Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

20.06.2024

Francija, Rivjēra – Madara Nogda

+16 attēli

Autors – Madara Nogda

FRANCIJAS RIVJĒRAS SOLO PIEDZĪVOJUMS

MENTON

Menton ir maza pilsēta, kas atrodas Francijas Rivjēras dienvidaustrumu daļā. Rokas stiepiena attālumā ir arī Itālijas robeža. Dēvējiet to par Côte d’Azur vai Francijas Rivjēru, šis ir viens no skaistākajiem reģioniem pasaulē. Menton var lepoties ar 316 saulainām dienām, kas rada labvēlīgus klimatiskos apstākļus tradicionālajiem Menton citroniem. Februārī ik gadu norisinās Fête du citron – festivāls ar uguns šoviem, izrādēm un parādēm. Vidusjūra kā pērle vizuļo saules apspīdētajos staros.

EZE

Vien 30 min brauciena attālumā no Nicas atrodas skaistais Ezes ciematiņš (vilciena biļetes cena: 3,60 eiro). Ja esi Francijas Rivjērā, tad šo apskates vietu ieplāno obligāti. No vilciena stacijas ir 2 opcijas: doties uz Ezes ciematiņu kalnos ar autobusu vai veltīt 1 stundu kāpienam augšup. !!BRĪDINU, ka karstumā galīgi viegli tas nebūs un padomāt par apaviem, jo ceļš ir akmeņains, ik pa laikam slidens un ar stāvām nogāzēm. Esiet uzmanīgi, bet skati, ko pa ceļam piedzīvosiet, ir miljons dolāru vērti. Ja negribās kāpt augšā, tad ieplānojiet kāpienu lejā. Satiku daudzus tūristus, kas dodās lejā, bet augšā tikai es viena Eze ir slavena ar savu Botānisko dārzu Le Jardin Exotique. Ieejas maksa pieaugušajiem 8 eiro un studentiem 4 eiro (lai nav jāstāv garā rindā, pa ceļam vecpilsētā redzēsiet biļešu automātu, kur iegādāties ieejas biļetes). Arī paša vecpilsēta bezgala fotogēniska un kādā restorānā nobaudiet kafiju, lai ar skatu noķertu to Ezes atmosfēru. Lejā gan nolēmu doties ar autobusu, kurš bija pārpildīts un gaidīju kādu 1h. Biļeti varēja iegādāties pie šofera par 4 eiro naudiņām.

Vairāk par Francijas Rivjēras piedzīvojumu un ne tikai dalos arī savā Instagram profilā: @madara_nogda

Turpinājums sekos un lai noder iedvesmai, jo tieši uz Nicu (tiešais reiss) airBaltic reizēm var noķert ļoti karstus piedāvājumus.

Atstāj komentāru

Citi raksti