Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

Autors – Martins Linē

3 nedēļu ceļojums uz Japānu

Trīs nedēļu ceļojums pa Japānu ir galā. Jau pirmo reizi, kad tur pabiju vien 3 dienas jutu, ka “ eu, bet šeit KAUT KAS ir un es te gribēšu atgriezties”. Atgriezos un tieši atgriezos laikā kad Japānā zied slavenās sakuras, pavasara saule ir tikko kā modusies un ir ideāli apstākļi, lai vienatnē ar mugursomu plecos paklīstu pa Japānas zināmākajām un ne tik zināmām vietām.

Man šim ceļojumam nebija sagatavots absolūti nekāds plāns un iepriekš nebija veikta neviena rezervācija izņemot to, ka biju veicis pirmās un pēdējās ceļojuma nakts naktsmītnes rezervācijas. No sākuma, kad nopirku aviobiļeti uz Japānu, sev noteicu, ka man ir vairāki mēneši, lai sagatavotos un saplānotu, vismaz ja ne visu rūpīgi un smalki, ko es parasti arī apzināti nedaru, ja zinu ka ceļošu viens, bet bija plāns vismaz salikt tādus galvenos pieturas punktus, objektus, vietas, lietas utt. Kad vairāki mēneši jau bija paskrējuši viens pēc otra un joprojām nebiju pieķēries Japānas ceļojuma plānošanai un vairs tikai bija palikušas pāris dienas līdz jādodas ceļā, nodomāju – ai, ko es tur vairs plānošu, zināju, ka laikapstākļiem tur vajadzētu būt daudz maz labiem, jo pēc kalendāra vajadzētu būt, ka Japānā ir sācies pavasaris, internets telefonā, lai navigētu transportu, ceļus un rezervētu naktsmājas man būs, fotoaparāts, labs noskaņojums un vēlme redzēt, piedzīvot Japānu arī ir, diži neko vairāk arī neko nevajag un biju gatavs sākt Japānas piedzīvojumu.

Japāna man patika tik pat ļoti cik toreiz tajās pāris dienās un vēl vairāk. Mani fascinē Japānas miks, kur savijas ārkārtīgi senas tradīcijas, nerakstīti likumi, cilvēku savstarpējā cieņa, organizētība, kārtība, tīrība, drošība un tajā pat laikā ultra moderna, stilīga, futūristiska metropole kā Tokija, kura ir pasaules lielākā pilsēta pēc iedzīvotāju skaita + ārkārtīgi liels daudzums tūristu un arī tur ik uz soļa ir novērojamas visas šīs manis iepriekš nosauktās lietas. Japānai varētu piedēvēt frāzi- “kā no citas pasaules”.

Es līdz šim savā ceļošanas pieredzē esmu pabijis vairāk kā 60 pasaules valstīs un ļoti bieži man cilvēki jautājuši, kura Tev šķiet visforšākā, interesantākā utt. valsts, es vienmēr esmu teicis, ka man tik tiešām liekas, ka uz šo jautājumu nevar un arī es nevaru atbildēt un nosaukt vienu konkrētu valsti, kura man patīk, patika vislabāk, jo vienkārši katra valsts ir citādāka un nesalīdzināma, ka tas nav iespējams, BET tagad man beidzot uz šo jautājumu ir atbilde – tā ir Japāna, varbūt, tā tas ir tikai uz brīdi līdz nākamajai valstij, ceļojumam, piedzīvojumam, bet šobrīd jā, man tiešām Japāna liekas unikāla un īpaša.

Seko vairāk maniem ceļojumiem Instagramā – @martin_linee

Atstāj komentāru

Citi raksti