Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

13.11.2023

Tanzānija, Zanzibāra un Safari – Rigonda Priede

+17 attēli

Autors – Rigonda Priede

Ceļojums uz Tanzāniju

Ceļojumu plānoju pati, info no YT, Inst, FB. Sāku ar avio Rīga-Stambula (3.5h), 4h gaidīšana, Stambula-Zanzibāra (7h), cena 1 pers. 700 eur, pirkām apm. pirms 5 mēnešiem.
Braucām ar draudzeni divatā, visi baidīja, ka mūs tur apēdīs, bet esam sveikas un veselas. Mazliet satrauca, ka aprīlis, maijs tur lietus sezona, bet īsas lietusgāzes bija pāris reižu, gaiss ap +30, okeāns +27.

Par cik jau zinājām, ka noteikti brauksim uz Tanzānijas kontinentālo daļu, uz safari, tad 1. apmešanās vieta bija Stonetown, jo no turienes prāmis uz Daressalam. Arī salu Prison un Nakupenda ekskursija notiek no Stonetown, tā lai lieki nav jābraukā.

Viesnīca Stonetown Tembo Hotel 4*, vecpilsētas centrs, jūras krasts, tīrs, kārtīgs, normālas brokastis. Numuriņš 65$/nakts.

1. diena – atpūta pēc lidojuma pie baseina, Tanzānijas vīns Dodomo (apm.7$ pudele), pastaiga pa vecpilsētu, Freddie Mercury māja-muzejs apskate.

2. diena – brauciens ar laivu uz Prison un Nakupenda salām. Šo jau organizēju LV, info no Inst, kompānija Mikumi Unique Safari, arī safari brauciens), cena 40$, iekļautas pusdienas (grillētas jūrasveltes+augļi)  Nakupenda salā un ekskursija ar gidu pa Stonetown, vergu muzejs, forts, tirgus apmeklējums. Puiši centās, viss patika.

3. diena – Safari uz Mikumi parku Tanzānijā (cena 500$ par visu kopā, ar 3x ēdināšanu Mikumi viesnīcā, kopā 4 dienas)

Prāmis uz Daressalam 1.5h, tad ar auto, privātu šoferi uz Mikumi parku 6-7h, ar pieturām, ar iekļautām pusdienām. Baudām īsto melno Āfriku.

Nakts Morio Motel, pieticīgi, tīri un ļoti garšīgām ēdienreizēm, kolosāls personāls, iesaku!

4. diena – Safari ar šoferi, reindžeru.Pilna diena ar iekļautām pusdienām.

5. diena – varējām izvēlēties vai iet pārgājienā uz kkādu ūdenskritumu vai pabraukāt pa apkārtni, paskatīties kā dzīvo vietējie, izvēlējāmies 2.variantu, jo bija spēcīgi nolījis, viss dubļos. Vakarā ekskursija uz masaju ciematu, tas tāds teātris vien bija.

6. diena – atpakaļceļš ar auto 6h no Mikumi uz Daressalam, tad ar prāmi uz Zanzibāru. Prāmis ir riktīgs ekšn, visi melnie, mēs vienīgie baltie zvirbuļi, nenormāls bardaks.

Vakarā pārbrauciens no Stonetown uz Nugwi, transfērs no viesnīcas Babalao Bungalows, pa abām 35$. Viesnīca laba, superīgs saimnieks- turks, normālas cenas, garšīgas brokastis, jauks personāls, ļoti laba atrašanās vieta (tuvu centrs, okeāns), vakaros āfrikāņu priekšnesumi. Nakts 60$.

7. diena – atpūta Nungwi pludmalē, apkārtnes iepazīšana, Baraka akvārijs, pelde ar bruņurupučiem, tas maksāja katrai 10$. Ja kas, man viens iekoda kājā, bija neliels caurums, tagad rēta.

8. un 9. diena – ar sauszemes taxi (8$) uz Kendwa pludmali, ja kas, tā mums patika vislabāk, nebija tik daudz uzbāzīgie masaji, plaša, tīra pludmale. Atpakaļ uz Nungwi ar ūdenstaksi 8$

10. diena – pārbrauciens uz A krastu (transfērs no Babalao Bungalows, ar iekļautām ekskursijām 50$/pers), pa ceļam garšvielu dārza ekskursija un Jozani forest ekskursija. Iekārtojamies Ananda Beach hotel ciematā Paje. Tas, lai riktīgi izbaudītu Zanzibāras paisumus, bēgumus. Viesnīca laba, tīrs, kārtīgs, pieder bulgāru meitenei, okeāna krasts.  Brokastis bija iekļautas, ļoti labas, daudzveidīgas. Cena 85$/nakts.

11. diena – atpūta Paje pludmalē, izteikts paisums/bēgums, okeāns aiziet pat līdz 2km, interesanti vērot, pastaigāt pa jūras aļģu dārziem. Viesnīcai bija labs baseins, kas A krastā ļoti svarīgi. Paje diezgan feins ciematiņš, ir viss vajadzīgais- krodziņi, suvenīru veikali, ir pat diennakts supermarkets ar fiksētām cenām.

12. diena – brauciens uz The Rock restorānu (galdiņš pieteikts inetā, kādas 4 dienas iepriekš), braucam ar vienu vietējo, uz ielas sarunātu. Jābrauc 15 km, viņš 4-5h mūs gaidīja, tad atpakaļ, izmaksāja katrai ap 13$ katrai. Restorāns burvīgs, ēdiens garšīgs, cenas gan “kož”, bet uztvērām to kā apskates objektu, ne kā ēstuvi. Otrais ēdiens 39$, aperolspritz 16$ uitt. Skati burvīgi, ieradāmies bēguma laikā, atpakaļ uz krastu braucām ar laivu. Šo viennozīmīgi iesaku!!! Kaut vai kafiju padzert. J

13. diena – Mtende beach. Braucam atkal ar to pašu vietējo, 40km līdz mērķim, tad 2-3h staigājam, tad atpakaļ Paje virzienā, ar vairākām pieturvietām. Izmaksā tas 26$ katrai. Mtende pludmale ļoti atšķiras no pārējām, nav baigi tūristiska, klinšaina, blakus ir kolorīts vietējais ciematiņš, ļoti viesmīlīgi un laipni vietējie. Mtende ciematā atrodas Tanzānijas lielākais baobabs (vai tā ir taisnība, nezinu), bet iespaidīgs ir. Uzkāpšana tajā gan maksā 1$, bet ir vērts. Atpakaļceļā vēl piestājam Jambiani ciematā, tur īsti Local Restaurant Okala paēdam lobsterus, iedzeram aukstu aliņu. Izmaksā tas mums 11$ katrai. Šo iesaku, superīgs saimnieks, lobsterus atveda tikko no okeāna, aliņu atnesa no veikala, individuāla attieksme!!!! J Izstaigājam Jambiani pludmali, ja kas, tā ir skaistākā no bēguma pludmalēm, ar milzīgiem aļģu dārziem, kolorītām dārzniecēm, baltām smiltiņām un augstām kokospalmām.

14. diena – konstatējam, ka neesam redzējušas jūraszvaigznes, tāpēc ātri ar vienu vietējo sarunājam, ka aizvedīs mūs uz lagūnu, kur ir zvaigznes. Ar mašīnu aizbraucam līdz Jambiani pludmalei, apm. 7 km, tad ar mango koka laivu (drīzāk izskatījās pēc siles) braucam uz lagūnu. Jūraszvaigznes redzējām, varam ar mierīgu prātu lidot uz mājām. Vakarā vietējais mūs aizveda uz lidostu (katrai 13$) un atpakaļceļš var sākties. Lidojums tāds pats, tikai ar tehnisko nolaišanos Daressalamā.

Rezumē:

Ideāls maršruts, varbūt varēja būt pāris dienas vairāk pie okeāna.

Kopējās ceļojuma izmaksas ar visu tēriņu naudu (neko sev neliedzu, suvenīri, vīns, labi ēdieni, privāti pārbraucieni, safari) EUR 2400.

Mans TOP 5:  Safari, The Rock restorāns, Kendwa beach, Jambiani beach, Mtende beach.

Lai izbaudītu Zanzibāras daudzveidību, jādzīvo gan Z, gan A krastā, gan vienīgajā pilsētā Stonetown.

Nepaveicās ar augļiem, tie bija skābi, jo nesezona.

Atstāj komentāru

Citi raksti