Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

31.03.2024

Grieķijas Top 10 vietas – Travelmania.lv

+5 attēli

Grieķijas Top 10 vietas

Atēnas

Atēnas, kas ir gan Grieķijas galvaspilsēta, gan valsts lielākā pilsēta, ir pelnījušas vismaz dienu vai divas izpētes. Apmeklētāji var doties uz populārām apskates vietām, piemēram, Akropoli un Partenonu, taču ir vērts apskatīt arī modernākus rajonus, piemēram, Eksarhiju, kas pazīstama ar savu bohēmisko noskaņu.

Mykonos

Dodieties uz Mikonos, salu, lai piedzīvotu aktīvāku atmosfēru. Uz šejieni var doties ar tiešajiem lidojumiem no Atēnām. Šeit tiek rīkotas ballītes pludmalē, kas ilgst līdz naktij (un bieži vien arī nākamajā dienā). Protams, salā ir vairāk nekā tikai ballītes. Šeit atrodas liela daļa krāšņu pludmaļu un vēsturisku vietu, tostarp Kato Mili — četru masīvu vējdzirnavu rinda, ko 16. gadsimtā uzbūvēja venēcieši.

Zakynthos

Zakintosas sala ir viena no slavenākajām grieķijas salām. Tagad Zakintosā ir daudz ko darīt, bet, iespējams, viena no slavenākajām ir Navagio pludmales apmeklējums. Tā patiešām ir viena no labākajām vietām Grieķijā, no kuras paveras neticami skats. Vienīgais veids, kā piekļūt pludmalei, ir no jūras, jo pludmali ieskauj ļoti stāvas klintis. Ir vairāki tūrisma uzņēmumi, kas piedāvā laivu braucienus uz šo slavenāko Grieķijas pludmali. Jūs apmeklēsiet arī citas skaistas vietas pie Zakintas krasta, piemēram, Zilās alas un Xygia Sulphur Beach. Pirms dodaties uz šejieni parliecinieties vai Navagio pludmale ir pieejama, jo bieži dēļ klints nogruvumiem tā ir slēgta.

Santorini

Santorini, iespējams, ir viena no slavenākajām Grieķijas salām un viena no pasaules slavenākajām salām. Tā ir atpazīstama ar saviem elpu aizraujošajiem saulrieta skatiem, tapēc tā tiek uzskatīta arī par vienu no visromantiskākajām vietām pasaulē. Šī vieta ir īsta medusmēneša paradīze.

Rhodes

Roda ir sala Grieķijā, atrodas Egejas jūras austrumos. Tā ir lielākā no Dienvidsporādu salām gan platības, gan iedzīvotāju skaita ziņā. Rodas pilsēta ir Dodekanesas vēsturiskais centrs. Vēsturiski tā ir pazīstama kā Rodas kolosa atrašanās vieta. Rodā ir krāšņa daba, tostarp skaistas pludmales, valsts lielākais tauriņu rezervāts un pārgājienu takas pa dabiskiem avotiem. Tā ir sala ar kaut ko ikvienam ģimenes loceklim. Rodu patiesi īpašu padara tās dinamiskais raksturs — tā piedāvā atpūtu, dzīvīgu ballīšu ainu, rāmas pludmales ar kristāldzidru ūdeni.

Create

Krēta ir lielākā un apdzīvotākā Grieķijas un piektā lielākā sala Vidusjūrā, pēc Sicīlijas, Sardīnijas, Kipras un Korsikas. Salas lielākā pilsēta un Krētas perifērijas administratīvais centrs ir Iraklija, tā atrodas salas centrālajā daļā. Krētai ir savs grieķu valodas dialekts, dzeja un mūzika.

Corfu

Korfu ir sala Jonijas jūrā, atrodas Jonijas salu ziemeļos. Šī ir otra lielākā no Jonijas salām. Sala ir daļa no Kerkīras reģionālās vienības. Salas galvenā pilsēta arī ir Kerkīra. Ja vēlaties izbaudīt Itālijas un Grieķijas garšu vienā piegājienā? Tad dodieties uz satriecošo, romantisko Korfu salu. Pateicoties tās tuvumam kaimiņos esošajai Eiropas tautai, salai ir daudz Itālijas ietekmes, kas atspoguļojas tās arhitektūrā, ēdienā un dzīvesveidā.

Milos

Ir simtiem Grieķijas salu, no kurām izvēlēties, taču viena, kas ar katru minūti pievērš uzmanību, ir pozitīvi savdabīgā Milosa. Šī sala ir pieejama ar tiešajiem lidojumiem no Atēnām, un tā ir vieta, kur pilnībā atpūsties un relaksēties. Šeit var izpētīt pamestās pludmales, kas atrodas starp klinšainām klintīm, izbaudiet klusus vakarus, malkojot vietējo vīnu un vērojot sauli, kas pazūd debeszilajos ūdeņos.

Kos

Kosa ir sala Egejas jūrā Dienvidsporādu arhipelāgā. Trešā lielākā Dodekanesas sala pēc Rodas un Karpatas.   Smilšainas pludmales un bagāta vēsture ir divas galvenās Kosas apskates vietas, kā arī šeit ir diezgan spilgta naktsdzīve. Uz salas ir daudz interesantu vietu, tostarp iespaidīgā Asklēpija svētnīca (Asklepieion), Senā Agora, Venēcijas pils Kosas pilsētā un cietoksnis Antimachia.

Meteora

Meteora ir kalnu veidojums, kas atrodas Tesālijā. Te atrodas viens no lielākajiem Austrumu Pareizticīgās baznīcas klosteriem, nozīmīguma ziņā otrais pēc Ajonoras. Seši klosteri atrodas netālu no Kalabakas pilsētas. Šie klosteri ir iekļuvuši UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Meteora zināma kopš 10. gadsimta. Paši kalni izveidojušies pirms vairāk nekā 60 miljoniem gadu.

Atstāj komentāru

Citi raksti