Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

13.04.2024

Meksika, Jukatanas pussala – Madara Nogda

+11 attēli

Autors – Madara Nogda

CIK IZMAKSĀ MEKSIKA?

2. DAĻA- ĒŠANA

Teikšu tā, ēšana ārpus mājas pielīdzināma LV cenām ēšanai ārpus mājas. Ir zināma atšķirība starp Mehiko un Jukatanas pussalu.

Mehiko var atrast lētākas opcijas un noteikti iesaku izbaudīt “street food” pieredzi.

Tāpat izmēģiniet tradicionālo ēdienu “Chiles en Nogada”, kas ir pildīts pipars ar malto gaļu un par asumu nesatraucies, nebūs ass.

Tacos al pastor (taco ar cūkgaļu), iecienīts meksikāņu virtuvē.

Pulke- vietējais dzēriens no fermentētas agaves.

Mehiko tirgus/ veikalu cenas “labi avokado maksā €5-€6 kg. Augu piens ~€4, olas €4, kvalitatīva graudu maize gandrīz €10. Tas viss arī atkarigs no tā, kur pilsētā atrodies, jo cenas ļoti mainās.”

 

Jukatanas pussala būs dārgāka, jo daudz kūrorti un tūristiem no ASV ļoti iecienīts reģions atpūtai. Tuluma un Kankūna būs TOP atpūtnieku vietas, kur arī cenas būs HOP augšā visam. Ceļojot pa mazākiem ciematiem un ne tik tūristīgām vietām, lielveikalus praktiski nemanījām (tikai ļoti mazi vietējie veikaliņi) un ēdām ārpus mājas praktiski visu ceļojuma laiku. Lielākās pilsētās lielveikalu būs daudz, tā kā ir iespēja gatavot pašiem un iegādāties uzkodas, svaigus augļus. Mums pārsvarā bija 2 ēdienreizes (brokastis un vēlās pusdienas/ vakariņas). Dažās naktsmītnēs brokastis jau bija iekļautas. Tāpat jau pirms ceļojuma biju sarūpējusi uzkodas, kas man visbiežāk ir proteīna batoniņi (Meksikā- sakusuši proteīna batoniņi).

Brokastu izmaksas: 25-30€, 2 pers.

Pusdienas/ vakariņas: 40-55€, 2 pers.

Starbucks (kapučino ar augu pienu): 5 eiro

Savā Instagram esmu vairāk dalījusies ar ēdienu pieredzi un padziļinātāk arī izmaksām, ceļojot pa Meksiku, ieskaties @madara_nogda

Atstāj komentāru

Citi raksti