Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

01.04.2024

Meksika – Madara Nogda

+25 attēli

Autors – Madara Nogda

MADARA, KĀPĒC MEKSIKA?

2022.gada augustā devos uz Bali un pilnīgi dežavū sajūta mani ir pārņēmusi, jo tikai 1 gadu vēlāk (2023.gada augustā) esmu Meksikā, vēl ap to pašu laiku. Nē, es neuzmanifestēju Meksiku, nesapņoju mēnešiem un gadiem ilgi, kā tas bija par Bali. Es no rīta piecēlos un mana pirmā doma “jā, tā ir Meksika, kurp man jādodās.” Ja tu man vēl pavasarī jautātu, kuri no tālajiem galamērķi tad ir manā “Bucket List”, tad es nepieminētu Meksiku. Es zināju, ka došos vasaras izskaņā kaut kur tālumā, jau biju 70% izlēmusi, ka tas būs Kalifornijas krasts un ziniet, Meksika man atnāca ar tādu švunku un brīdī, kad šis lēmums manī spēcīgi norezonēja. Un ja tu tagad man jautātu, kāpēc Meksika? Tad zinot, kā te ir, pat tūkstots vārdos es nespētu iekļauties, man nav citas atbildes, vienīgi neizpratne par to, kāpēc jau ātrāk nebija MEKSIKA.

Es no sirds pateicos @ray_gudrups (varētu viņu nosaukt par Meksikas kouču), bet nav stāsts par to, ka viņš nesavtīgi dalījās ar pieredzi, padomu un ieteikumiem…bet gan par to, ka Ray ir patiesi interesants ar savu identitāti un to, cik ārkārtīgi noderīgs ir viņa radītais saturs, piedzīvojumu tūres, podkāsts, ceļveži un kas tik vēl ne. Ja plāno ceļojumu uz Meksiku, tad tev ir vajadzīgs tikai viens kontakts- @ray_gudrups , jo pārējo viņš nokārtos. Starpcitu, viņš var parādīt to ĪSTO MEKSIKU vārda vistiešākajā nozīmē.

CIK IZMAKSĀ MEKSIKA?

 1. DAĻA- AVIO

Lai gan pati neesmu aprēķinājusi gala tāmi un kopējās izmaksas, tomēr aptuveni tās ir skaidras un varu pateikt uzreiz, ka valsts nepavisam nav lēta, bet arī ceļot ir jāprot. Ja runa iet par izdevumiem, tad kādam ir lēti un citam tas šķiet dārgi, tāpēc katrs mēs varam balsīties uz savu šī brīža situāciju un cik brīvi jūtamies savās finansēs. Teikšu atklāti, ka Meksikai konkrētu budžetu neplānoju, jo ir diezgan loģiski, ka ceļojumā ar pēdējām kapeikām nebrauksi, bet vīzija un skaidrība, tā gan man ir, lai aptuveni varu vadīties, apzinoties savas robežas un iespējas. “Augstāk par zemi” finansēs nespēlēju.

Aviobiļešu iegāde “Rīga-Frankfurte-Kankūna”. Kombinācijas veidoju daudz un dažādas. Iesācēja es neesmu un pietiekoši labi orientējos lidojumu meklēšanā. Lētākā opcija bija lidojums uz Kankūnu no Frankfurtes, bet var arī meklēt no Barselonas/ UK utt. Atradu izdevīgus piedāvājumus ar pārsēšanos ASV (bet atkal vīzu jautājums, garās stundas lidostā, bagāža un jebkurš “connection” padara procesu ilgāku/ nogurdinošāku), tāpēc lēmu par labu dārgākai opcijai “Condor” aviokompānijai un 12 stundu tiešajam lidojumam uz Kankūnu. Aviobiļetes iegādājos pa tiešo no Condor, kas sniedz man drošības sajūtu, ja nu kaut kas sāks notikt ne pēc plāna, lai ātrāk varu rast risinājumu un procesam pa vidu nav iesaistīti vēl starpnieki.

Tad lūk arī izmaksas par 2 personām:

Frankfurte-Kankūna-Frankfurte: 1560 eiro

Iekšējais lidojums (Kankūna-Mehiko-Kankūna): 329 eiro

Rīga-Frankfurte-Rīga (airBaltic ķiršu cenas+izmantoju sakrātos punktus kā kluba biedrs): 380 eiro + 100 eiro samaksāju par savu kļudu jeb nācās pārcelt atpakaļceļa reisu no Frankfurtes.

Daudz vairāk par to, kā mums gāja Meksikā, piedzīvojumiem un maršrtutiem, kā arī citiem galamērķiem, meklē manā IG: @madara_nogda

Kā arī iegriezies manā blogā https://madaranogdaa.wixsite.com/wanderlust/blog/categories/ce%C4%BCojumi

Atstāj komentāru

Citi raksti