Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

16.06.2024

AAE, Abū Dabī ceļvedis – Travelmania.lv

+13 attēli

Kas jāzina par Abu Dhabi

Abū Dabī ir Apvienoto Arābu Emirātu otra lielākā pilsēta un valsts galvaspilsēta. Šo pilsētu noteikti ir vērts apmeklēt pat tad, ja jau esat bijis Dubaijā. Lai gan Dubaija ir pazīstama ar saviem modernajiem debesskrāpjiem, luksusa iepirkšanos un rosīgo naktsdzīvi, Abū Dabī piedāvā atšķirīgu, bet vienlīdz aizraujošu pieredzi ar tās unikālajiem apskates objektiem, kultūras pieminekļiem un bagātīgo mantojumu. Abū Dabī, kas atrodas Arābijas pussalas ziemeļaustrumu daļā, ir raksturīga tās piekrastes atrašanās vieta Persijas līcī. Klimats ir sauss un līdzīgs tuksnesim, ar ļoti karstām vasarām un maigām ziemām. Abū Dabī ir kultūras ziņā dinamiska pilsēta, kas dziļi sakņojas islāma tradīcijās un viesmīlībā. Tā ir pazīstama ar savu moderno arhitektūru, luksusa iepirkšanos un tradicionālās Emirātu kultūras sajaukumu ar ietekmi no visas pasaules, pateicoties tās daudzveidīgajam emigrantu iedzīvotāju skaitam. Ikoniski pilsētas apskates objekti ir Šeiha Zajeda Lielā mošeja, Emirātu pils un Kornišas krastmala. Pilsētā notiek arī dažādi kultūras pasākumi, izstādes un sporta turnīri.

Kur uzturēties?

Labākā rajona izvēle nakšņošanai Abū Dabī lielā mērā ir atkarīga no jūsu vēlmēm, budžeta un apmeklējuma mērķa. Šeit ir dažas populāras jomas, kas jāņem vērā:

Abū Dabī centrs: šis rajons atrodas centrālā vietā ar vieglu piekļuvi galvenajām apskates vietām, piemēram, Corniche, Marina Mall un Heritage Village. Tas ir ideāli piemērots tiem, kas vēlas atrasties kultūras objektu, iepirkšanās un ēdināšanas vietu tuvumā.

Saadiyat sala: pazīstama ar saviem luksusa kūrortiem, skaistajām pludmalēm un kultūras objektiem, piemēram, Luvru Abū Dabī un gaidāmo Gugenheima Abū Dabī. Tas ir lieliski piemērots relaksējošai un augstvērtīgai atpūtai.

Jasas sala: slavena ar savām izklaides iespējām, tostarp Yas Waterworld, Ferrari World un Yas Marina Circuit (Abū Dabī Grand Prix mājvieta). Tas ir lieliski piemērots ģimenēm vai tiem, kas meklē dzīvīgu un aktīvu atmosfēru.

Al Maryah Island: biznesa un tirdzniecības rajons ar augstākās klases viesnīcām un Abū Dabī globālā tirgus laukuma tuvumā. Tas ir piemērots biznesa ceļotājiem vai tiem, kas meklē klusāku vidi.

Corniche Road: piedāvā brīnišķīgus skatus uz Persijas līci un ērtu piekļuvi Corniche pludmalei. Tā ir iecienīta vieta nesteidzīgām pastaigām, pludmales aktivitātēm un maltīšu baudīšanai krastmalā.

Al Reem Island: dzīvojamais rajons ar moderniem dzīvokļu kompleksiem, iepirkšanās centriem un ēdināšanas vietām. Tas ir piemērots tiem, kas meklē vietējāku, dzīvojamo sajūtu ar ērtām ērtībām.

Lidostas apgabals: ja jums ir īslaicīga uzturēšanās vai nepieciešama viegla piekļuve Abū Dabī starptautiskajai lidostai (AUH), nakšņošana lidostas tuvumā varētu būt ērta. Šajā rajonā ir vairākas viesnīcas un naktsmītnes.

Katram apgabalam ir savs šarms un priekšrocības, tāpēc labākā izvēle ir atkarīga no tā, kam jūs piešķirat prioritāti savas uzturēšanās laikā Abū Dabī.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Abū Dabī piedāvā plašu aktivitāšu klāstu, kas atbilst dažādām interesēm un vēlmēm. Šeit ir dažas galvenās aktivitātes, kas jāņem vērā ceļojot. uz šturieni:

Obligāti apmeklēt iespaidīgo mošeju Sheikh Zayed Grand Mosque https://visit.szgmc.gov.ae/en?landmark=abudhabi

Paviesoties greznajā Emirates Palace (ieeja par velti) – https://www.mandarinoriental.com/en/abu-dhabi/emirates-palace/dine

Izstaigāt Parīzes Luvrai līdzīgo mākslas muzeju Louvre Abu Dhabi – https://www.louvreabudhabi.ae/en/buy-ticket

Atgriestes Emirātu pagātnē iekš Emirates Heritage Village (Ieeja par velti)

Izbraukt ar pasaulē ātrākajiem amerikāņu kalniņiem iekš Ferrari world – https://www.ferrariworldabudhabi.com/en/rides

Pavadīt dienu pasaulē lielākajā iekštelpu tematiskajā parkā Warner Bros World | Abu Dhabi – https://www.wbworldabudhabi.com/en/tickets

Nošļūkt pa kādu no 45 braucieniem ūdens atrakciju parkā Yas Waterworld Abu Dhabi – https://www.yaswaterworld.com/en/tickets

Pavērot jūras iemītniekus The National Aquarium Abu Dhabi – https://tickets.thenationalaquarium.ae

Doties ar laivu vai sup caur mangrovjēm Mangrove Marine National Park – https://www.getyourguide.com/mangrove-national-park-l165244/

Ko nogaršot?

Abū Dabī piedāvā bagātīgu kulinārijas pieredzi ar tradicionālo Emirātu ēdienu, Tuvo Austrumu garšu un starptautiskās virtuves sajaukumu. Šeit ir daži ēdieni un dzērieni, kas noteikti jāizmēģina, kad atrodaties Abū Dabī:

Machboos: smaržīgs rīsu ēdiens ar gaļu (parasti vistu, jēru vai zivi), aromatizēts ar tādām garšvielām kā safrāns, kanēlis un žāvēts laims.

Luqaimat: fritēti pelmeņi, kas pārlieti ar dateļu sīrupu, ko bieži bauda kā saldu našķi vai desertu.

Khabeesa: salds ēdiens, kas izgatavots no miltiem, sviesta un cukura, bieži aromatizēts ar safrānu vai kardamonu

Mezze: dažādi mazi ēdieni, piemēram, humuss, tabbouleh, falafels un grilēta gaļa, kas ir lieliski piemēroti, lai dalītos un izbaudītu dažādas garšas.

Šavarma: grilēta gaļa (parasti vistas vai jēra gaļa), kas ietīta plātsmaizē ar dārzeņiem un tahini mērci.

Arābu kafija: pazīstama arī kā “Gahwa”, tradicionāla arābu kafija, kas tiek pasniegta mazās tasītēs ar datelēm. Tas ir AAE viesmīlības simbol

Baklava: Filo mīklas slāņi, kas pildīti ar riekstiem un saldināti ar medu vai sīrupu, populārs Tuvo Austrumu deserts.

Kunafa: konditorejas izstrādājums, kas izgatavots no sasmalcinātas filo mīklas, pildīts ar sieru vai riekstiem un iemērc saldajā sīrupā.

Jallab: tradicionāls Tuvo Austrumu dzēriens, kas izgatavots no datelēm, vīnogu melases un rožūdens, pasniegts auksts ar priežu riekstiem un rozīnēm.

Arābu tēja: tiek pasniegta karsta un bieži aromatizēta ar piparmētru vai kardamonu, kas ir parasts dzēriens, ko bauda visas dienas garumā.

Izpētot Abū Dabī kulinārijas ainu, tiek piedāvāts apburošs ceļojums cauri vietējām tradīcijām un starptautiskajām garšām, atspoguļojot pilsētas daudzveidīgās kultūras ietekmes.

Kur iepirkties?

Abū Dabī piedāvā dažādas iepirkšanās iespējas, sākot no moderniem tirdzniecības centriem līdz tradicionāliem tirgiem. Šeit ir dažas populāras vietas, kur iepirkties Abū Dabī:

Galleria Al Maryah Island: grezns iepirkšanās galamērķis ar augstākās klases zīmoliem, izsmalcinātām ēdināšanas iespējām un izklaides iespējām.

Abu Dhabi Mall: viens no vecākajiem un lielākajiem iepirkšanās centriem pilsētā, kurā ir plašs starptautisku modes zīmolu, elektronikas un ēdināšanas vietu klāsts.

Yas Mall: atrodas Yas salā, piedāvājot mazumtirdzniecības veikalus, izklaides iespējas, piemēram, Vox Cinemas, un ģimenei draudzīgas atrakcijas.

Tirdzniecības centrs Mushrif: pazīstams ar savu ģimenisko atmosfēru, kurā ir dažādi veikali, ēdināšanas laukums un izklaides iespējas.

Marina Mall: atrodas netālu no Corniche, piedāvājot dažādus modes preču veikalus, elektronikas preces un ēdināšanu ar skatu uz krastmalu.

Souk Centrāltirgus: atrodas netālu no Pasaules tirdzniecības centra, piedāvājot mūsdienīgu iepirkšanos tradicionālajā tirgū ar rokdarbiem, tekstilizstrādājumiem un vietējiem produktiem.

Souk Qaryat Al Beri: Tirgus, kas atrodas netālu no Shangri-La Hotel un piedāvā dažādus modes preču veikalus, tradicionālus amatniecības izstrādājumus un ēdināšanas iespējas piekrastē.

Zelta tirgus: atrodas Madinat Zayed iepirkšanās centrā, kas specializējas zelta juvelierizstrādājumos un ornamentos ar plašu dizainu un cenu klāstu.

World Trade Center Mall: savienots ar Pasaules tirdzniecības centru, piedāvājot dažādas mazumtirdzniecības vietas, ēdināšanas iespējas un pakalpojumus.

Dalma Mall: atrodas ārpus pilsētas centra, un tas ir viens no lielākajiem Abū Dabī tirdzniecības centriem ar dažādiem veikaliem, izklaidi un ēdināšanu.

Iepirkšanās padomi

Kaulēšanās: tradicionālajos tirdziņos, piemēram, paklāju tirgū un zelta tirgū, kaulēšanās ir sagaidāma, un tā var būt patīkama iepirkšanās pieredze.

Iepirkšanās bez nodokļiem: apmeklētāji var baudīt beznodokļu iepirkšanos Abū Dabī, padarot to par lielisku galamērķi luksusa preču un elektronikas iegādei.

Neatkarīgi no tā, vai meklējat luksusa zīmolus, tradicionālus rokdarbus vai unikālus suvenīrus, Abū Dabī daudzveidīgās iepirkšanās iespējas ir piemērotas visām gaumēm un vēlmēm.

Transports no lidostas

Nokļūšana no Abū Dabī Starptautiskās lidostas (AUH) uz pilsētas centru vai galamērķi ir ērta, izmantojot vairākas transporta iespējas:

Taksometrs: taksometri ir viegli pieejami ārpus katra AUH termināļa. Taksometri darbojas ar mērīšanas sistēmu. Maksa uz pilsētas centru atšķiras atkarībā no jūsu precīzā galamērķa, bet parasti svārstās no 60 līdz 100 AED. Brauciens uz Abū Dabī centru ilgst aptuveni 30 līdz 45 minūtes atkarībā no satiksmes apstākļiem.

Ride-Hailing Services: tādi pakalpojumi kā Uber un Careem darbojas Abū Dabī, un tos var rezervēt, izmantojot attiecīgās lietotnes. Jūs varat rezervēt braucienu, izmantojot lietotni, ierodoties AUH. Līdzīgi kā taksometriem, cenas atšķiras atkarībā no attāluma un pieprasījuma.

Sabiedriskais autobuss: A1 autobuss, ko apkalpo Abū Dabī Transporta departaments (DoT), savieno AUH ar dažādām pilsētas vietām. Autobuss apstājas vairākos galvenajos punktos, tostarp Abū Dabī centrā, Al Reem salā un Yas salā. Autobusi kursē aptuveni ik pēc 40 līdz 60 minūtēm atkarībā no diennakts laika. Cena ir pieņemama, parasti no 4 līdz 6 AED, maksā ar Hafilat karti (pieejama iegādei lidostā).

Auto noma: vairākām automašīnu nomas kompānijām AUH ir galdi, kas piedāvā jūsu vajadzībām atbilstošu transportlīdzekļu klāstu. Nomas automašīnu ieteicams rezervēt iepriekš, lai nodrošinātu pieejamību. Brauciens no AUH līdz pilsētas centram aizņem apmēram 30 līdz 45 minūtes atkarībā no satiksmes.

Padomi:

Valūta: sagatavojiet vietējo valūtu (AED) taksometriem un autobusiem, jo ​​tie var nepieņemt citas valūtas.
Laiks: ņemiet vērā satiksmes apstākļus, īpaši sastrēguma stundās, kas var ietekmēt ceļojuma laiku.
Informācija: meklējiet transporta informācijas punktus vai jautājiet lidostas darbiniekiem, ja jums nepieciešama palīdzība.

Pareizā varianta izvēle ir atkarīga no jūsu budžeta, komforta līmeņa un galamērķa Abū Dabī. Katrs transporta veids piedāvā savas priekšrocības, nodrošinot vienmērīgu braucienu no AUH uz pilsētu.

Uzturēšanās izmaksas?

Lai noteiktu Abū Dabī apmeklējuma izmaksas eiro, jums jāņem vērā vairāki faktori, piemēram, izmitināšana, ēdināšana, transports un aktivitātes. Tālāk ir sniegts aptuvens vidējo izmaksu sadalījums:

Naktsmītnes:

Budžeta viesnīca/hostelis: €30-50 par nakti
Vidējās klases viesnīca: 70-120 eiro par nakti
Luksusa viesnīca: € 150 un vairāk par nakti

Ēdienreizes:

Budžeta ēdienreizes: €5-10 par ēdienreizi
Vidējās klases restorāns: 15-30 € par ēdienreizi
Izsmalcinātas maltītes: € 50 un vairāk par ēdienreizi

Transports:

Taksometrs: sākuma maksa 2,50 €, ar papildus € 1,25 par km
Sabiedriskais transports: €0,50-1,50 par braucienu
Automašīnas noma: apmēram € 40-60 dienā

Aktivitātes:

Ieejas maksa apskates objektos: ļoti atšķiras, parasti 10–20 eiro par vienu apskates objektu
Tuksneša safari: aptuveni 50–100 eiro vienai personai
Laivu braucieni: aptuveni 30–60 eiro vienai personai

Dažādi:

Suvenīri, padomi un papildu lietas: papildu budžets, pamatojoties uz personīgajām vēlmēm.
Lai iegūtu precīzu aprēķinu, jums vajadzētu izpētīt konkrētas cenas gada laikā, kuru plānojat apmeklēt, un pielāgot visas personīgās izvēles vai papildu aktivitātes, kuras plānojat veikt.

 

Abū Dabī kā tūristu apmeklējums piedāvā kultūras pieredzes, mūsdienu atrakciju, greznības un piedzīvojumu sajaukumu. Neatkarīgi no tā, vai jums ir mazs budžets vai meklējat greznu atpūtu, rūpīga plānošana var palīdzēt gūt maksimālu labumu no jūsu apmeklējuma.

Atstāj komentāru

Citi raksti