5- € 15 atkarībā no pakalpojumu sniedzēja un plāna
Padomi, uzkodas un papildu izdevumi: 1–10 eiro dienā

Ir svarīgi ņemt vērā, ka šīs ir aptuvenas cenas un faktiskās izmaksas var atšķirties atkarībā no individuālajām vēlmēm, ceļojuma datumiem un valūtas maiņas kursiem. Turklāt cenas Siem Reap var svārstīties, tāpēc pirms ceļojuma plānošanas ieteicams pārbaudīt pašreizējās cenas. Rūpīgi plānojot budžetu, ir iespējams izbaudīt neaizmirstamu Siem Reap apmeklējumu.

 

Atstāj komentāru

Citi raksti