Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

17.06.2024

AAE, Dubaijas ceļvedis – Travelmania.lv

+28 attēli

Kas jāzina par Dubaiju?

Dubaija vilina ar savu iespaidīgo arhitektūru, ekstravagantajām iepirkšanās iespējām, daudzveidīgo kultūras pieredzi, patīkamo klimatu, viesmīlību un nepārspējamo greznību. Šo visstraujāk augošāko pilsētu pasaulē ir nācies apmeklēt vairākas reizes.  Atgriezties man ir licis tas, ka katru reizi šeit redzu ko jaunu – Dubaija ir kā mūsdienu Senā Ēģipte, kur monumentiem līdzīgi debeskrāpji un instalācijas tiek būvētas viena pēc otras. Šī vide iedvesmo un parāda to, uz ko cilvēce patiesi ir spējīga, ja labi grib!

Dubaijā atrodas daži no pasaulē augstākajiem un iespaidīgākajiem debesskrāpjiem, tostarp Burj Khalifa, augstākā ēka pasaulē. Pilsētas ainavu nosaka futūristiska arhitektūra un novatoriska pilsētplānošana. Tā ir paradīze pircējiem ar ekstravagantiem tirdzniecības centriem, piemēram, Dubai Mall, kas piedāvā visu, sākot no augstākās klases modes līdz slēpošanai iekštelpās Ski Dubai. Tradicionālie tirgi, piemēram, Gold Souk un Spice Souk, nodrošina kontrastu ar savu rosīgo atmosfēru un autentiskām precēm. Neskatoties uz savu mūsdienīgumu, Dubaija ciena islāma tradīcijas. Apmeklētājiem jāievēro vietējās paražas, piemēram, pieticīgs apģērbs noteiktos apgabalos un lūgšanu laika ievērošana. Dubaijā valda karsts tuksneša klimats ar sauli visu gadu. Labākais laiks apmeklēt ir vēsākajos mēnešos no novembra līdz martam, lai gan iekštelpu atrakcijas un gaisa kondicionētās telpas padara to par galamērķi visu gadu. Dubaijā ir labi attīstīta infrastruktūra, tostarp moderna metro sistēma, taksometri un kopbraukšanas pakalpojumi, kas atvieglo pārvietošanos pa pilsētu. Neatkarīgi no tā, vai jūs interesē luksusa iepirkšanās, kultūras mantojuma izpēte vai aizraujošu piedzīvojumu baudīšana, Dubaija apmeklētājiem piedāvā unikālu un dinamisku pieredzi.

Kur uzturēties?

Izvēle, kur uzturēties Dubaijā, lielā mērā ir atkarīga no jūsu vēlmēm un tā, ko vēlaties pieredzēt savas vizītes laikā. Šeit ir daži populāri rajoni:

Dubaijas centrs: ideāli piemērots apmeklētājiem pirmo reizi, jo atrodas netālu no Burj Khalifa, Dubai Mall un Dubaijas strūklakas. Tas ir rosīgs rajons ar daudzām ēdināšanas, iepirkšanās un izklaides iespējām.

Dubai Marina: pazīstama ar brīnišķīgajiem krastmalas skatiem, luksusa jahtām un daudzām kafejnīcām un restorāniem Marina Walk. Tā ir lieliska izvēle tiem, kam patīk mierīgāka, izsmalcinātāka atmosfēra.

Jumeirah Beach Residence (JBR): piedāvā dzīvošanu pie pludmales ar dzīvīgu atmosfēru, populārus pludmales klubus un The Walk at JBR — rosīgu promenādi ar veikaliem un ēdināšanas vietām.

Palm Jumeirah: šis rajons ir slavens ar savu ikonisko palmu formas mākslīgo arhipelāgu, un tajā ir grezni kūrorti un brīnišķīgi skati uz Persijas līci. Tas ir lieliski piemērots greznai atpūtai pludmalē.

Business Bay: netālu no Dubaijas centra un piedāvā gan dzīvojamo, gan komerciālo ēku kombināciju. Tas ir ērts biznesa ceļotājiem un tiem, kas dod priekšroku klusākai videi, taču joprojām atrodas tuvu galvenajām apskates vietām.

Al Barsha un Sheikh Zayed Road: šie apgabali ir pazīstami ar savu centrālo atrašanās vietu un lielisko transporta savienojumu. Tie piedāvā plašu viesnīcu klāstu no budžeta līdz greznībai, padarot tās piemērotas dažādiem budžetiem.

Deira un Bur Dubai: budžetam draudzīgāli rajoni, kas piedāvā tradicionālāku sajūtu ar tirgiem, vēsturiskām vietām, piemēram, Dubaijas muzeju, un daudzām budžetam draudzīgām naktsmītnēm. Tie ir lieliski piemēroti, lai iepazītu veco Dubaiju.

Izvēloties apmešanās vietu, ņemiet vērā tādus faktorus kā tuvums apskates vietām, kuras plānojat apmeklēt, jūsu budžets, vēlamā atmosfēra (aizņemta vai mierīga) un tas, vai vēlaties atrašanās vietu pie pludmales vai pilsētas centrā. Dubaijas sabiedriskā transporta sistēma ir efektīva, tāpēc pārvietošanās pa pilsētu ir salīdzinoši vienkārša neatkarīgi no uzturēšanās vietas.

Kā pārvietoties Dubaijā?

Pārvietošanās Dubaijā parasti ir ērta tās modernās infrastruktūras un dažādu transporta iespēju dēļ.

Metro: Dubaijas metro ir pilnībā automatizēts metro dzelzceļa tīkls bez vadītājiem, kas aptver lielu pilsētas daļu. Tas ir tīrs, efektīvs un savieno galvenās vietas, piemēram, Dubaijas centru, Dubaijas jahtu piestātni un lidostu. Ir divas līnijas: sarkanā līnija un zaļā līnija.

Taksometri: Taksometri ir viegli pieejami visā Dubaijā un ir salīdzinoši pieņemami salīdzinājumā ar daudzām citām lielākajām pilsētām. Tos apkalpo CSN (Ceļu un transporta pārvalde), un tiem ir skaitītāji. Jūs varat saukt taksometrus uz ielas vai atrast tos norādītajās taksometru pieturās.

Brauciena lietotnes: Dubaijā darbojas tādi pakalpojumi kā Uber un Careem, piedāvājot vēl vienu ērtu pārvietošanās iespēju. Tie bieži ir nedaudz lētāki nekā tradicionālie taksometri un nodrošina bezskaidras naudas norēķinu iespēju.

Autobusi: Dubaijā ir plašs autobusu tīkls, ko apkalpo RTA un kas aptver lielāko daļu pilsētas un priekšpilsētu. Autobusi ir aprīkoti ar gaisa kondicionētāju un piedāvā ekonomiskāku pārvietošanās veidu. RTA mājaslapā pieejamas detalizētas maršrutu kartes un saraksti.

Tramvajs: Dubaijas tramvajs kursē gar Dubaijas jahtu piestātni un JBR, savienojot ar Dubaijas metro vairākos punktos. Tas ir noderīgi, ceļojot pa šiem apgabaliem un izveidojot savienojumu ar metro sistēmu.

Ūdens taksometri un prāmji: Dubaija piedāvā arī ūdens taksometrus (abra) Dubaijas līča šķērsošanai un prāmjus, kas savieno dažādas pilsētas daļas, tostarp Dubaijas jahtu piestātni un Dubaijas līci.

Automašīnas noma: ja vēlaties elastīgāku ceļojumu grafiku, varat īrēt automašīnu. Dubaijā ir labi uzturēti ceļi, un zīmes ir angļu un arābu valodā. Tomēr pīķa stundās satiksme var būt intensīva.

Padomi, kā pārvietoties:

Nol karte: šī ir viedkarte, ko izmanto norēķiniem sabiedriskajā transportā (metro, autobusi, tramvaji). Tas ir ērti, un to var papildināt dažādās vietās.

Maksimālās stundas: Satiksmes sastrēgumi var rasties sastrēgumu stundās (rīta un vakara sastrēgumstundās), tāpēc plānojiet savu ceļojumu atbilstoši.

Pastaigas: daži apgabali, piemēram, Dubaijas centrs, Dubaijas jahtu piestātne un JBR, ir gājējiem draudzīgi ar ietvēm un promenādēm, padarot pastaigas par patīkamu iespēju īsākos attālumos.

Kopumā Dubaijas transporta sistēma ir labi attīstīta, tāpēc iedzīvotājiem un viesiem ir salīdzinoši viegli efektīvi pārvietoties pa pilsētu.

Kādas aktivitātes piedzīvot?

Dubaija piedāvā plašu aktivitāšu klāstu, kas apmierina dažādas intereses, sākot no kultūras pieredzes līdz adrenalīnu izraisošiem piedzīvojumiem. Šeit ir dažas populāras aktivitātes, kas jāņem vērā, apmeklējot Dubaiju:

Uzbraukt augšā pasaulē augstākajā ēkā Burj Khalifa – https://www.dubai-tickets.co/burj-khalifa/

Apmeklēt vai arī nakšņot vienīgajā 7 zvaigžņu viesnīcā pasaulē – Burj Al Arab

Skatīties strūklaku šovu Dubai Fountain

Apskatīt unikālo celtni, kas izskatās pēc milzu, zelta rāmja Dubai Frame https://www.visitdubaiframe.com

Izbaudīt krāšņo ziedu skulptūru dārzu Dubai Miracle Garden https://www.miraclegardentickets.com/

Piedzīvot dažādas kultūras iekš Global Village https://www.dubai-tickets.co/dubai-global-village-tickets/

Iztrakoties tuksneša tūrē Desert Safari –  https://www.desert-safari-dxb.com/

Izstaigāt akvāriju Dubai Aquarium un Underwater zoo https://www.dubai-tickets.co/dubai-aquarium/

Pavadīt dienu Marina pludmalē

Redzēt palmas salu no augšas The View at the Palmhttps://www.palmtowertickets.com/

Pabūt nākotnē  caur Museum of the Future https://www.dubai-tickets.co/museum-of-the-future/

Izpētīt Floru un Faunu iekš Green Planet Dubai https://www.dubai-tickets.co/green-planet-dubai/

Sastapties ar dažādiem taureņiem Dubai Butterfly Gardenhttps://www.miraclegardentickets.com/dubai-butterfly-garden-tickets/

Izlekt ar izpletni un redzēt šo maģisko pilsētu no augšas Sky Dive Dubaihttps://skydive.dubai-tickets.co/

Doties safari piedzīvojumā Dubai Safari Park https://www.dubai-tickets.co/dubai-safari-park/

Doties iepirkšanās tūrē pasaules lielākajā lielveikalā Dubai Mall

Nopirkt kādu zeltlietu, zelta tirgū Gold Souk

Iegādaties garšvielas, garšvielu tirgū Spice Souk

Izbraukt ar abras laivu un izstaigāt Madinat soukhttps://www.jumeirah.com/en/article/experiences/dubai/mj/abra-tour

Izbaudīt ūdens aktivitātes ūdensparkā Atlantis Aquaventure Waterparkhttps://www.dubai-tickets.co/aquaventure-waterpark/

Izbraukt ar iespaidīgo ziplaine XLine Dubai Marina https://www.dubai-tickets.co/xline-dubai-marina/

Nirt Dubai Mall akvārijā Scuba diving at the Dubai Aquarium https://www.thedubaiaquarium.com/experiences/diving-experiences/

Izlidot ar gaisa balonu virs tuksneša Hot air balloon rides – https://www.balloon-adventures.com/

Izbraukt ar bagijiem vai kvadracikliem pa tuksnesi – https://safaridesertdubai.com/buggy-tours/

Doties izbraucienā ar jahtu – https://jetcardubai.net/portfolio_category/yacht-rental-dubai-marina/

Iztrakoties pa Persijas līci ar ūdensmašīnu JetCarhttps://jetcardubai.net/

Šie ir tikai daži no Dubaijas piedāvātajiem aspektiem. Neatkarīgi no tā, vai jūs interesē iepirkšanās, piedzīvojumu sporta veidi, kultūras izpēte vai vienkārši atpūta pludmalē, Dubaija piedāvā daudzveidīgu aktivitāšu klāstu, kas atbilst katra ceļotāja vēlmēm.

Ko nogaršot?

Dubaija piedāvā dinamisku kulinārijas skatuvi ar daudzveidīgu garšu un virtuvju klāstu, ko izpētīt. Šeit ir daži ēdieni, kas noteikti jāizmēģina Dubaijā:

Arābu mezze: sāciet ar dažādiem arābu mezze ēdieniem, piemēram, humusu, tabbouleh, falafel un baba ganoush. Tie parasti tiek pasniegti kā uzkodas un ir ļoti garšīgi.

Šavarma: populārs ielas ēdiens Dubaijā, šavarma sastāv no grilētas gaļas (vistas, liellopa vai jēra gaļas), kas ietīta plātsmaizē ar dārzeņiem un tahini mērci.

Grilētas jūras veltes: ņemot vērā tās atrašanās vietu piekrastē, Dubaija piedāvā lieliskas jūras velšu iespējas. Izmēģiniet grilētu hamu vai garneles kādā no jūras velšu restorāniem.

Al Harees: Šis tradicionālais Emirātu ēdiens ir gatavots no kviešiem, gaļas (parasti vistas vai jēra gaļas) un garšvielu maisījuma, kas lēni vārīts līdz putrai līdzīgai konsistencei. To bieži bauda Ramadāna laikā.

Luqaimat: iecienītākais Emirātu deserts luqaimat ir mazi, apaļi pelmeņi, kas izgatavoti no miltiem, rauga, cukura un safrāna, apcepti un pēc tam pārlieti ar dateļu sīrupu vai medu.

Arābu kafija un dateles: izbaudiet tradicionālo viesmīlību ar tasi arābu kafijas (qahwa), kas tiek pasniegta ar datelēm. Tas ir ierasts sveiciena žests AAE.

Kunafa: apburošs Tuvo Austrumu deserts, kas pagatavots no sasmalcinātas mīklas, pildīts ar saldo sieru vai krējumu, iemērcēts cukura sīrupā un dekorēts ar pistācijām vai mandelēm.

Camel Burger: lai iegūtu unikālu kulinārijas pieredzi, izmēģiniet kamieļu burgeru, kas arvien vairāk ir pieejams dažos Dubaijas restorānos. Tas ir liess un ar nedaudz saldu garšu.

Globālā virtuve: Dubaija ir pazīstama arī ar savu starptautisko ēdināšanas vietu, kur savus talantus demonstrē labākie šefpavāri no visas pasaules. Jūs varat atrast visu, sākot no japāņu suši līdz itāļu makaroniem un beidzot ar Indijas kariju.

Pārtikas tirgi un festivāli: apmeklējiet vietējos pārtikas tirgus, piemēram, Spice Souk un Gold Souk, lai iegūtu garšvielu, žāvētu augļu un riekstu garšu. Apskatiet arī ēdienu festivālus, kuros tiek svinētas dažādas virtuves un kulinārijas tradīcijas.

Dubaijas ēdienkarte nepārtraukti attīstās, piedāvājot kaut ko katrai gaumei neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku tradicionālajiem arābu ēdieniem vai pasaules gardēžu virtuvei.

Kur iepirkties?

Dubaija ir slavena ar savu iepirkšanās pieredzi, piedāvājot dažādus tirdzniecības centrus, tirgus (tradicionālos tirgus) un modes preču rajonus. Šeit ir dažas populārākās vietas, kur doties iepirkties Dubaijā:

Dubai Mall: Viens no lielākajiem tirdzniecības centriem pasaulē, The Dubai Mall ir iepirkšanās paradīze ar vairāk nekā 1300 veikaliem, tostarp augstākās klases zīmoliem, modes preču veikaliem, elektronikas veikaliem un daudz ko citu. Tajā atrodas arī tādas apskates vietas kā Dubaijas akvārijs un underwater zoo un Dubaijas strūklaka.

Mall of the Emirates: slavens ar iespaidīgo iekštelpā esošo slēpošanas trasi Ski Dubai, Mall of the Emirates piedāvā vairāk nekā 600 veikalu, kas piedāvā modes preces, elektronikas preces, mājas mēbeles un plašu ēdināšanas vietu klāstu.

Bur Dubai Souk un Deira Gold Souk: lai iegūtu tradicionālu iepirkšanās pieredzi, apmeklējiet tirgus. Bur Dubai Souk piedāvā tekstilizstrādājumus, apģērbu un suvenīrus, savukārt Deira Gold Souk ir slavens ar savu plašo zelta un juvelierizstrādājumu izvēli par konkurētspējīgām cenām.

Dubai Marina Mall: šis tirdzniecības centrs atrodas izsmalcinātajā Dubaijas jahtu piestātnes rajonā, un tajā tiek piedāvāti grezni modes preču veikali, ēdināšanas vietas krastmalā un relaksējoša iepirkšanās pieredze ar skatu uz jahtu piestātni.

City Walk: moderns āra iepirkšanās rajons ar augstas klases veikalu, restorānu un kafejnīcu sajaukumu. Tas piedāvā intīmāku iepirkšanās pieredzi salīdzinājumā ar lielākajiem tirdzniecības centriem.

Ibn Battuta Mall: Iedvesmojoties no pētnieka Ibn Battuta ceļojumiem, šis tematiskais tirdzniecības centrs ir sadalīts sadaļās, kas pārstāv dažādus reģionus un laikmetus. Tajā ir dažādi veikali, izklaides iespējas un ēdināšanas vietas.

Global Village: šeit esošie pavilioni prezentē dažadas valstis un kūltūras, kas pārstāv to rokdarbus, tekstilizstrādājumus un unikālus izstrādājumus. Tā ir lieliska vieta, kur iepirkties suvenīrus un baudīt pasaules virtuves ēdienus.

Dubai Outlet Village: Šis tirdzniecības centrs atrodas netālu no Dubaijas parkiem un kūrortiem, un piedāvā atlaides dizaineru un zīmolu produktiem, padarot to ideāli piemērotu izdevīgu cenu meklētājiem.

Souk Madinat Jumeirah: Souk Madinat Jumeirah ir moderna tradicionālā tirgus interpretācija, un tā piedāvā modes preču veikalus, mākslas galerijas un krastmalas kafejnīcas ar skatu uz ikonisko Burj Al Arab.

Neatkarīgi no tā, vai meklējat luksusa preces, unikālus suvenīrus, elektroniku vai tradicionālus amatniecības izstrādājumus, Dubaijā ir iepirkšanās galamērķis, kas atbilst katrai gaumei un budžetam.

Transports no lidostas

Nokļūšana no Dubaijas lidostas (DXB) uz pilsētas centru ir salīdzinoši vienkārša, un to var izdarīt, izmantojot vairākas transporta iespējas:

Ar Taksi: Taksometri ir viegli pieejami Dubaijas lidostā. Aptuvenās izmaksas no DXB līdz pilsētas centram (piemēram, Bur Dubai vai Deira) ir aptuveni 20–30 EUR (80–120 AED) atkarībā no jūsu precīzā galamērķa un satiksmes apstākļiem. Taksometri iekasē biļetes cenu aptuveni 2,50 EUR (10 AED) un pēc tam — aptuveni 0,60 EUR (2,5 AED) par kilometru. Šis būs viens no vienkāršakajiem un ērtākajiem variantiem.

Dubaijas metro: Dubaijas metro ir ērts un rentabls veids, kā ceļot no DXB uz dažādām pilsētas daļām. Ir divas metro līnijas:

Sarkanā līnija: šī līnija savieno DXB ar galvenajāiem rajoniem, piemēram, Bur Dubai un Deira. Vienvirziena biļete no lidostas parasti maksā aptuveni 1,50–3,00 EUR (6–12 AED) atkarībā no nobrauktā attāluma.

Zaļā līnija: šī līnija savienojas ar sarkano līniju noteiktās stacijās un apkalpo citus Dubaijas rajonus.

Dubai Metro Express: Šis ir augstākās klases metro pakalpojums, kas savieno DXB 1. un 3. termināli tieši ar pilsētas centru. Tas ir ātrāks un ērtāks nekā parastais metro, taču maksā nedaudz vairāk.

Sabiedriskais autobuss: Dubaijas sabiedrisko autobusu pakalpojums, ko nodrošina RTA, piedāvā vairākus maršrutus, kas savieno DXB ar dažādām pilsētas daļām. Cenas ir ļoti pieņemamas, parasti aptuveni 1,00–2,50 EUR (4–10 AED) atkarībā no maršruta.

Privātie transporta pakalpojumi: dažādi uzņēmumi piedāvā privātus transfērus no DXB uz pilsētas viesnīcām. Cenas atšķiras atkarībā no transportlīdzekļa veida un attāluma, taču parasti tās sākas no aptuveni 50-60 EUR (200-250 AED) par pamata sedanu.

Rezumējot ar aptuvenajām izmaksām:

Taksometrs: 20-30 EUR (80-120 AED)
Dubaijas metro: 1,50–3,00 EUR (6–12 AED)
Sabiedriskais autobuss: 1,00–2,50 EUR (4–10 AED)
Privāts pārskaitījums: 50–60 EUR (200–250 AED)

Šīs cenas ir aptuvenas un var atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā diennakts laiks, precīza atrašanās vieta pilsētā un jebkādas papildu piemaksas.

Uzturēšanās izmaksas?

Izmaksas par Dubaijas apmeklējumu tūristam var ievērojami atšķirties atkarībā no jūsu ceļojuma stila, vēlmēm un uzturēšanās ilguma. Šeit ir vispārīgs aptuveno izmaksu sadalījums:

Naktsmītnes:

Budžeta viesnīcas/hosteļi: €50-100 par nakti
Vidējās klases viesnīcas: € 100-200 par nakti
Luksusa viesnīcas: € 200 un vairāk par nakti

Ēdiens:

Budžeta maltītes: 10-20 € par ēdienreizi (vietējās ēstuvēs un ielas ēdienos)
Vidēja līmeņa maltītes: 20-40 € par ēdienreizi (restorānos un kafejnīcās)
Izsmalcinātas maltītes: € 50 un vairāk par ēdienreizi

Transports:

Metro un autobusi: viens brauciens maksā aptuveni 0,50–2 eiro
Taksometri: sākuma cena ir aptuveni 2,50–3,50 eiro ar papildu maksu par kilometru
Uber/Careem: līdzīgas taksometru cenām, bieži vien nedaudz lētākas

Atrakcijas un aktivitātes:

Burj Khalifa skatu laukums: aptuveni 30–100 eiro atkarībā no pieredzes (piemēram, augšpusē, debesīs augšpusē)
Tuksneša safari tūres: sākot no 50–100 eiro vienai personai
Dubai Mall apskates vietas (piemēram, Dubaijas akvārijs): no 20 līdz 30 eiro

Dažādi:

Suvenīri un iepirkšanās: Budžets atbilstoši jūsu vēlmēm
Padomi un dzeramnaudas: pēc izvēles, bet dažās vietās ierasts

Kopumā Dubaija var nodrošināt dažādus budžetus — no ekonomiskiem ceļotājiem, kuri uzturas budžeta klases naktsmītnēs un ēd vietējās ēstuvēs, līdz luksusa ceļotājiem, kas bauda augstākās klases viesnīcas un izsmalcinātus ēdināšanas pakalpojumus. Ir ieteicams plānot un budžetu atbilstoši savām vēlmēm un aktivitātēm, kuras vēlaties piedzīvot, atrodoties Dubaijā. Dubaija noteikti piedāvā neaizmirstamu ceļojumu pieredzi ar luksusa piedzīvojumu, kultūras un unikālo atrakciju sajaukumu. Neatkarīgi no tā, vai jūs interesē iepirkšanās, apskates vietas vai vienkārši atpūta pludmalē, Dubaija var piedāvāt kaut ko ikvienam ceļotājam.

 

Atstāj komentāru

Citi raksti