Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

05.04.2024

Ēģipte, Luksoras ceļvedis – Travelmania.lv

+36 attēli

Kas jāzina par Luksoru?

Luksora atrodas Ēģiptes dienvidos, bieži tiek dēvēta par “lielāko brīvdabas muzeju pasaulē”, jo tajā ir daudz seno drupu un arheoloģisko izrakumu. Šeit ir dažas galvenās lietas, kas jāzina par Luksoru:

Senās Tēbas: Luksora ir uzcelta seno Tēbu vietā, Ēģiptes galvaspilsētā Jaunās Karalistes periodā (apmēram 1550.–1070. g. p.m.ē.). Tas bija varas un reliģiskas nozīmes centrs, kurā atradās faraoni un dievs Amuns.

Vēsturiskās vietas: Luksora lepojas ar iespaidīgu seno pieminekļu un tempļu klāstu, tostarp Karnakas tempļu kompleksu, Luksoras templi, Karaļu ieleju, Karalienes ieleja un Hačepsutas Mortuāra templis (Deir el-Bahari).

Karaļu un karalieņu ieleja: Karaļu ieleja ir Jaunās Karalistes faraonu apbedījumu vieta, tostarp slavenais Tutanhamona kaps. Netālu esošajā Karalieņu ielejā atrodas karalieņu un karalisko bērnu kapenes.

Karnakas tempļu komplekss: viens no lielākajiem tempļu kompleksiem pasaulē, Karnaka ir plašs brīvdabas muzejs, kurā ir dažādi dieviem veltīti tempļi, kapelas, piloni un obeliski, un faraoni.

Luksoras templis: Luksoras templis atrodas Luksoras pilsētas centrā, un tas ir satriecošs senās Ēģiptes arhitektūras piemērs ar kolosālām statujām, sarežģīti grebtiem reljefiem un stipru obelisku.

Izbraucieni ar gaisa balonu: izbaudiet elpu aizraujošus skatus uz Luksoras pieminekļiem. un apkārtējo ainavu ar saullēkta braucienu ar gaisa balonu pāri Nīlas upei un Karaļu ielejai.

Nīlas upes kruīzi: dodieties nesteidzīgā kruīzā pa Nīlas upi, pa ceļam apstājoties vēsturiskās vietās un baudot panorāmas skatus uz upes krastiem. un lauku dzīvi.

Vietējā kultūra: Luksora piedāvā iespējas iepazīt ēģiptiešu kultūru no pirmavotiem, sākot no iepirkšanās tradicionālajos tirgos (souks) līdz vakaros skaņu un gaismas šovu apmeklēšanai vēsturiskās vietās.

Luksusa kūrorti: Luksorā atrodas vairāki luksusa kūrorti un viesnīcas, kas piedāvā pasaules klases naktsmītnes, ērtības un skati uz Nīlas upi.

Drošība: lai gan Luksora tūristiem parasti ir droša, vienmēr ir ieteicams ievērot piesardzību un ievērot vietējās paražas un noteikumus, jo īpaši, apmeklējot arheoloģiskās vietas un sadarbojoties ar pārdevējiem. 

Luksora ir valdzinošs galamērķis vēstures entuziastiem, arheoloģijas cienītājiem un ceļotājiem, kas vēlas iegremdēties senās Ēģiptes kultūrā un mantojumā. No pieredzes saku – tas ir tā vērts!

Kur uzturēties?

Luksora piedāvā dažādas izmitināšanas iespējas, kas atbilst dažādiem budžetiem un vēlmēm. Šeit ir daži ieteicamie apgabali, kur palikt Luksorā:

Luksoras austrumu krasts: Luksoras austrumkrasts ir vieta, kur atrodas lielākā daļa pilsētas viesnīcu, restorānu un ērtību. Tā ir ērta vieta, lai izpētītu pilsētas galvenās apskates vietas, tostarp Luksoras templi un Karnakas tempļu kompleksu. Šeit jūs atradīsiet dažādas izmitināšanas iespējas, sākot no luksusa kūrortiem līdz budžetam draudzīgām viesnīcām un viesu namiem.

Luksoras Rietumkrasts: ja vēlaties klusāku un mierīgāku atmosfēru, apsveriet iespēju palikt Luksoras Rietumkrastā. Šajā apgabalā atrodas daudzas pilsētas arheoloģiskās vietas, tostarp Karaļu ieleja, Karalienes ieleja un Hatšepsutas Mortuary templis. Ir vairākas boutique viesnīcas un viesu nami, no kuriem paveras brīnišķīgs skats uz Nīlas upi un apkārtējo lauku ainavu.

Al Karnak: atrodas uz ziemeļiem no Luksoras pilsētas centra, Al Karnak ir klusāks dzīvojamais rajons ar dažām viesnīcām un viesu namiem. Tā ir laba izvēle, ja vēlaties būt prom no pilsētas centra steigas un burzmas, taču joprojām viegli sasniedzami Luksoras apskates objekti.

Al Bairat: vēl viens dzīvojamais rajons, kas atrodas uz dienvidiem no Luksoras pilsētas centra, Al Bairat piedāvā mierīgu vidi ar vairākām viesnīcām. un viesu mājas. Tas atrodas nedaudz tālāk no galvenajām tūristu vietām, taču nodrošina mierīgu atkāpšanos prom no pūļiem.

Nīlas upes kruīzi: lai iegūtu unikālu un greznu pieredzi, apsveriet iespēju palikt uz Nīlas upes kruīza kuģa. Šīs peldošās viesnīcas piedāvā ērtas naktsmītnes, gardēžu maltītes un brīnišķīgus skatus uz Nīlas upi un apkārtējām ainavām. Varat izvēlēties dažādus kruīzu maršrutus, sākot no dažām naktīm līdz nedēļai vai vairāk.

Izvēloties nakšņošanas vietu Luksorā, ņemiet vērā tādus faktorus kā atrakciju tuvums, ērtības un jūsu budžets. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku viesnīcai centrālā vietā Austrumkrastā vai mierīgai atpūtai Rietumkrastā, Luksora piedāvā izmitināšanas iespējas, kas atbilst katra ceļotāja vajadzībām.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Luksorā tiek rīkotas daudzas aktivitātes, lai apmeklētāji būtu ieinteresēti un aizrautīgi ar bagātīgo vēsturi un satriecošajām ainavām. Šeit ir dažas obligātas aktivitātes Luksorā:

Apmeklējiet Karnakas tempļu kompleksu: izpētiet plašo Karnakas tempļu kompleksu, kas ir viens no lielākajiem tempļu kompleksiem pasaulē ar iespaidīgajiem piloniem, obeliskiem, statujām un hieroglifu uzrakstiem.

Apskatiet Luksoras templi: pastaigājieties pa Luksoras templi, kas atrodas pilsētas centrā, un apbrīnojiet tā augsto kolonnu, faraonu statujas un labi saglabājušos reljefus, kas attēlo seno ēģiptiešu mitoloģiju.

Izpētiet Karaļu ieleju (Valley of the kings): atklājiet seno faraonu kapenes Karaļu ieleja, tostarp slavenais Tutanhamona kaps. Dodieties gida pavadībā, lai uzzinātu par katras kapa vēsturi un nozīmi.

Apmeklējiet Karalieņu ieleju: izpētiet Karalienes ieleju, kur senatnē tika apglabātas karalienes un karalienes bērni. Apbrīnojiet krāsainos sienu gleznojumus un hieroglifus kapos.

Izpētiet Hatshepsutas Mortuary templi: apmeklējiet Hatshepsut Mortuary templi, kas pazīstams arī kā Deir el-Bahari, un apbrīnojiet tā iespaidīgo arhitektūru, rindu dizainu un dramatisko atrašanās vietu, kas atrodas pie klintīm – Theban Mountains.

Izbrauciet ar gaisa balonu: izbaudiet Luksoras elpu aizraujošo skaistumu no augšas, saullēkta braucienā ar gaisa balonu pāri Nīlas upei un senajiem Rietumkrasta pieminekļiem. Šis lidojums un skati būs tās naudas vērts!

Apmeklējiet skaņas un gaismas šovu: izbaudiet vakara skaņu. un gaismas šovs Karnakas templī vai Luksoras templī, kur vietu senā vēsture tiek atdzīvināta, izmantojot multivides prezentācijas un stāstījumus.

Apmeklējiet Luksoras muzeju: izpētiet Luksoras muzeju, lai apskatītu Luksoras un Luksoras artefaktu un dārgumu kolekciju. apkārtne, tostarp statujas, sarkofāgi un rotaslietas.

Dodieties Nīlas upes kruīzā: dodieties relaksējošā Nīlas upes kruīzā ar tradicionālu feluku vai greznu kruīza kuģi un baudiet panorāmas skatu uz upes krastiem un lauku dzīvi.

Izpētiet vietējos tirgu: Pastaigājieties pa Luksoras rosīgajiem tirgiem, piemēram, Souk al-Hamidiyya, lai iegādātos suvenīrus, rokdarbus, garšvielas un tradicionālas ēģiptiešu preces.

Šīs aktivitātes sniedz ieskatu Luksoras bagātajā vēsturē, kultūrā un dabas skaistumā, padarot to par obligātu galamērķi ceļotājiem, kurus interesē senā Ēģipte. Tādu kā mani pašu!

Ko nogaršot?

Luksorā, Ēģiptē, varat izmēģināt dažādus gardus tradicionālos ēģiptiešu ēdienus. Šeit ir daži ēdieni, kurus noteikti vajadzētu nogaršot, apmeklējot Luksoru:

Koshari: Šis populārais ēģiptiešu ēdiens sastāv no rīsu, lēcu, makaronu, aunazirņu un ceptiem sīpoliem, kas papildināti ar pikantu tomātu mērci un pasniegti ar ķiploku etiķa mērci. Tā ir garšīga un sātīga maltīte, ko bieži bauda pusdienās vai vakariņās.

Taameya (Ēģiptes falafelis): izgatavota no samaltām fava pupiņām vai aunazirņiem, kas sajaukti ar garšaugiem un garšvielām. Taameya tiek cepta līdz pilnībai un parasti tiek pasniegta pitas maizē ar tahini mērci. salāti un marinēti gurķi. Tā ir garšīga un apmierinoša ielu ēdiena uzkoda.

Ful Medames: šajā tradicionālajā ēģiptiešu brokastu ēdienā ir sasmalcinātas fava pupiņas, kas garšotas ar ķiplokiem, citronu sulu, olīveļļu un garšvielām, ko bieži pasniedz ar maizi un papildu piedevām, piemēram, vārītām olām, tomātiem un sīpoliem.

Mahshi: Mahshi attiecas uz pildītiem dārzeņiem, piemēram, vīnogu lapām, baklažāniem, cukini un bulgāru pipariem, kas pildīti ar rīsu, garšaugu un dažreiz arī maltas gaļas maisījumu. Pildītos dārzeņus gatavo garšīgā tomātu mērcē, līdz tie ir mīksti un garšīgi.

Grilēta gaļa: Luksora ir pazīstama ar savu garšīgo grilēto gaļu, tostarp kebabiem (uz iesmiem ceptu gaļu), koftu (maltas gaļas pīrādziņi) un shawarma (parasti marinēta un grauzdēta gaļa). pasniedz sviestmaizēs). Šos ēdienus bieži pasniedz ar rīsiem, maizi un dažādiem salātiem un mērcēm.

Ēģiptes Mezze: Mezze attiecas uz nelielu uzkodu un mērcējumu izlasi, piemēram, humusu (aunazirņu mērci), baba ganoush (grauzdētu baklažānu mērci), tahini ( sezama sēklu pasta), falafels (ceptas aunazirņu bumbiņas) un pildītas vīnogu lapas. Mezze ir lieliski piemērots dažādu garšu koplietošanai un nogaršošanai.

Svaigas augļu sulas: Luksora ir slavena ar savām gardajām un atsvaidzinošajām augļu sulām, kas pagatavotas no vietēji audzētiem augļiem, piemēram, mango, gvajaves, granātābolu un cukurniedru. Izbaudiet glāzi svaigi spiestas sulas no viena no daudzajiem sulu stendiem un pārdevējiem, kas izkaisīti pa visu pilsētu.

Šie ir tikai daži garšīgo ēdienu piemēri, ko varat izmēģināt Luksorā. Nevilcinieties izpētīt vietējos restorānus, ielu pārtikas stendus un tirgus, lai jūsu apmeklējuma laikā atklātu vēl vairāk kulinārijas prieku.

Uzturēšanās izmaksas?

Luksorā cenas var atšķirties atkarībā no jūsu izvēles un vēlmēm. Šeit ir dažas aptuvenās cenas.

Izmitināšana: budžeta kategorijas viesnīcas var svārstīties no 10 līdz 40 eiro par nakti, vidējas klases viesnīcas no 30 līdz 100  eiro par nakti, un luksusa viesnīcas vai kūrorti var sākt no 100 eiropar nakti un ievērojami palielināties.

Ēdiens: vietējās ēstuves. un ielu ēdiens var būt diezgan pieņemams, maltītes sākot no 2 līdz 10 eiro. Ēdināšana vidējas klases restorānos var maksāt aptuveni 8 līdz 20 eiro par vienu ēdienreizi, savukārt augstākās klases ēdināšana var maksāt 30 vai vairāk eiro vienai personai.

Aktivitātes: Lai apmeklētu vēsturiskas vietas, piemēram, Karaļu ieleju vai Karnakas templi, parasti ir jāmaksā ieejas maksa, kas var svārstīties no  3 līdz 20 eiro.. Ekskursijas ar gidu var maksāt papildus, sākot no 20 līdz 100 eiro vai vairāk atkarībā no ilguma un iekļaušanas.

Transports: taksometri pilsētā var maksāt aptuveni no 2 līdz 10 eiropar īsiem braucieniem. Automašīnas noma var atšķirties, taču sagaidāms, ka dienā būs jāmaksā aptuveni 20–50 eiro.

Atkal šie ir aptuveni aprēķini, un faktiskās cenas var atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā sezona, atrašanās vieta un konkrēti pakalpojumi. Pirms ceļojuma vienmēr ir ieteicams izpētīt cenas atbilstoši jūsu speciālajām vajadzībām un vēlmēm.

Atstāj komentāru

Citi raksti