Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

15.06.2023

Libāna – Jūlija Rudakova

+31 attēli

Autors – Jūlija Rudakova

Neliels atskats uz mūsu Libānas ceļojumu maijā.

Libānu iepazinām kā ļoti daudzpusīgu un kolorītu valsti ar fantastiski skaistu dabu un sirsnīgiem cilvēkiem. Libāna atrodas Vidusjūras krastā, līdz ar to kūrorta pilsētas līdzinās visu iemīļotajai Eiropai, tikai ar krietni draudzīgākām cenām un bez milzīgajām tūristu masām. Avio izmaksāja 370 eur turp un atpakaļ ar Turkish Airlines. Un pavisam labā ziņa ir tāda, ka latviešiem nav vajadzīga vīza ieceļošanai Libānā. No sirds izbaudījām arī libāniešu virtuvi, kas skaitās viena no labākajām pasaulē.

Kad tikko izgājām no viesnīcas izlūkot apkārtni, un mūs jau uzaicināja uz kafiju un piedāvāja sacienāt ar kebabu. Vietējie nav uzstājīgi, bet tiešām draudzīgi un izpalīdzīgi. Šīs tikšanās rezultātā mēs dabūjām krietni labāku piedāvājumu vietējā autonomā, kā arī daudz vērtīgas informācijas par naudas maiņu, operatoriem, takšiem utt. Šādu viesmīlību mēs piedzīvojām visa ceļojuma laikā.

Pirmajā dienā devāmies uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu, kur var apskatīt Pigeon Rocks, un ja ir vēlme, turpat arī izbraukt ar laivu starp klintīm.

Byblos ir viena no tūristu iecienītajām pilsētām, kur var baudīt restorānus, izbraucienus ar laivu, jauku vecpilsētu, tirdziņus un daudz ko citu.

Kas ir forši Libānā – Tu vari sauļoties pie jūras, tad ielekt mašīnā un pēc pusstundas Tu jau esi kalnos ar sniegotajām virsotnēm!

Baalbek – pilsēta, kurā ir saglabājušies antīkie tempļi no seno grieķu – romiešu laikiem. Agrāk šī pilsēta saucās Heliopolis, un tajā esošie tempļi ir ap 4000 gadus veci.

Libāna ir bagāta arī ar ūdenskritumiem. Šis konkrētais ir Baatara Gorge waterfall.

Jeita Grotto – alu sistēma ar kopējo garumu 9km. Ieejas maksa bija smieklīga (laikam ap 80 centi), un tajā ir iekļauts brauciens ar laivu cauri alai ar neaizmirstamiem skatiem.

Ja nu kāds vēlas ieķert ekstrēmas sajūtas, tad var doties uz Tripoli – tā ir Libānas otra lielākā pilsēta, musulmaņu reģions, kur var redzēt ļoti kolorītus un autentiskus skatus. Tirgus, atkritumu kalni un tam visam pa vidu laimīgi un smaidīgi vietējie iedzīvotāji, kas pārvietojas ar sarūsējušiem retro auto.

Libāna nav liela valsts, tā ir mazāka par Latviju. Taču sajūta ir tāda, it kā Tu būtu pabijis vismaz kādās 5 valstīs – tik daudzveidīga ir šī valsts, tās daba un kultūra.

Saydet El Qarn – viena no manām mīļākajām vietām šajā ceļojumā. Tā ir baznīca vairāk kā 2000 metru augstumā.

Taču ja nekas no tā visa neinteresē un gribas tikai laiski gulēt pie baseina un malkot kokteiļus (a la Turcijas / Ēģiptes kūrortu cienītājiem) – nekādu problēmu! Libānā ir pilns ar pludmales klubiem, all inclusive viesnīcām, ballītēm pie baseina vai jūras un visa pārējā, kas pie šī piederās. Arī mēs pāris dienas pabaudījām šāda veida atpūtu.

Batroun – manā skatījumā viseiropeiskākā pilsēta, kur var sērfot, daivingot, snorkelēt, braukt ar ūdensmoci, šeit ir smilšu pludmales, Starbucks (tie gan ir daudz kur Libānā), restorāni, suvenīru veikali un daudz kas cits Eiropas cilvēka sirdij tuvs. Zinu, ka daudzi tūristi atbrauc tikai uz Batroun un ārā no tā nemaz neizbrauc.

Sekojiet Instagramā –  @juhuulija

Atstāj komentāru

Citi raksti