Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

27.03.2024

Singapūras ceļvedis – Travelmania.lv

+25 attēli

Kas jāzina par Singapūru?

Kā tūristam, kas apmeklē Singapūru, ir vairākas galvenās lietas, kas jums jāzina, lai uzlabotu savu pieredzi un nodrošinātu vienmērīgu ceļojumu:

Singapūra ir pilsētvalsts, kas atrodas Dienvidaustrumāzijā, Malajas pussalas dienvidu galā. Oficiālās valodas ir angļu, malajiešu, mandarīnu un tamilu. Angļu valoda ir plaši izplatīta un tiek izmantota lielākajā valsts daļā. Izmantotā valūta ir Singapūras dolārs (SGD). Pirms naudas maiņas pārbaudiet pašreizējo valūtas maiņas kursu. Singapūrā valda tropu lietus mežu klimats ar augstu mitruma līmeni un nemainīgu temperatūru visu gadu. Labākais apmeklējuma laiks parasti ir no februāra līdz aprīlim un no jūlija līdz oktobrim, kad laiks ir salīdzinoši vēsāks un sausāks. Singapūrā ir efektīva un plaša sabiedriskā transporta sistēma, tostarp autobusi un plašs MRT (Mass Rapid Transit) tīkls. Iegādājieties EZ-Link karti ērtai samaksai sabiedriskajā transportā. Taksometri ir plaši pieejami un parasti tie ir ar skaitītājiem. Populāra ir arī Grab (brauciena lietotne). Singapūra ir multikulturāla sabiedrība ar Āzijas un Rietumu ietekmes sajaukumu. Cieniet vietējās paražas un tradīcijas. Singapūrā ir aizliegta košļājamā gumija, un tiek stingri ievērota piegružošana. Singapūra parasti ir ļoti droša tūristiem. Tomēr esiet informēts par savām mantām pārpildītās vietās. Šeit krāna ūdens ir droši dzerams. Medicīnas iestādes ir lieliskas, taču tās var būt dārgas nerezidentiem, tapēc psveriet ceļojumu apdrošināšanu. Singapūra kopumā ir dinamiska un moderna pilsētvalsts, kas piedāvā kultūras, atrakciju un kulinārijas baudījumu sajaukumu. Šo aspektu izpratne palīdzēs jums orientēties un pilnībā izbaudīt Singapūras apmeklējumu.

Kur uzturēties?

Apsverot nakšņošanas vietas Singapūrā, ir vairāki populāri apgabali, kas atbilst dažādām vēlmēm un interesēm:

Marina līcis: 
Svarīgākie punkti: Ikoniski objekti, piemēram, Marina Bay Sands viesnīca(Iesakam palikt), Gardens by the Bay un Marina Bay finanšu centrs.
Izmitināšana: Luksusa viesnīcas ar brīnišķīgu skatu uz līci un pilsētas panorāmu.
Aktivitātes: izbaudiet iepirkšanos Marina Bay Sands veikalā The Shoppes, apmeklējiet Mākslas zinātnes muzeju un izbaudiet Marina Bay Sands SkyPark.

Orchard Road:
Svarīgākie punkti: Singapūras galvenais iepirkšanās rajons ar daudziem tirdzniecības centriem, modes preču veikaliem un ēdināšanas iespējām.
Izmitināšana: no luksusa viesnīcām līdz vidējas klases iespējām, viss atrodas pastaigas attālumā no iepirkšanās un izklaides vietām.
Aktivitātes: iepērcieties Orchard Road tirdzniecības centros, piemēram, ION Orchard, apmeklējiet Orchard Central jumta dārzu un izpētiet tuvumā esošās apskates vietas, piemēram, Singapūras botānisko dārzu.

Sentosas sala:
Svarīgākie punkti: kūrorta sala ar pludmalēm, atrakciju parkiem (Universal Studios Singapore), golfa laukumiem un luksusa kūrortiem.
Izmitināšana: izsmalcināti kūrorti un viesnīcas, kas piedāvā skatu uz pludmali un ērtu piekļuvi apskates vietām.
Aktivitātes: izbaudiet sauļošanos un ūdens sporta veidus pludmalēs, apmeklējiet Resorts World Sentosa izklaides nolūkos un izpētiet salas dabas takas.

Clarke Quay un Boat Quay:
Svarīgākie objekti: upes krasta rajoni, kas slaveni ar naktsdzīvi, ēdināšanu pie Singapūras upes un vēsturiskiem veikalu namiem.
Izmitināšana: Boutique viesnīcas un hosteļi, kas piedāvā gan mantojuma, gan mūsdienu ērtības.
Aktivitātes: dodieties upes kruīzā, pusdienojiet upes restorānos, izpētiet Clarke Quay naktsdzīvi un apmeklējiet tuvējās kultūras vietas, piemēram, Ķīniešu kvartālu.

Ķīniešu kvartāls:
Svarīgākie objekti: vēsturisks rajons ar tradicionāliem veikalu namiem, tempļiem (piemēram, Budas zoba relikvijas templis) un rosīgiem ielu tirgiem.
Izmitināšana: no budžeta līdz vidējas klases viesnīcām un hosteļiem, kas piedāvā kultūras iegremdēšanas pieredzi.
Aktivitātes: iegādājieties suvenīrus Chinatown Street tirgū, izpētiet vietējās ēstuves, apmeklējiet Thian Hock Keng templi un izbaudiet Ķīniešu kvartāla mantojuma centru.

Mazā Indija:
Svarīgākie: krāsains rajons, kas pazīstams ar savu indiešu kopienu, tempļiem, kultūras vietām un tirgiem.
Izmitināšana: Budžeta viesnīcas un hosteļi, kas piedāvā Indijas kultūras un virtuves garšu.
Aktivitātes: Apmeklējiet Sri Veeramakaliamman templi, iepērkaties Mustafa centrā (24 stundu iepirkšanās centrs), izpētiet vietējās ēstuves un izbaudiet rosīgo atmosfēru.

Bugis un Kampong Glam:
Galvenās vietas: Bugis Junction iepirkšanās centrs, Haji Lane (hipsteru anklāvs), Malajiešu mantojuma centrs un Sultāna mošeja.
Izmitināšana: vidējas klases viesnīcas un hosteļi ar ērtu piekļuvi iepirkšanās, ēdināšanas un kultūras vietām.
Aktivitātes: iepērcieties Bugis Street tirgū, izpētiet Haji Lane boutique veikalus un kafejnīcas, apmeklējiet Sultāna mošeju un uzziniet par malajiešu kultūru mantojuma centrā.

Katrs Singapūras rajons piedāvā savu unikālo šarmu un atrakcijas, kas atbilst dažādām vēlmēm, sākot no luksusa uzturēšanās līdz kultūras pieredzei un rosīgai naktsdzīvei. Nakšņošanas vietas izvēle ir atkarīga no tā, ko jūs piešķirat prioritātei Singapūras apmeklējuma laikā.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Singapūra piedāvā daudzveidīgu aktivitāšu klāstu, kas atbilst dažādām interesēm, sākot no kultūras izpētes un dabas pastaigām līdz aizraujošiem piedzīvojumiem un greznām pieredzēm. Šeit ir dažas galvenās aktivitātes, kas jāņem vērā:

Vienu no iespaidīgākajiem dārziem pasaulē Gardens By The Bay – https://www.gardensbythebay.com.sg

Pilsētas ikoniskāko ēku Marina Bay Sands – https://www.marinabaysands.com

Iespaidīgo botānisko dārzu Singapore Botanic Gardenshttps://www.nparks.gov.sg/sbg

Vienu no lielākajiem pasaules akvārijiem S.E.A. Aquariumhttps://www.rwsentosa.com/en/attractions/sea-aquarium/tickets

Singapūras dabas takas iekš Rifle Range Nature Park https://beta.nparks.gov.sg/visit/parks/park-detail/rifle-range-nature-park

Singapūrs ķīniešu kvartālu Chinatown Singaporehttps://chinatown.sg

Skaistos skatus 24km garajā pārgājiena takā the Rail Corridor – https://railcorridor.nparks.gov.sg/

Pārlaist nakti vienā no iespaidīgākajām viesnīcām pasaulē ar infinity baseinu Marina Bay Sands – https://www.marinabaysands.com

Dzīvnieku pasauli zoodārzā Mandai Singapore Zoohttps://www.mandai.com/en/singapore-zoo.html#tickets

Nakts safari Mandai Night Safarihttps://www.mandai.com/en/night-safari.html

Lielo pilsētas panorāmas ratu Singapore Flyer https://www.singaporeflyer.com/en

Skatu uz iespaidīgo pilsētu Skypark observation deckhttps://www.marinabaysands.com/attractions/sands-skypark.html

Aizraujošo tematisko parku Universal Studios Singaporehttps://www.rwsentosa.com/en/attractions/universal-studios-singapore

Singapūra piedāvā virkni aktivitāšu, kas atbilst ikviena ceļotāja interesēm, sākot no kultūras iegremdēšanas un dabas ekskursijām līdz iepirkšanās un izsmalcinātām pusdienām. Plānojiet savu maršrutu, pamatojoties uz savām interesēm, lai maksimāli izmantotu šīs dinamiskās pilsētas apmeklējumu.

Ko nogaršot?

Singapūra ir kultūru sajaukuma katls, un tās virtuve atspoguļo šo daudzveidību ar ķīniešu, malajiešu, indiešu un citu Dienvidaustrumāzijas kultūru ietekmi. Šeit ir daži ēdieni un garšas, kas noteikti jāizmēģina, kad atrodaties Singapūrā:

Hainanese vistas rīsi: cāļa vista tiek pasniegta ar smaržīgiem rīsiem, kas vārīti vistas buljonā, kopā ar čili mērci un ingvera pastu. Tian Tian Hainanese vistas rīsi ir atrodami Maxwell pārtikas centrā .

Čili krabis: krabis, kas pagatavots pikantā, saldā un sāļā tomātu čili mērcē. Šo ēdienu var atrast Jumbo Seafood, Long Beach Seafood Restaurant vai No Signboard Seafood restorānos

Laksa: pikanta nūdeļu zupa ar kokosriekstu pienu, aromatizēta ar karija garšvielām un parasti papildināta ar garnelēm, zivju kūku un pupiņu kāpostiem.

Satay: Uz iesmiem cepta un grilēta gaļa (bieži vistas, liellopa vai jēra gaļa), kas pasniegta ar mērci zemesriekstu mērcē un rīsu kūkām (ketupat). Šo ēdienu atradīsiet Lau Pa Sat Satay Street, Chomp Chomp pārtikas centrā vai Satay by the Bay ēstuvē.

Čars Kvejs Teovs: maisot ceptas plakanas rīsu nūdeles ar garnelēm, ķīniešu desu, olām, pupiņu kāpostiem un dažreiz gliemežiem, kas garšotas ar sojas mērci un čili. Šis ēdien atrodams Hill Street Fried Kway Teow, Outram Park Fried Kway Teow Mee vai Zion Riverside pārtikas centrā.

Hokkien Mee: apceptas nūdeles (dzeltenās nūdeles un vermicelli) ar garnelēm, kalmāriem un cūkgaļas vēderu smaržīgā jūras velšu buljonā. Šo ēdienu atradīsiet Tian Tian Lai Hokkien Mee, Ah Hock Fried Hokkien Mee vai Geylang Lor 29 Fried Hokkien Mee vietās.

Durians: duriānam, kas pazīstams kā “augļu karalis”, ir spēcīgs aromāts un krēmīga tekstūra. Vietējie iedzīvotāji un viesi to mīl vai ienīst. Šo augli atradīsiet jebkurā augļu tirgū. Ieteicams to neest viesnīcas numurā.

Singapūras ielu pārtikas tirgotāju centri, izsmalcināti restorāni un vietējās ēstuves piedāvā plašu garšu klāstu, kas noteikti apmierinās jebkuru aukslēju. Izbaudiet Singapūras piedāvāto dinamisko un garšīgo ēdienu izpēti!

Kur iepirkties?

Singapūra ir slavena ar savu iepirkšanās ainu, piedāvājot visu, sākot no luksusa modes preču veikaliem un augstas klases tirdzniecības centriem līdz rosīgiem tirgiem un unikāliem vietējiem veikaliem. Šeit ir dažas no labākajām iepirkšanās vietām Singapūrā:

Orchard Road: Ion Orchar luksusa tirdzniecības centrs, kurā ir starptautisku zīmolu vadošie veikali. Pazīstams ar tādiem zīmoliem kā Gucci, Prada un Burberry.

Marina Bay Sands: šeit ir ikonisks iepirkšanās centrs ar luksusa modes preču veikaliem, tostarp Chanel, Dior un Louis Vuitton.

VivoCity: Singapūras lielākais iepirkšanās centrs, kas atrodas netālu no Sentosa salas un piedāvā dažādus starptautiskus un vietējos zīmolus.

Bugis Street Market: dinamisks ielu tirgus ar pieejamu modi, aksesuāriem, suvenīriem un ielu pārtiku.

Ķīniešu kvartāla ielas tirgus: tradicionāls tirgus, kurā tiek pārdotas dažādas preces, sākot no drēbēm un aksesuāriem līdz ķīniešu augu izcelsmes zālēm un suvenīriem.

Mazājā Indijā Mustafa centrs: diennakts iepirkšanās centrs, kas piedāvā plašu produktu klāstu, tostarp elektroniku, apģērbu, rotaslietas un pārtikas preces.

Haji Lane: savdabīga iela, kurā rindojas neatkarīgie modes preču veikali, retro stila veikali un modernas kafejnīcas, kas ir lieliski piemērota unikāliem modes atradumiem.

Vietējie tirgi un Hawker centrs: atrodas Mazajā Indijā, kas pazīstams ar apģērbu, audumiem un svaigiem produktiem.

Padomi iepirkšanās Singapūrā:

Nodokļu atmaksa: tūristi var pieprasīt preču un pakalpojumu nodokļa (GST) atmaksu par pirkumiem virs 100 SGD, kas veikti GST reģistrētos veikalos.

Iepirkšanās laiks: Tirdzniecības centri parasti ir atvērti katru dienu no pulksten 10:00 līdz 22:00 ar dažām izmaiņām.

Kaulēšanās: parasti netiek praktizēta tirdzniecības centros, bet ir pieņemama tādos tirgos kā Bugis Street un Chinatown.

Neatkarīgi no tā, vai meklējat dizaineru etiķetes, unikālus suvenīrus vai budžetam draudzīgus atradumus, Singapūra piedāvā iepirkšanās pieredzi, kas atbilst katrai gaumei un budžetam.

Transports no lidostas

Nokļūšana no Singapūras Čangi lidostas (SIN) uz pilsētas centru ir ērta un piedāvā vairākas transporta iespējas:

Changi lidostas MRT: ir ātrākais un efektīvākais veids, kā ceļot no lidostas uz pilsētas centru. Changi lidostas MRT stacija atrodas 2. terminālī un ir pieejama no 1. un 3. termināļa, izmantojot Skytrain. Brauciet pa East-West Line (Green Line, EW) virzienā uz Tanah Merah, pēc tam pārejiet uz Downtown. Line (Blue Line, DT) Tanah Merah stacijā. Dodieties uz pilsētas centra stacijām, piemēram, Bugis, City Hall vai Marina Bay. Cena ir atkarīga no jūsu galamērķa, bet parasti svārstās no SGD 2,00 līdz SGD 3,50 atkarībā no attāluma. Brauciena laiks ir aptuveni 30 līdz 40 minūtes līdz pilsētas centra stacijām.

Taksometrs: taksometri ir viegli pieejami taksometru stāvvietās ārpus katra Changi lidostas termināļa. Maksa ar mērītāju plus lidostas piemaksa. Kopējās izmaksas uz pilsētas centru ir aptuveni SGD 20 līdz SGD 40 atkarībā no jūsu precīzā galamērķa un satiksmes apstākļiem. Brauciena ilgums ir atkarībā no satiksmes, brauciens parasti aizņem apmēram 20 līdz 30 minūtes, lai sasniegtu pilsētas centru.

Lidostas maršruta autobuss: ir pieejami transporta pakalpojumi no un uz lidostu, lai ērti pārvietotos uz viesnīcām un galvenajām vietām Singapūrā.
Rezervāciju ieteicams veikt iepriekš, izmantojot dažādus pakalpojumu sniedzējus vai tieši lidostas sauszemes transporta birojā. Cenas atšķiras atkarībā no galamērķa un pakalpojumu sniedzēja.

Ride sharing pakalpojumi: tādi pakalpojumi kā Grab darbojas Singapūrā, un tos var rezervēt, izmantojot attiecīgās lietotnes. Līdzīgi kā taksometriem, cenas atšķiras atkarībā no attāluma un pieprasījuma.

Padomi: sagatavojiet Singapūras dolārus (SGD) taksometriem vai bezskaidras naudas norēķinu iespējām, piemēram, EZ-Link vai kredītkartēm sabiedriskajam transportam un ņemiet vērā satiksmes apstākļus, īpaši sastrēguma stundās, kas var ietekmēt ceļojuma laiku.

Pareizās transporta iespējas izvēle ir atkarīga no jūsu budžeta, komforta līmeņa un galamērķa Singapūrā. MRT ir ieteicama tā ātruma un efektivitātes dēļ, īpaši sastrēguma laikā.

Uzturēšanās izmaksas?

Apmeklējot Singapūru kā tūristam, izmaksas var atšķirties atkarībā no jūsu ceļojuma stila, naktsmītnes izvēles, ēdināšanas vēlmēm un plānotajām aktivitātēm. Tālāk ir sniegts aptuvens izmaksu sadalījums dažādiem ceļojuma uz Singapūru aspektiem:

Naktsmītnes:
Budžets: Budžeta viesnīcas un hosteļi svārstās no EUR 50 līdz EUR 100 par nakti par pamata numuru.
Vidējā klase: vidējas klases viesnīcas un viesu nami svārstās no EUR 100 līdz EUR 200 par nakti.
Luksusa: luksusa viesnīcas un kūrorti sākas no EUR 200 par nakti un var ievērojami palielināties atkarībā no luksusa līmeņa.

Ēdināšana:
Budžets: maltītes tirdzniecības centros un ēdināšanas laukumos var svārstīties no EUR 5 līdz EUR 10 par vienu ēdienreizi.
Vidējā klase: ēdināšana vidējas klases restorānos vai kafejnīcās var maksāt aptuveni EUR 15 līdz EUR 30 par vienu ēdienreizi.
Izsmalcinātas maltītes: izsmalcinātu restorānu maltīte var svārstīties no EUR 50 līdz EUR 150 vai vairāk vienai personai par vairāku ēdienu maltīti.

Transports:
Sabiedriskais transports: viens brauciens ar MRT (metro) maksā aptuveni EUR 1 līdz EUR 2.
Taksometrs: taksometru sākumcena ir aptuveni EUR 2,50 līdz EUR 3,50 ar papildu maksu atkarībā no attāluma un laika.
Brauciena koplietošana: tādi pakalpojumi kā Grab iekasē līdzīgas cenas kā taksometriem.

Atrakcijas un aktivitātes:
Ieejas maksa: populāras atrakcijas, piemēram, Gardens by the Bay, Universal Studios Singapore un Singapūras zooloģiskais dārzs, svārstās no EUR 20 līdz EUR 50 vienai personai.
Ekskursijas: Ekskursijas ar gidu un pieredzi ievērojami atšķiras atkarībā no ekskursijas ilguma un veida.

Dažādi:
SIM karte: priekšapmaksas SIM kartes datiem un zvaniem var svārstīties no EUR 10 līdz EUR 30 atkarībā no datu paketes.
Suvenīri un iepirkšanās: cenas ļoti atšķiras atkarībā no tā, ko iegādājaties, sākot no maziem suvenīriem līdz augstākās klases precēm.

Kopējais budžets:
Budžeta ceļotājs: EUR 70 līdz EUR 100 dienā, ieskaitot izmitināšanu, ēdināšanu un transportu.
Vidējās klases ceļotājs: no 150 līdz 250 eiro dienā, ieskaitot ērtu izmitināšanu, ēdināšanu vidējas klases restorānos un mērenas aktivitātes.
Luksusa ceļotājs: EUR 300 un vairāk dienā, ieskaitot luksusa izmitināšanu, izsmalcinātus ēdienus un ekskluzīvas pieredzes.

Padomi:
Valūtas kursi: pārbaudiet pašreizējos valūtas maiņas kursus, jo tie var svārstīties.
Rezervēšana iepriekš: rezervējot naktsmītnes, ekskursijas un atrakcijas iepriekš, dažkārt var ietaupīt naudu.
Vietējā valūta: izmantojiet Singapūras dolārus (SGD) mazākiem pirkumiem un transportēšanai.

Ņemiet vērā, ka šīs ir aptuvenās izmaksas un faktiskie izdevumi var atšķirties atkarībā no personīgajām vēlmēm un ceļošanas paradumiem. Singapūra ir pazīstama ar savu tīrību, drošību un efektīvu sabiedrisko transportu, padarot to par patīkamu galamērķi tūristiem ar dažādu budžetu. Singapūra piedāvā nevainojamu tradicionālās un modernās pieredzes sajaukumu, padarot to par ideālu galamērķi ceļotājiem. No kultūras rajonu izpētes un pasaules klases virtuves baudīšanas līdz aizraujošu atrakciju un greznu iepirkšanās baudīšanai – šajā dinamiskajā pilsētvalstī ikvienam ir kaut kas.

Atstāj komentāru

Citi raksti