Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

28.09.2023

Japāna, Tokija, Robotu kafejnīca – Martins Linē

+12 attēli

Autors – Martins Linē

Robotu kafejnīca Tokijā

Esot Tokijā apmeklēju interesantu vietu – kafejnīcu ,kur apkalpojošais personāls bija roboti. Roboti pie galdiņiem pievied pasūtītos dzērienus un ēdienus.

Ļoti interesanta un neparasta pieredze…,redzēsim cik ilgā laikā un vai vispār kādreiz  šādas pieredzes, vietas kļūs par mūsu  ikdienu visā pasaulē, bet katrā ziņā Tokijā šādas kafejnīcas jau ir vairākas un tā ir realitāte .

Bet šie roboti tomēr ( vēl) nav tik attīstīti, lai darbotos un darītu darbus  pilnīgi bez cilvēka iesaistes, tādēļ tiem ir vajadzīgi piloti’ un šīs robotu kafejnīcas ir atradušas lielisku veidu, kā palīdzēt, nodarbināt, iesaistīt dzīvē un darba tirgū cilvēkus ,kuriem ir smagas saslimšanas, kustību traucējumi vai kāda cita ar veselību sasitīta prblēma, kuras dēļ tiem nav iespējams pamest savu mājvietu, vai dažiem pat savu gultas vietu, proti šīs robotu kafejnīcas ir nodarbinājušas šādus cilvēkus vai viņu tuviniekus ,kuru dzīve ir pilnīgi pakārtota rūpēm par saviem tuvākajiem ,kā robotu pilotus ,jeb cikvēkus ,kuri atrodoties savās mājās pārvalda ,vada , runājas ar uz kafejnīcu atnākušo klientu . Katrs robots ir aprīkots ar kameru, mikrafoniem, skaļruņiem, kas dod iespēju caur šo robotu redzēt, runāt un klientam dzirdēt sarunu.

Manuprāt, šī ir fantastiska ideja un iespēja un ļoti interesanta pieredze kā vieniem tā otriem

Kamēr es uzturējos šajā kafejnīcaā un dzēru dzērienu,kuru man iepriekšs pie galdiņa bija pievedusi robotviesmīle ,tikmēr es sarunājos ar citu robotviesmīles kolēģi robotu , kura man ieteica ko vēl apskatīt Tokijā, kurp aiziet, pastāstīja par saviem hobijiem, iemācīja pāris vārdus japāniski un apjautājas no kurienes esmu  es utt.

Kā Jums šķiet vai mēs kādreiz mūsu dzīves laikā piedzīvosim laikus ,kad šādas kafejnīcas, reatorāni utt. ,būs pilnīga norma, neatkarīgi no valsts ,kurā atraidamies?!

 Meklējiet mani Instagram – @martin_linee vai @ml_linee

Atstāj komentāru

Citi raksti