Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

17.06.2023

Apvienotie Arābu Emirāti – Abu Dabī, Dubaija – Martins Linē

+29 attēli

Autors – Martins Linē

Padalos ar foto un nelieliem aprakstiem no Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Apvienotie arābu emirāti ir viena no atpazīstamākajām valstīm pasaulē un kā jau pats nosaukums “ Apvienotie” saka, tad Arābu Emirāti sastāv no vairākiem emirātiem. Kopā tie ir septiņi, es šajā reizē paviesojas divos no tiem Dubaijā un Abū Dabī, kuri arī ir vispopulārākie galamērķi starp šīs valsts viesiem

AAE sakarā visbiežāk dzirdam par Dubaiju un Abū Dabī, tomēr vēl ir 5 citi Emirāti :Šārdža, Ras al-Khaima, Ajman, Ummelkaivaina un Fudžeira. Katrā no šiem emirātiem ir atšķirīga kultūra un tradīcijas , es šoreiz ātri ātri paviesojas tikai divos no tiem

Ārzemniiem, Apvienoto Arābu Emirātu pilsonība ar tajā iekļautajiem plusiem daudzu paaudžu garumā nebija pieejama,bet nesen valdība paziņoja par plašām izmaiņām pilsonības un imigrācijas sistēmā. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem talantīgiem ārzemniekiem-dažādu jomu talantiem, profesionāļiem būs iespēja kļūt par valsts pilsoņiem.Arābu Emirātu pilsonība sniedz vairākas ļoti ienesīgas priekšrocības. Papildus pasei, kas ir viena no spēcīgākajām pasaulē, pašreizējie Arābu Emirātu pilsoņi gūst labumu no 0% nodokļa no personīgajiem un uzņēmumu ienākumiem, subsidētu degvielu un pasaules līmeņa izglītību un veselības aprūpi, nekustamā īpašuma stimulus, pensiju un citus pensijas pabalstus no 49 gadu vecuma. Tāpat papildus 14 tūkstošu eiro lielu grantu kāzu rīkošanai un daudzas citas priekšrocības.

10 miljonu iedzīvotāju lielo valsti četrās piektdaļās veido imigranti, kuru izcelsme ir no vairāk nekā 200 valstīm. Piemēram, Indija, Pakistāna, Bangladeša un Filipīnas. Savukārt pašu Arābu Emirātu pilsoņu īpatsvars ir tikai 11 procenti. Tik mazs skaits ir izskaidrojums ar lielajiem plusiem, ko sniedz pilsonība, un ar to, cik grūti to iegūt.

AAE ir interesants pilsoņu un nepilsoņu sadalījums. Arābu Emirāti jau daudzus gadus ir uzņēmuši ārvalstu pilsoņus no jebkuras pasaules malas. Aptuveni 80% valsts iedzīvotāju ir ārvalstu pilsoņi.

Šajā valstī man šķita neizturami karsts un ļoti izjutu zaļās zonas, koku tikpat kā neesamību, nespēju iedomāties, kā tur ir iespējams dzīvot gada karstākajos mēnešos , ja jau tagad kad vasara vēl tikai ieskrienas bija pie +40 un bija neizturami karsts.

Arābu Emirātu ekonomikā dominē nafta. Abū Dabī, bagātākajā no emirātiem, ir viena no lielākajām pārbaudīto naftas rezervju koncentrācijām pasaulē. Bet pirms naftas atklāšanas 20. gadsimta vidū AAE ekonomika galvenokārt balstījās uz zvejniecību un pērļu rūpniecību. Kad 60. gados sākās naftas eksports, valsts ekonomika strauji mainījās.

Greznums, bagātība ir noteikti tas kas raksturo šo apbrīnojamo mošeju , bet kā zināms AAE valsts pati par sevi ir asociējama ar šīm lietām’ .

Tūrisms ir viena no augošākajām nozarēm AAE, un tieši Dubaija ir piektais populārākais tūrisma galamērķis pasaulē.

Pasaulei Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) ir zināmi ar daudzām lietām, vai tā ir EXPO izstāde, vai arī Dubaijas lielākais iepirkšanās mols un ,protams , Burj Khalifa tornis.

Ja kādreiz dosies uz Abu Dhabi šī noteikti ir vieta ,kuru ir jāapmeklē un visbiežāk tieši šī greznā , lielākā mošeja AAE ir iemesls kādēļ tūristi no visas pasaules dodas uz Abu Dhabi.

Sheik Zayed Grand Mosque, ļoti ,ļoti iespaidīga un grezna ēka ar neskaitāmām ekskluzīvām ,interesantām un ,protams , ļoti dārgām detaļām.

Pasaulē augstākā ēka – Burj Khalifa. Debesskrāpis ir 828 metrus augsts un atrodas Dubai

DUBAI vecpilsētā var atrast un iegādāties visu ,kas raksturīgs Austrumiem- apģērbi, lakati, garšvielas, smaržas, gleznas un ko tik vēl ne..

Manuprāt , Apvienotie Arābu Emirāti ir labs galamērķis uz pāris dienām, kā tranzīts valsts ,ja plānots doties uz vai no ,piemēram, kādu no Āzijas valstīm. Līdzīgi ,kā pašā Āzijā ,kā laba tranzītvalsts un galamērķis uz pāris dienām ir Singapūra.

Ļoti iespējams ,ka kāds teiks ,ka šai valstij ir vajadzīgs daudz vairāk nekā pāris dienas, bet es 4dienās paspēju apskatīt gana daudz un noķēru’ Arābu valsts sajūtu ,iespaidus.

Seko Instagramā – @martin_linee ; @ml_linee

Atstāj komentāru

Citi raksti