Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

07.04.2024

Grieķija, Atēnas ceļvedis – Travelmania.lv

+19 attēli

Kas jāzina par Atēnām?

Atēnas ir Grieķijas galvaspilsēta un viena no vecākajām pilsētām pasaulē ar bagātu vēsturi, kas aizsākās vairāk nekā 3400 gadus. Šeit ir daži galvenie punkti par Atēnām:

Vēsturiskā nozīme: Atēnām, kas pazīstamas kā demokrātijas, filozofijas un Rietumu civilizācijas dzimtene, bija izšķiroša loma senās Grieķijas attīstībā.

Akropole: Atēnu slavenākais apskates objekts, Akropole ir akmeņains kalns, kas vainago senas ēkas, tostarp Partenons, Erehtejons un Atēnas templis.

Mūsdienu pilsēta: lai gan Atēnas ir caurstrāvotas ar vēsturi, tā ir arī rosīga mūsdienu metropole ar rosīgiem rajoniem, rosīgiem tirgiem un dzīvīgu naktsdzīvi.

Kultūra Centrs: Atēnas ir kultūras centrs, kurā atrodas tādi pasaules līmeņa muzeji kā Akropoles muzejs, Nacionālais arheoloģijas muzejs un Benaki muzejs, kur tiek demonstrēti senās Grieķijas un citu valstu artefakti.

Olimpiskā vēsture: Atēnās notika pirmās mūsdienu olimpiskās spēles 1896. gadā un vēlreiz 2004. gadā, atstājot paliekošu ietekmi uz pilsētas infrastruktūru un starptautisko reputāciju.

Arhitektūra: pilsēta lepojas ar seno drupu, neoklasicisma arhitektūras un modernu būvju sajaukumu, kas atspoguļo tās daudzveidīgo vēsturi un ietekmi.

Ēdiens un virtuve: grieķu virtuve tiek svinēta visā pasaulē, un Atēnās ir daudz tradicionālu tavernu, ielu pārtikas stendu un izsmalcinātu restorānu, kuros tiek pasniegti gardi ēdieni, piemēram, souvlaki, moussaka un baklava.

Klimats: Atēnās valda Vidusjūras klimats ar karstām, sausām vasarām un maigām, mitrām ziemām, padarot to par pievilcīgu galamērķi visu cauru gadu.

Transports: pilsētā ir plašs sabiedriskā transporta tīkls, tostarp autobusi, tramvaji, metro un taksometri, kas ļauj ērti izpētīt gan pilsētu, gan tās apkārtējos rajonus.

Valūta: Grieķijā lietotā valūta ir eiro. Pārliecinieties, ka jums ir skaidra nauda, ​​lai gan kredītkartes un debetkartes ir plaši pieņemtas.

Kultūras etiķete: grieķi ir pazīstami ar savu viesmīlību un siltumu. Ievērojiet viņu paražas, piemēram, sveiciniet cilvēkus ar rokasspiedienu vai skūpstu uz vaiga, un izvairieties no diskusijām par sensitīvām tēmām, piemēram, politiku un reliģiju.

Tūrisms: tūrisms ir nozīmīga nozare Atēnās. miljoniem apmeklētāju katru gadu viesojas šeit, lai izpētītu tās senās drupas, kultūras objektus un rosīgo pilsētas dzīvi.

Kur uzturēties?

Izvēle, kur palikt Atēnās, ir atkarīga no jūsu vēlmēm, budžeta un tā, ko plānojat darīt savas vizītes laikā. Šeit ir daži populāri apgabali, kas jāņem vērā:

Plaka: Plaka atrodas Akropoles pakājē, un tā ir viena no vecākajām Atēnu apkaimēm un tūristu iecienīta. Tā ir pazīstama ar burvīgajām ielām, neoklasicisma ēkām un galveno apskates vietu tuvumu. Izmitināšanas iespējas ir no luksusa viesnīcām līdz budžetam draudzīgiem viesu namiem.

Monastiraki: vēl viens tūristu iecienīts rajons Monastiraki ir pazīstams ar savu rosīgo krāmu tirgu, dzīvīgo atmosfēru un lielisko skatu uz Akropoli. Tā ir lieliska izvēle, ja vēlaties atrasties tuvu iepirkšanās, ēdināšanas un naktsdzīves iespējām.

Sintagmas laukums: šajā centrālajā laukumā atrodas Grieķijas parlamenta ēka, luksusa viesnīcas un izsmalcināti veikali. Tā ir ērta vieta, lai izpētītu pilsētu kājām, un tā piedāvā ērtu piekļuvi sabiedriskajam transportam.

Koukaki: Koukaki atrodas uz dienvidiem no Akropoles, un tā ir klusāka, dzīvojama apkaime ar nepiespiestu atmosfēru. Tas ir labs risinājums, ja vēlaties izbaudīt vietējo pieredzi un izbēgt no cilvēku pūļiem.

Eksarhija: Eksarhija, kas pazīstama ar savu bohēmisko noskaņu, ielu mākslu un alternatīvo ainu, ir populāra jauno ceļotāju un budžeta apzinātu apmeklētāju vidū. Tas atrodas nedaudz nomaļās vietās, taču piedāvā daudz kafejnīcu, bāru un kultūras objektu.

Gazi: atrodas netālu no Kerameikos arheoloģiskās vietas, Gazi ir bijušais rūpnieciskais rajons, kas ir pārveidots par modernu naktsdzīves rajonu. Tā ir laba izvēle, ja vēlaties atklāt Atēnu naktsdzīvi.

Kolonaki: šī izsmalcinātā apkaime ir pazīstama ar saviem dizaineru veikaliem, elegantajām kafejnīcām un elegantiem restorāniem. Tas ir nedaudz dārgāks nekā citos rajonos, taču piedāvā greznu pieredzi ar vieglu piekļuvi tādām apskates vietām kā Benaki muzejs un Likabeta kalns.

Izvēloties nakšņošanas vietu Atēnās, ņemiet vērā savas prioritātes, piemēram, tuvumu atrakcijām, budžetu un vēlamo atmosfēru. Katrs apkaime piedāvā unikālu pieredzi, tāpēc veltiet laiku, lai izpētītu un atrastu to, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Atēnās ir daudz aktivitāšu, kuras var baudīt dažādām interesēm. Šeit ir daži ieteikumi:

Apmeklējiet Akropoli: izpētiet ikonisko Akropoli un tās senos pieminekļus, tostarp Partenonu, Erehteionu un Atēnas Nikes templi. Neaizmirstiet apmeklēt tuvumā esošo Akropoles muzeju, lai uzzinātu vairāk par šo apskates objekta vēsturi un nozīmi.

Pastaigājieties pa Plaku: dodieties pastaigā pa burvīgajām Plakas ielām, kas ir viens no Atēnu vecākajiem rajoniem. Izpētiet tās šaurās ieliņas, apmeklējiet savdabīgus veikalus un pusdienojiet tradicionālās tavernās, kurās tiek pasniegti gardi grieķu virtuves ēdieni.

Atklājiet seno Agoru: izpētiet seno Agoru, seno Atēnu sirdi, kur reiz staigāja Sokrats un Platons. Apmeklējiet Hefaista templi, Atalos Stoa un citas arheoloģiskās paliekas.

Apmeklējiet Nacionālo arheoloģijas muzeju: iedziļinieties Grieķijas bagātajā vēsturē Nacionālajā arheoloģijas muzejā, kurā atrodas plaša senās Grieķijas artefaktu kolekcija, tostarp skulptūras, keramika un rotaslietas.

Izpētiet Monastiraki tirgu: pārlūkojiet Monastiraki tirgus stendus, kur varat atrast dažādus priekšmetus, sākot no suvenīriem un senlietām līdz apģērbam un rotaslietām. Noteikti kaulējieties par labākajām cenām!

Uzkāpiet uz Likabeta kalnu: izbaudiet panorāmas skatu uz Atēnām no Likabeta kalna virsotnes, kas ir pilsētas augstākais punkts. Varat doties pārgājienā uz virsotni vai doties pa funikulieri, lai skatītu satriecošus skatus, it īpaši saulrieta laikā.

Dodieties ēdināšanas ceļojumā: dodieties kulinārijas piedzīvojumā un nobaudiet autentiskus grieķu virtuves ēdienus Atēnās. Izbaudiet vietējos ēdienus, piemēram, souvlaki, moussaka, fetas sieru un baklavu, mācoties par grieķu kulinārijas tradīcijām.

Izpētiet Kerameikos arheoloģisko vietu: atklājiet Kerameikas seno kapsētu, kur atēnieši apglabāja savus mirušos vairāk nekā tūkstoš gadus. Izpētiet drupas, tostarp kapakmeņus, skulptūras un Dipilona vārtus.

Izbaudiet grieķu naktsdzīvi: izbaudiet Atēnu rosīgo naktsdzīvi, apmeklējot bārus, klubus un dzīvās mūzikas vietas tādos apkaimēs kā Gazi, Psiri un Exarchia. Malkojiet kokteiļus, dejojiet grieķu mūzikas pavadījumā un sajaucieties ar vietējiem iedzīvotājiem un citiem ceļotājiem.

Papildus pašas pilsētas izpētei Atēnas piedāvā vairākas aizraujošas ekskursijas un dienas braucienus uz tuvējām apskates vietām. Šeit ir dažas populāras iespējas:

Delphi: ceļojums uz seno Delfu vietu, ko kādreiz uzskatīja par pasaules centru Senajā Grieķijā. Izpētiet arheoloģiskās drupas, tostarp Apollo templi un Delfu muzeju, un apbrīnojiet satriecošo kalnu ainavu.

Mikēnas un Epidaura: Dodieties ceļojumā uz senajām Mikēnu un Epidauru pilsētām. Izpētiet iespaidīgās arheoloģiskās vietas, tostarp Mikēnu Lauvas vārtus un seno Epidaurus teātri, kas pazīstams ar savu izcilo akustiku.

Sounjonas ragu: dodieties dienas braucienā uz Sounjonas ragu, lai apmeklētu Poseidona templi, kas atrodas uz klints ar skatu uz Egejas jūru. Izbaudiet elpu aizraujošus skatus un vērojiet brīnišķīgu saulrietu uz šī senā pieminekļa fona.

Šīs ir tikai dažas no daudzajām aktivitātēm, kuras varat baudīt Atēnās. Neatkarīgi no tā, vai jūs interesē vēsture, kultūra, ēdieni vai naktsdzīve, Atēnās ir ko piedāvāt ikvienam ceļotājam.

Ko nogaršot?

Atēnas piedāvā apburošu tradicionālo grieķu ēdienu un garšu klāstu, ko nevajadzētu palaist garām. Šeit ir daži ēdieni, kas noteikti jāizmēģina, apmeklējot Atēnas:

Souvlaki: grilēti gaļas iesmi, parasti cūkgaļas vai vistas gaļa, pasniegti ar pitas maizi, tomātiem, sīpoliem un tzatziki mērci. Tas ir populārs ielu ēdiens un garšīgi sātīga maltīte.

Moussaka: klasisks grieķu ēdiens, kas pagatavots ar baklažānu, maltas gaļas (parasti jēra vai liellopa gaļas) slāņiem, kartupeļiem un ar krēmīgu bešamela mērci. Tas ir bagātīgs, sātīgs un garšas pilns.

Grieķu salāti (Horiatiki): atsvaidzinoši salāti, kas pagatavoti no tomātiem, gurķiem, sīpoliem, zaļajiem pipariem, Kalamata olīvām un fetas siera, pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar oregano. Tas ir grieķu virtuves pamatelements un lieliski piemērots vieglai maltītei.

Spanakopita: pikants konditorejas izstrādājums, kas pildīts ar spinātiem, fetas sieru, sīpoliem un zaļumiem, kas ietīts pārslveida filo mīklas kārtās. Tā ir populāra uzkoda, ko bauda visā Grieķijā.

Taramasalata: krēmveida mērce, kas pagatavota no zivju ikriem (parasti karpas vai mencas), olīveļļas, citronu sulas un maizes vai kartupeļiem. To parasti pasniedz kā uzkodu, ar maizi vai pitas čipsiem.

Dolmades: vīnogu lapas, kas pildītas ar garšīgu rīsu, priežu riekstu, garšaugu un dažreiz gaļas maisījumu, pēc tam sautētas citrona buljonā. Tās ir garšīgas uzkodas vai garnīrs, kas parasti sastopams grieķu virtuvē.

Pastitsio: cepts makaronu ēdiens, kas līdzīgs lazanjai, kas pagatavots no cauruļveida makaronu, maltas gaļas un tomātu mērces kārtām un ar biezu krēmveida bešamela mērces slāni. Tas ir gards un patīkams ēdiens, ko mīl daudzi grieķi.

Baklava: salds un lipīgs deserts, kas pagatavots no filo mīklas kārtām, sasmalcinātiem riekstiem (bieži vien valriekstiem vai pistācijām) un medus vai sīrupa. Tas ir kārums, ko bauda īpašos gadījumos vai kā gardu maltītes nobeigumu.

Fava: krēmveida mērce vai smērviela, kas pagatavota no sasmalcinātiem dzelteniem šķeltiem zirņiem, olīveļļas, sīpoliem un garšaugiem. To bieži pasniedz kā uzkodu ar maizi vai pitas čipsiem un rotā ar sīpoliem, kaperiem vai olīvām.

Loukoumades: ceptas mīklas bumbiņas, kas aplietas ar medu un pārkaisītas ar kanēli vai sasmalcinātiem riekstiem.
Šie ir tikai daži no daudzajiem gardajiem ēdieniem, kurus varat izmēģināt Atēnās. Nevilcinieties izpētīt vietējos tirgus, krogus un maizes ceptuves, lai atklātu vēl vairāk kulinārijas prieku!

Uzturēšanās izmaksas?

Atēnās cenas var uzskatīt par mērenām, salīdzinājumā ar citām Eiropas galvaspilsētām. Šis ir izdevumu sadalījums Atēnās:

Izmitināšana: Izmitināšanas izmaksas Atēnās atšķiras atkarībā no tādiem faktoriem kā atrašanās vieta, izmitināšanas veids un ērtības. Budžeta klases ceļotāji var atrast hosteļus un viesu namus par pieņemamu cenu, sākot no aptuveni 15–30 eiro par nakti, savukārt vidējas klases viesnīcas parasti svārstās no 50–100 eiro par nakti. Luksusa viesnīcas un augstākās klases kūrorti var maksāt no 150–300 eiro vai vairāk par nakti.

Ēdināšana: ēdināšana Atēnās piedāvā plašu iespēju klāstu, kas atbilst dažādiem budžetiem. Jūs varat baudīt ielu ēdienu par pieņemamu cenu, piemēram, souvlaki (grilēti gaļas iesmi) vai žiroskopus (apvalki ar gaļu un dārzeņiem) par aptuveni 2–5 eiro. Maltīte neformālā restorānā vai ēstuvē parasti maksā 10–20 eiro vienai personai, savukārt ēdināšana augstākās klases restorānos var maksāt 30 eiro vai vairāk vienai personai, neskaitot dzērienus.

Transports: sabiedriskais transports Atēnās ir salīdzinoši lēts un ērts. Viena metro, tramvaja vai autobusa biļete maksā 1,40 eiro un ir derīga 90 minūtes neierobežotiem pārsēšanās gadījumiem. Varat arī iegādāties dienas biļeti par 4,50 eiro vai piecu dienu biļeti par 9 eiro, kas piedāvā neierobežotu ceļošanu visos Atēnu sabiedriskā transporta veidos. Ir pieejami arī taksometri, un tie ir salīdzinoši pieņemami, to cenas sākas no aptuveni 3,20 eiro un par kilometru.

Aktivitātes: Daudzām Atēnu apskates vietām, piemēram, Akropolei un tās senajām drupām, ir ieejas maksa. Izmaksas atšķiras atkarībā no vietas, taču ir jāmaksā aptuveni 20 eiro par kombinēto biļeti uz Akropoli un citām arheoloģiskajām vietām šajā rajonā. Muzejos ieejas maksa parasti ir no 5 līdz 12 eiro. Tomēr Atēnās ir arī daudz bezmaksas vai lētu aktivitāšu, tostarp tādu apkaimju kā Plaka izpēte, publisko parku apmeklēšana un ielu mākslas apbrīnošana.

Iepirkšanās: Atēnās ir daudzveidīga iepirkšanās ainava, sākot no tradicionāliem tirgiem un suvenīru veikaliem līdz moderniem tirdzniecības centriem un dizaineru veikaliņiem. Apģērbu, suvenīru un citu priekšmetu cenas atšķiras atkarībā no preču atrašanās vietas un kvalitātes. Kaulēšanās ir izplatīta tādos tirgos kā Monastiraki tirgū, kur var atrast plašu produktu klāstu par konkurētspējīgām cenām.

Kopumā, lai gan Atēnās var uzskatīt cenas par mērenām, ir daudz iespēju izbaudīt pilsētu ar nelielu budžetu. Izvēloties pieejamu cenu izmitināšanai, ēdināšanai vietējās ēstuvēs, sabiedriskā transporta izmantošanai un bezmaksas vai zemu izmaksu aktivitāšu izmantošanai.

Atstāj komentāru

Citi raksti