Facebook icon Youtube icon Tiktok icon Instagram icon

07.08.2023

Maroka, Marakeša – Sintija Dzerkale

+33 attēli

Autors – Sitija Dzerkale

Marrākeša, šķiet, ka es Tevi mazliet mīlu! 

Te padalos ar pāris must-see vietiņām.

  • Madrasa Ben Youssef

Te var nākt un jūsmot par detaļām! Tās flīzītes un koka griezumi ir absolūts mākslasdarbs. Šī 16. gadsimta islāma koledža savulaik bija vieta, kur pulcējās studenti, bet nu – te rosās tūristi no visas pasaules. Madrasa Ben Youssef ir vieta, kuru ļoti daudzi labprāt iekļauj savā Marrākešas iepazīšanas ceļvedī. Ieejas maksa – ap 5€. 

  • Jardin Secret

Vieta, kur uz stundiņu, divām aizbēgt no tramīgajām Marrākešas ielām – botāniskais dārzs Jardin Secret. Ieejas maksa ap 7€. 

  • Riad BE Marrakech

Maza pasaku valstība, viena no Marrākešas oāzēm – riāda BE Marrakech. Vieta, kuru iespējams noīrēt ne tikai nakšņošanai, bet arī apciemot, lai pusdienotu, piedalītos kādā no jogas nodarbībām vai izbaudītu tradicionālo Hammam.

  • Majorelle Garden

Šī vieta iedvesmoja slaveno dizaineri Yves Saint Laurent un iedvesmos arī Tevi! Izteikti zilā krāsa, gigantiskās palmas un skanīgās putnu dziemas ļaus pasapņot un atvilkt elpu no Marrākešas ielās notiekošā haosa. Ja nevēlies stāvēt garā rindā, biļetes uz Majorelle dārzu noteikti iegādājies iepriekš. Cena – ap 14€. 

  • Bahia Palace

Bahia pils ir kaut kas līdzīgs jau iepriekš redzētajai Madrasa Ben Youssef koledžai, bet tomēr citāda. Atkal ir greznas flīzes, atkal ir raibu raibie raksti, atkal garie gaiteņi, atkal nelielās istabiņas un saulainās terases. Atkal ir skaisti, bet citādi skaisti! Cena par pils apskati – ap 7€. 

  • Badi Palace

Badi pils drupas atrodas ~500 metru attālumā no Bahia pils, tāpēc, ja dodies uz vienu, iesaku piestāt arī otrā. Badi pils teritorijā vari iepazīties ar marokāņu vēsturi, aplūkot pilsētas fotogrāfijas, kas uzņemtas pirms 100 gadiem, un lēnā pastaigas solī izstaigāt pils drupas. Arī te ieejas maksa ir ap 7€..

P.S. Piedāvāju iegādāties detalizētu digitālu Marrākešas ceļvedi. Simboliski 10€ un visas manas zināšanas un pieredze būs Tavējie! Sazinies: sintija.dzerkale@gmail.com 

Seko Instagram – sintija.explores

Atstāj komentāru

Citi raksti