Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

06.01.2023

Jaunzēlande, Dienvidu puse – Martins Linē

+31 attēli

Autors – Martins Linē

Dienvidu puse

Ar Jaunzēlandi un tās izslavēto skaistumu, dabas dažādību, manuprāt, ir tā, ka ļoti bieži, lai saredzētu, piekļūtu pie kaut kā ir diezgan jāpapūlas un skaistie, neparastie dabas skati ir jānopelna . Piemēram šis neparastās krāsas ledāju ezeriņš’ no manis prasīja diezgan daudz sviedru, kāpšanu vairākas stundas stāvā kalnā + ārā lija lietus un vēl beigās, lai gan skats kā redzams bildē nav tas sliktākais, bet tas būtu vēl labāks ja nebūtu mākoņains, jo aiz tā biezā lietus mākoņa ir noslēpies ledājs, ledāju alas kas visu kopējo skatu, pieredzi padarītu vēl jaudīgāku.

Kea papagailis.

Vienīgais kalnu papagailis pasaulē un šie putni sastopami tikai un vienīgi Jaunzēlandes dienvidu salas dienvidu daļā, kalnos vai to tuvumā. Kea’s ir ārkārtīgi gudri un tiek uzskatīti par ja ne gudrākajiem putniem pasaulē ,tad pilnīgi noteikti vieniem no , to intelekta līmenis esot tāds pats kā 4 gadīgam bērnam .

Jaunzēlande un simtiem ,tūkstošiem , miljoniem aitu.

Vienā no vispopulārākajām Jaunzēlandes pārgājienu takām – Hooker Valley.

Tiem ,kuri šeit Jaunzēlandē kaut reizi pabijuši kādā kalnu pārgājienā un ir nācies sastapties ar šiem ziņkārīgajiem, drosmīgajiem papagaiļiem ir labi zināms ka Kea’s veikli pamanīsies kādā brīdī kaut ko nozagt ,vienalga kas tas būtu ,protams ,vislabākais uz ko viņi cer ir kaut kas ēdams ,bet tik pat labi tā var būt nauda ,zeķe, cepure vai pat Go Pro kamera ,kas starpcitu ir redzēts interneta video,kā kāds no šiem putniem to nozog brīdī,kad kāds ieraksta video un filmē sevi, Kea putns to paķer , palido labu gabalu ar to turot knābī ,uzfilmē sevi lidojumā un tad pēc brītiņa to nomet vai tā izkrīt no knābja.

Ūdenskritumu šeit netrūkst, it īpaši pēc daudzām jo daudzām lietainām dienām,kuras šovasar šeit ir tik daudz kā vēl nekad.

Sasniedzot kalnu mājiņu ,kurā pārlaidu nakti pirms nākamajā rītā devos augstāk -apskatīt ledāju, kādu brīdi spītējot lietum un ne pārāk patīkamam vējam arā ,sēdēju fotogrāfēju un vēroju ar ko nodarbojas šie putni , skaidrs ir viens,ka viņiem pilnīgi noteikti patīk visu laiku kaut ko darīt un nesēdēt mierā ,cits mētā akmeņus ,cits kaut ko ņemās ap kociņiem, vēl cits pamanījies kādam haikotājam nozagt apenes un cītīgi mēģina tās iznīcināt un tajās uztaisīt pēc iespējas vairāk caurumus.

Sekojiet IG : @martin_linee ; @ml_linee

Atstāj komentāru

Citi raksti